Scudo Sports

Berlin'den İstanbul'a

Enes C

Üye
Tepki
0
Merhabalar herkese,
Biz (ben ve bir arkadaşım) Berlin'de Erasmus programımızı tamamladık ve dönüş için tur yapmaya karar verdik. Hedef; Berlin'den başlayarak sırasıyla Çek Cumhuriyeti, Avusturya , Slovakya , Macaristan, Sırbistan ve Yunanistan üzerinden İstanbul'a ulaşmak. Ve bu gezimizi güncel olarak (internet bulabilirsem :) ) sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım ilginizi çeker . 25 günlük olarak ve yeterli zamanımız olmadığı için Belgrad Atina arasını otobüs ile gitmeyi planladık. 6 gün sonra yola çıkıyoruz. 1800 km civarı yol katetmeyi planlıyoruz .
Biz bu işte biraz acemi olduğumuz için bir kaç tavsiye verebileceğinizi umuyoruz .

Bisikletler:
Trek Trekking 790
Cro-moly kadro, Deore lx ve stx serisi .

Hercules Tourer 24
Alu kadro, xt serisi .

Sizce uygun bisikletler mi ?

Herkese Teşekkürler . . .

Scudo
Bu rotayi yapan bir arkadasi Haziran'da Budapeste'de iki gün agirlamistik. Benim de gitmek istedigim bir rota. Olabildigince warmshowers, coachsurfing gibi platformlari kullanip yerel halkla iletisimde bulunmayi düsünebilirsiniz. Hayirli yolculuklar simdiden.

Teşekkür ederim. Biz de Budapeşte'den geçeceğiz müsait olursanız tanışmak isterim .

@Enes C

6 gün sonra yola çıkacam diyorsun sorduğun soruya bak. :)

Bisikletler uygun değil desek program iptal mi edilecek? :)

Bisikletten ziyade yanınızda taşıyacak donanımlarnız ne?

Rota güzel benim hoşuma gitti. Yalnız bu süreç içerisinde telefonlarınızın yahut fotoğraf makinenizin şarjlarının bitmemesi için yedek batarya tavsiye ederim.
Bu ürüne bakabilirsiniz kullandım gayet kuvvetli bir ürün işinizi çok rahat görür;

(link)

Rota üzerinde Bulgaristan'ı katmamanız akıllıca olmuş, Yunanistanın yolları çok güzel rahat gidersiniz.

Bu arada kalacak yer konusunda couchsurfing yahut hostellere (Ucuz olanlara) bakmanızı tavsiye ederim.

www.booking.com üzerinden gideceğiniz rotalar üzerindeki yakın hostellere göz atabilirsiniz.

Çadır konusuna değinmeyeceğim o konuda tecrübe sahibi değilim. Kalacak yer konusunda son bir tavsiye vereyim. Bu forumda avrupa kıtasından bir çok arkadaşımız bulunmakta eğer bu yazıyı onlar da görürse yardımcı olabilir.

Kazasız belasız pedallamanız dileğiyle. Saygılarımla :)

Bir bisikletlinin yanında bulunması gerekenler

İster kısa mesafe olsun ister uzun soluklu turlar olsun, gezilere çıktığımızda yanımızda bulundurmamızın ihtiyaç halinde günü kurtaracağı bir takım malzemeler olduğu aşikar. Sizin ihtiyacınız bulunmasa bile yanınızdaki ekipmanlar, yolda göreceğiniz sıkıntılı bir bisikletlinin derdine derman olabilir. (Herhangi birinin problemine çözüm üretip onun sıkıntısını gidermesine yardımcı olmaktan daha büyük bir mutluluk var mıdır bu dünya üzerinde?)
Hafta sonunu geçirmek için çıktığınız kamplı turun daha başındayken, önemsiz gibi görünmesine rağmen lazım olduğunda bu nesne(ler) yanınızda bulunmuyorsa, söz konusu imkansızlık nedeniyle tüm planınız zehir olabilir ve hatta daha da kötüsü geri dönerek, tüm planlarınızı başka bir bahara ertelemeniz bile gerekebilir.
Aşağıda bir bisikletlinin kullanım şekline bağlı olarak ihtiyaç duyabileceği malzemelerin belli başlı olanlarını görebilirsiniz. İhtiyacınıza göre bu listeleri genişletip/daraltmak tamamen sizin tasavvurunuzda olan bir durum.

Günübirlik Turlar

Kask, Eldiven, Gözlük
Ön ve arka aydınlatma sistemleri
Pompa
Yama takımı
Alyan takımı
Yedek iç lastik
Suluk
Cep telefonu
Kimlik

Konaklamalı Haftasonu Turları

Günübirlik Turlar listesindeki eşyalar
Çadır + Uyku tulumu + Mat (Otel, pansiyon gibi mekanlar yerine açık havada konaklama tercih ediliyorsa)
Çatal + Kaşık + Bıçak (Yine açık hava konaklaması planı kapsamında gerekli)
Çöp torbası (Açık havada konaklanacaksa, çevreyi kirletmenin lüzumu yok)
Yedek fren ve vites teli
Zincir yağı
Zincir sökme/takma aleti
Peçete, Sabun, Şampuan
Güneş kremi
Diş fırçası ve diş macunu
Çorap
Reflektif özellikleri olan yelek/ceket
Kibrit, Çakmak
“İsviçre Çakısı” formatında, katlanabilir ve çok fonksiyonlu bir bıçak
İlk yardım çantası
Tüm bunları taşıyabilecek kapasitede bir bagaj ve tercihen heybe modelinde bir çanta
Lastik kanca (çantanızı bagaja sağlam bir şekilde tutturmak için)
Telefon, fotoğraf makinesi, kamera gibi elektronik cihazlar için şarj aleti (mümkünse güneş enerjisi ile çalışan yedek güç kaynağı), pil ve yedek hafıza kartı.

Haftalık veya Daha Uzun Süreli Turlar

Yukarıdaki Günübirlik Turlar ve Konaklamalı Turlar listelerinin tümü
El ve beden havlusu
Yağmurluk / Yağmur pantolonu
Mevsim şartlarına uygun yedek kıyafet
Akort anahtarı
Kas gevşetici
Ateş düşürücü
Pudra
Tıraş takımı

kaynak : (link)

@Ali Uzel

Soruyu yanlış sormuşum :) ayrıntılı özellik vermeden üzerinde yapılabilecek değişikliği kastetmiştim özür dilerim :)

Donanım olarak araştırma yapmıştım o konuda hazırız.

@Hakan ÇELİK

Teşekkürler cevaplarınız için .
Şarj konusunda 7200 mAh güneş enerjisi ile de şarj olan cihaz buldum .
couchsurfing'i kullanacağım büyük olasılıkla .

hayırlı yolculuklar hocam

Güzel ve keyifli bir yolculuk olacak sanırım. Orada olmak isterdim. :)

Geri