Scudo Sports

beni deli eden cıt cıt sesi

ömer yayla

Daimi Üye
Tepki
74
xt aynakolum var ve ayağa kalkıp bastıgımda cıt cıt diye ses gelio nedendir acaba arkadaşlar başına gelen varmı acaba

Scudo
aynı ses benim bisiklettende geliyor fakat sele borusundan diye biliyorum buda benim kafama takılıyordu demek ki başka arkadaşlardada aynı sıkıntı var

• Beğen
Tepkiler: ömer yayla
Bende de geliyor bu ses, fakat orta göbekten geliyor bendeki, özellikle yokuş çıkarken yada pedallara fazla güç uyguladığım zamanlarda geliyor. Galiba rulmandan geliyor bendeki. tam çözemedim.

• Beğen
Tepkiler: Efrahim ÖZCAN
@ömer yayla

cıt sesi magdurları .....spd pedalınızı aynakola güzelce sıkın...

@sportmen

Arkadaşlar bendede bu sorun oluşmuştu,aynen pedalı aynakola iyice sıktım 3 gündür çıtyok....:)
mutlaka deneyin......

@Tarık Kalkan

ewt sana katılıorum genelde bunlardan oluor ama kadro orta göbek yuvasının aşındığı zaman çaresi varmıdır acaba?

• Beğen
@Ayhan_Işık

evet bu soruyu bende merak ediyorum orta göbek aşındıysa nasıl olur kadro çöpemi gidicek

Bendede vardı cıt cıt sesi.pedalları değiştirdim ses kesildi değiştirdiğim pedallarla 2 aydır biniyorum şimdi yine başladı.alıştım ben spd pedal alana kadar cıtlasın dursun.

ya benimde olmaya başladı ama çamura daldım geçen gün bisikletle çamur içinde kaldı sonra iişin içinden çıkamadım oto temizleciyisine gittim temizlettim o günden beri geliyor dün bisikletçiye gitim yarım saat uğraştık bulamadı sorunu..yalnız pedalın içine toz kaçabileceğini bugün düşündüm ama nasıl temizlenceğini bilemedim başka bi tanesine gittim bana mazot alıp temizle dedi de sizn öneriniz nedir?

arkadaşlar,aynı ses bende de oldu. orta göbek söküldü greslendi yerine takıldı,sıkıldı, ses bitti.

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
anlaşılan o ki bu cıt sesinin magduru bayagı cok o zaman burda işin ehli ustalara bi soru daha sorayım acaba bu ses devam etmesi bisikletin herhangibi parçasına zarar verebilirmi

@Ayhan_Işık

butur sesler aynakol zincir uyumsuzlugundan yapabilir..10 vites 9 vites 8 vites zincir ve aynakol diş genişligi farklı..uyumlu olup olmadıgına bakmanızı tavsiye ederim deilse zinciri degistirin çekişte rahatlama olucak ve sesler kesilecek

• Beğen
ilk önce uygun miktar para alınır,işin ustası bisiklet mağzalarına gidilir,sonra birgüzel bisiklet kontrol edilir,eğer tamiri varsa en iyi şekilde yapılır,yoksa bütçeye uygun bir aynakol,göbek sorun neyse alınır sorun kalkar.ama şu merdiven altı bisikleti bozan kendini bisiklet tamircisi zaneden insanlara giderseniz bisikletiniz daha çok sorun olur.

• Beğen
Tepkiler: timurdigital
Bende de aynı sorun var. İlk bindiğim zaman ses yok fakat 2-3 km. sonra "çıt.. çıt..." başlıyor! :boese157:

Forumdan incelediğim kadarıyla birçok kişide aynı sorun var fakat çözüme yönelik net bir formül yok gibi. Geçen ay İzmir Seda Bisiklet'e gittiğimde de bakmışlardı; o an için çözüldü ama birkaç yüz km. sonra yeniden başladı. Artık alışayım diyorum ama yaşayan arkadaşlar ne kadar sinir bozucu olduğunu bilirler.

Bir de ucuz/kalitesiz aynakol veya göbek kullanımından ötürü olabilir deniyor fakat burada Deore/XT aynakollardan bahsediliyor. Yani illa XTR mı almak lazım!

Eger orta gobek sorunlu degilse, ayagin cok hafif bir darbe seklinde hissettigi cit sesi genellikle yagsiz kalmis pedal rulmanini akla getirmeli, diye dusunuyorum. Eger rulman dagilmamissa acip gresleyin. Cit sesi devam ediyorsa ve sorunun pedalda olduguna ikna olduysaniz pedali degistirin. Kadro esnemesinin cit sesine sebep vermesi bence uzak bir ihtimal.

Göbekten çıt çıt ses gelen arkadaşlar, göbeği takarken tesisatçıların kullandığı teflon bant ile bir iki kat sarıp öyle takmayı denesinler..

benim bisikletimdede aynı sorun var önceden göbeği temizlemiştim yine aynı ses çıkmaya başladı önceden bi defa çıt sesi çıkarıyodu şimdi sol pedalı çevirdiğimde 3 defa çıt sesi çıkarıyo

Eski çift amörtisörlü bisikletimden bir an önce kurtulmamın nedenlerinden birisi bu sesti.Salcano NG 101 aldım truvativ firex aynakol var fakat daha 1 hafta oldu ki,bugün arada bu sesi duymaya başladım sonumuz hayrola ;D

Geri