Scudo Sports

Beşiktaş JK - 2016/2017 Sezonu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Su an sampiyon olan takimdan bahsediyoruz. Ligin 6.si bile cekirdek kadrosunun CL deneyimi olmasindan dem vurup onumuzdeki seneye basarili bakarken, Besiktas'in onceligi birincil olarak mevcut kadronun yapitaslarini mumkun oldugunca korumak ve eksik mevkilere de transfer yapmaktir.

Nedir o yapitaslari? (onem sirasina gore)

- Oguzhan: Bu takim onumuzdeki senelere de damga vurmak istiyorsa bu ne Atiba, ne Gomez, ne de (hele de hic) Quaresma ile olacaktir. Bu takimin beyni, forsu, kazandiran ayagi Oguzhan'dir. Oguzhan'i uzun vadeli elimizde tutmamiz cok zor olacak, hatta imkansiz ancak en azindan 2 sene daha kalirsa Besiktas her zaman sampiyonlugun en buyuk adayi olacaktir.

- Atiba: Burada Atiba ozelinde aslinda Atiba gibi adam demek daha dogru. Bu takim ne zaman o mevkiye "iyinin ustu" bir adam aldiysa (Ernst, Guinti vs) elini kolunu sallaya sallaya sampiyon oldu. Atiba giderse yerini doldurmak cok zor degil; birebir Atiba olmaz, Atiba'dan daha hucum gucu yuksek birisi olur, ancak eger giderse en azindan Atiba kalmali veya Atiba ayarinda birisi mutlaka alinmali.

- Gomez: Besiktas cok yuzunun gulmedigi "golcu" mevkisinde uzun zaman sonra dogru hamleler yapmaya ve adamlar bulmaya basladi. Sunu unutmamak lazim, Gomez bu citayi cok yuksege tasidi. Gomez'i salt bir golcu olarak dusunmemek lazim, bugun Almanya'nin birincil santraforu olan bu adamin mac icinde yaptiklarini bir de ciplak gozle izleyenler, topsuz oyunda da ne kadar basarili oldugunu gorurler. Gomez'in durumu hala belirsizligini korusa da, iste bu topsuz oyundaki meziyetlerini tasiyan bir forvet ile yer degistirmesi en dogru sey olacaktir, gittigi takdirde.

- Sosa: Oguzhan ve Atiba'li orta sahanin gerektiginde patlayici gucu konumunda Sosa'ya hala cok ihtiyacimiz var. Kimi zaman inisli cikisli performanslari olsa da, yeri geldiginde yaptigi patlamalarla ozellikle bu sezon bir cok maci tek basina koparip goturdu.

Bunlar korunmasi gerekenler. Peki eksiklikler:

Bekler: Geleneksel yeni sezona guven vermeyen beklerle giriyoruz senligimize hos geldiniz. Bunda biraz bek pozisyonunun zor bir pozisyon olmasi, komple bir bekin dunyada zaten az sayida olmasi, olanlarin da insanustu olmasinin, bekin performansinin onunde oynayan adamlara bagli olmasinin da cok alakasi var. Beck'i her ne kadar savunmadaki kademeleriyle sevsek de, hucumda yeterli faydayi saglayamiyoruz, tam tersi de Ismail icin gecerli, hucumda ne kadar bindiren ve destek veren bir oyuncu ise, onundeki Quaresma'nin verdigi az destek yuzunden savunma tarafinda Ismail'in arkasi madene donuyor. Burada tum sucu bekler kadar onlerinde oynayanlarda da bulmakla beraber, sadece iki bek ile CL oynayamayiz. Birinden birine birsey oldugu takdirde devsirme bekler uretilmesinden (Tosic, Olcay vs) bana artik gina geldi.

Kaleci: Su kaleci konusunda kor kuyularda merdivensiz kaldik. Her sene 2-3 kaleci faciasi sampiyonluga oynayacak bir takim icin fazladan da fazla. Surasi belli ki bu is Tolga veya Gunay ile ol(a)mayacak. Boyko asisi da maalesef tutmadi. Bu mevkide biraz paraya kiyip defansa guven veren bir kaleci bulmamiz sart.

Defans: Kagit uzerinde enflasyon varken, sene ortasi Ersan'in satilmasi, Rhodolfo'nun sakatligi bizi ters koseye yatirdi. Bereket GB'de solbek oynuyor diye solbeke mahkum ettigimiz Sirbistan'in stoperi Tosic, son haftalarda beklenenin ustunde performans gosterdi, kor atis iki transferden Marcelo kumari tuttu da (Alexis tutmadi mesela) cok goze batmadi defanstaki sikintilarimiz. Ama bu olmadigi anlamina gelmiyor. Mutlaka ve mutlaka defansa gerektiginde Marcelo ile, dondugunde Rhodolfo ile, hic olmadi Tosic ile oynadiginda oralari cekip cevirecek, ozellikle kademe yapabilen hizli bir adama mutlaka ihtiyac var (Bu kademe yavasligi su an defansimizin en buyuk problemi)

===

Besiktas, bu ulkenin en "guzel" takimi konumunda. Bu guzelligi bozmak icin basta rant medyasi, elinden geleni ardina koymayacak, koymuyor da. Her Allah'in gunu kotu bir haber okuyabilirsiniz bu donem, ne de olsa meyve veren agac taslanir, ki o meyveleri bize yar etmemek amac.

Oyuna gelmeyin. Desteginizi bu takimdan esirgemeyin.

Bence takımın iskeletini korursak bir iki ufak dokunuşla seneye de şampiyon oluruz bence Oğuzhan'ı en azından bir sene tutup 2 tane kaliteli stoper ve çok iyi bir kaleciyle seneye güzel işler yapar beşiktaş :)

Polonezkoyde ters ruzgar vardi ondan yazi malesef ters ama duygusu yeter. Her yerde Besiktas bayragi. Gururluyuz Mutluyuz.

Arkadaşlar Quaresma Show Devam ediyor! ŞL'de bizi bile taşır. Şenol Güneş'i tebrik etmek gerek. Sezon başında onu oynatmayarak ders verdi, o ise küllerinden yeniden doğdu. Şarap gibi

(link)

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    103,4 KB · Okunma: 19
Q7 neler yapmış ya milli takımda...
Artık Nani mi Q7 mi tartışması sona ermiştir herhalde. Biz demiştik Nani ambulans sesi olur diye... :)

Yeni formalar, başta biraz aykırı gelse de baktıkça beğendim.

Şu ince italyan mafya vari çubuk stilinden ne anlıyorlar onu bilemiyorum ama bir formada 3 renk var.

Siyah forma, 2003 yılı deplasman forması ile aynı.

Kırmızı formayı bu yıl yakalı çıkarmışlar.

Şahsi kanaatim, formalar orta şeker, daha yaratıcı olabilir miydi. Kesinlikle ama bizim formaları kim tasarlıyor bilemiyorum.

(link)

Formalarla ilgili en net yorumum ne kadar bakarsam bakayım BERBAT. Hiç beğenmedim. Son 3 yıldır her sene 1 adet forma alıyorum. Niyetim her yıl 1 forma almaya durumum müsait olduğu sürece devam etmek. Bu senenin formalarını ve hangisini alacağıma karar vermekte zorlanmıştım. Yeni sezon formaları ise her biri birbirinden kötü. Yazık.

@asirakgul Bu yıl ki formalar da çok kötüydü. Adidas kopyala yapıştır yapmıştı resmen.

Gelecek yıl içinse İnce çubuklu forma farklı bir tasarıma sahip. Kırmızısı koyu kan, bordo arası bir renk.
Alınırsa koleksiyonluk, Beyaz ince çubukluyu tavsiye ederim. Koleksiyonuma onu eklemeyi planlıyorum.

Ben milli takımın Euro 2016 için hazırlanan formalarını çok beğeniyorum, tasarıma emek verildiği ve özen gösterildiği ortada, tasarımcının imzasını ilk bakışta görebiliyorsunuz formalarda. Kaldı ki kumaş kalitesi de tasarımla birlikte düşünülünce müthiş bir görsel veriyor, eminim teknik açıdan performansı da çok iyidir, buna pek bakmadım daha. Bizim formalarda böyle bir şey göze çarpıyor mu? Bence hayır; çubuklu desen çubuklu değil, kırmızı desen kırmızı değil, siyah desen siyah değil, tam bir arada kalmışlık hali, bir netlik durumu yok bence formaların hiçbirinde. Bir de oldum olası sevemedim V yaka veya yakalı forma tasarımlarını, hep bir vintage havası var ancak kolej havası falan yaratmıyor bence.

İnternette yorumlara bakıyorum kimse beğenmiyor formaları ben dahil ama fena değil gibi sanki?

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13417572_1347208278640920_8080030765887768115_n.jpg?oh=33d20b144186df953b5bb1f8c2eff103&oe=57C30015
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13419224_1347208318640916_5708979225829594417_n.jpg?oh=109dfe1e3fcef33f729ab6408fdf499c&oe=57CCD5BA
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13418914_1347208328640915_2522693225401622624_n.jpg?oh=7345b0a3bf6ec3630c1d8fc93f0f4ad1&oe=57CB11A0

Formayı beğensem de beğenmesem de her sene alıyorum. Alırken dikkat ettiğim şey ise, güzelliği değil, koleksiyonumda olan diğer formalara genel olarak ne kadar benzediği. Ve içlerinden en değişik olanı alıyorum genelde. Sonuçta gece eğlenceye çıkarken giymiyorum formayı. Maçtan maça ya da halısahadan halısahaya. Alırken güzel durmayan forma, dolapta askıda diğerlerinin yanında güzel gözüküyor :) Ha bi de şu var, üstünde Beşiktaş arması olan bir şey ne kadar çirkin olabilir ki ?? :) Kısacası, beyaz ve kırmızı olanları alacağım. Beğenmeyen ve almayı düşünmeyen de nostalji formaları düşünebilir, hem fazla çeşit ver hem de daha hesaplı. Maksat Beşiktaşımıza katkımız olsun..

Formaları yakından görmeden birşey diyemem ama kesinlikle demeyeceğim birşey varsa, üstünde Beşiktaş arması olan bir formaya "berbat" demektir.

Denir mi arkadaş Beşiktaş formasına "berbat"? Ayıp yahu.

Formalara gelirsek, bu sene takmak zorunda olduğumuz Türk bayrağı sebebiyle forma biraz kalabalık olsa da ben özellikle 40'lar nostaljik formasına benzeyen siyah formayı beğendim. Dışarı çıkarken bile giyilebilecek bir forma gibi duruyor. Bkz: Aşağıda manken olarak bendeniz.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160613/c5443418d0de1220ac2ab5d36cbb0974.jpg

Beyaz formaya da çamur atılmış, yok çubuklu mu belli değil falan diye de, gençler bilmez belki ama Beşiktaş'ın efsane formalarından birisidir o tasarım: http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160613/9507d8561794ad1906faf758e2b4a5fe.jpg

Bordo formayı ise görmek lazım, renk tonu çok farkettiriyor orda.

Ben biraz kendimi tanıyorsam, muhtemelen siyah formayı alırım diye evden çıkarım; beyaz formayı görüp beğenince "ulan nasılsa 40'lar formam var" diye beyazlı alır dönerim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Şu her şeye yaştan dem vurarak hiyerarşi kurma çabalarına bayılıyorum; yaşa dayanarak hiyerarşi kurma, olmadı mesaj/beğeni sayısına dayanarak hiyerarşi kurma, ya da üyelik tarihine dayanarak hiyerarşi kurma, o da olmadı "entellektüel birikime" dayanarak hiyerarşi kurma çabalarının dayanılmaz hafifliği beni benden alıyor.
Kendi adıma eleştirdiğim şey "tasarım", ne Beşiktaş ne de "Beşiktaş Forması" değil, haddime de değil ayrıca. Ama formaların tasarımı Beşiktaş'ımıza yakışacak bir "tasarım"da değil!

Not: Yaş 38 bir şey ifade ediyorsa, selamlar.

Valla baktıkça alışıyor insan, 2 mesaj yukardaki, sadece çizgili alır yorumuma, 1. Çizgili, 2. Kırmızı, 3. Siyah forma olacak şekilde bütçeyi ayarlamak gerek :)

Bu arada Adidas tasarım noktasında hangi tasarımcı ile çalışıyorlar bilmiyorum ama şu formaları da adidas yapıyor. Bknz;

(link)
(link)

@Anonim

Keşke mention'lasaydınız.

Yazımda hiyerarşi kurma çabası nerede? "Gençler bilmez"den bir hiyerarşi kurma çabasında olduğumu nereden çıkarttınız mesela? Bundan 30 yıl önceki bir formayı "gençlerin" ki buna siz de ben de dahiliz hatırlayamaması kadar normal ne olabilir?

Milli takımın alameti farikası orta göğüsteki ayyıldızlı kırmızı/beyaz band tasarımını terkedip örümcek adam'dan uydurulmuş bir forma tasarımı da sizin hoşunuza gidebilir mesela, benim gitmiyor ve bunun için çok geçerli bir argümanım var: Geleneksellik.

Ben size niye beğenmiyorsunuz diye bir soru yöneltmedim. "Berbat" denmez (siz demediniz de) ama elbette beğenilmeyebilir. Bunda zaten bir sıkıntı yok. Ama geçmişte kullanılan bir formayı "düz de olamamış, çubuklu da olamamış, ne biçim tasarım bu yae" diye sanki sıfırdan tasarlanmış gibi acayip şekilde eleştirmek bence abes.

Bunu derken 30 yıl önceki formayı göstermekte ve bunu hatırlatmakta herhangi bir hiyerarşi yok. Dolayısıyla mağdur olmanıza da gerek yok :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Mert E. Merhaba, tartışmayı polemiğe dönüştürmek isteseydim sizin isminize mesajımda yer verebilirdim. Ancak yaptığım şey sadece forum kuralları/kültürü içerisinde fikrimi/eleştirimi/kendi düşüncemi -doğru ya da yanlış- beyan etmekti. Elbette bundan rahatsız olmak hakkınız.

Neyseki geçmişte kullanılan her tasarım günümüze referans olmuyor, Allah muhafaza abesle haşir neşir bir hayat çekilmez olabilirdi.

Formalara gelince düz forma düz değil parçalı, "çubuklu" forma diye nitelendirilen formada kullanılan çizgiler kararsız (netlik, doygunluk, kalınlık-geçmişte kullanılan formanın en azından bir bütünlüğü var kollar dahil-), kırmızı diye bahsedilen de ne kırmızı ne de bordo bence yine kararsız ve baştan savma. Tabii burada en önemli şey tüm bu eleştirilerin "bence" böyle olması, buna saygı duyarsınız ya da duymazsınız size kalmış.

Milli takımın forması ise dönemin diline, yaşam biçimine, trendlerine yeterince uygun; agresif, dinamik, renk olarak uyumlu, degrade geçiş güçlü bir görsel veriyor, kesim fit ve işçilik kendini belli ediyor ve en önemlisi tasarım olarak akılda kalıcı. Size göre örümcek adam, bazılarına göre de bu turnuvadaki en iyi tasarımlardan biri.

Tavrınızla/tarzınızla ilgili mantığa bürüme çabanıza veya savunularınıza gelince de çok bir şey söylemeye gerek yok aslında, çünkü benim yaptığım eleştiriyi/cümleyi alıp "bu ne biçim tasarım yea" cümlesine çevirmek bakış açınızı yeterince ortaya koyuyor zaten.

Bu güzel konu başlığını kirletmemek adına daha fazla uzatmadan verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum, selamlar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri