Scudo Sports

Ben de yönetici olmak istiyorum

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.214
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Az önce saydım, bir saat içinde foruma 17 yorum girilmiş. Birde yan tarafa baktım 7 tane yönetici bağdaş kurmuş forumu gözetliyor. Adam başına 2 yorum kontrolü ya düşüyor ya düşmüyor. Yani nerdeyse bu yorum acaba subliminal bir mesaj mı ihtiva ediyor, alt metinde ne demek istiyor, göstergebilim açısından neler içeriyor oralara kadar girip metin yorumlanabilir, metin alt bileşenlerine, adeta atomlarına parçalanıp forum ilkelerinin imbiğinden geçirilebilir. Zor bir iş değil.
Yani forumda şunca zamandır yazıyorum şunca yorum paylaşmışım birileride gelip al abi sanada emeklerinden dolayı yarım ekmek arası tavuk dürüm demediği gibi bir yöneticilik bile vaat etmiyor. Yani soruyorum bu yöneticilik benim de hakkım değilmi. Anamın ak-ak demeyim de beyaz diyelim- sütü gibi banada helal değilmi. kendi adıma üzülüyorum.

Scudo
@mehmetsunu

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde develer tellal iken, pireler berber iken, ben annemin kucağında daha küçük bir çocuk iken( Bayılıyorum böyle başlayan hikayelere) X1 :
Kızcağızın birini zorla sevmediği bir adama veriyorlardı. Oysa kızın gönlü başka bir delikanlıda idi.
Kızcağızın, " Gitmem, istemem!" diye dövünüp ağladığı adam; bir miktar yaşlı, pek miktarda zengindi. Zavallı kız, ne kadar dil döktü ise, derdini dinletemedi.

Söz kesildi ve düğün günü geldi.
Kız evinin kapı önünde, zurnalar peşrevsiz çalıyor, davullar ise gümbür de gümbür, dağı taşı inletiyorlardı.

" Gümbür de gümbür,
Gümbür de gümbür."

Davullar böyle gümbürdedikçe gelin kızın azıcık evde kalmış arkadaşlarından bir tanesi, derin bir ah çekti..
"Aaaaah! Şu davul sesleri ne de hoşuma gidiyor. Acep bizim evin kapısında da, böyle neşe ile çalacaklar mı?"

İki göz iki çeşme ağlayan gelin kız, hıçkırıklarına ara verip:
" Davulun sesi uzaktan hoş gelir" dedi. " Sen bir de o sesi bana sor!" dedi.

Atasözünün Anlamı:
Bir iş, başa gelmiş bir derti çözülmesi gereken bir problem..Dışardan bakanlara, uzaktakilere kolay gözükür..

İnsanoğlu çeşit çeşit işte ..Ben de ulan inşallah bana teklif etmezler diyorum :D
Şimdi sorumluluk al bir sürü gereksiz mesajı oku. Kimseye yaranama . Ne gerek var :)
Yapan arkadaşların ellerine sağlık akıllarına kuvvet.

Herkes mudur olursa isleri kim yapacak :p
Birakin koltuk ve mevki sevdasini arkadaslar :)
Layiki ile yapsaniz da kimseye yaranamazsiniz! Yonetim idealizm ister, birikim ister, ozveri ister, esitlikcilik ve titizlik ister...
Ayrica yonetici sayisi cogaldikca koordinasyon ve hiyerarsi geregi daha fazla ara yonetim lideri gerekir :)

Su fikrayla baglamak isterim :)

YÖNETİM FELSEFESİ
Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi.

Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu.Türk Takımında ise 2 kişi kürek çekiyor, 3 kişi şeflik 3 kişi müdürlük yapıyor 1 kişi de dümeni kullanıyordu.

Her iki takımda, performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçti.

Büyük gün geldi ve iki takımda, kendini hazır hissediyordu. Japonlar yarışı bir kilometre farkla kazandılar...

Yarış sonrası Türk takımı çok sarsılmıştı.Türk Şirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi.

Yapılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu düzenlenen raporlara göre hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi. Çözüm olarak yönetimdeki düzeni güçlendirmek için 1 genel müdür atandı, ve sandaldaki ağırlığı dengelemek için kürekçi sayısı da 1 e indirildi.

Japonlara yeni bir yarış teklif etme kararı alındı. 9 kişilik Türk takımı Japonlarla bir yarış yapmak üzere yeniden yapılandı. Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu. Türk Takımında ise yeni yapılanma şekli şöyleydi:

1 Genel müdür

3 Bölgesel müdür

3 Dümen şefi

1 Dümenci

1 Kürekçi

İkinci yarışı Japonlar iki kilometre arayla kazandılar.

Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçti. Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu,

müdürlere ve diğer personele sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verildi.

@mehmetsunu arkadaşımız bence burada yönetici olma isteğini değil de, yönetici sayısının gereksizce fazla olmasını eleştirmiş.

katılıyorum ve destekliyorum. yönetici sayısı artan forumlar bir süre sonra üye kaybetmeye ve yavaş yavaş yok olmaya başlıyor.
bisikletforum'un istikbali açısından mehmetsunu arkadaşımızı dikkate almamız gerektiğini düşünüyorum.

yönetici sayısı aynı yeni olanlar moderatör ikisi aynı şey değil bu ayrıma dikkat edelim...

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Dün Foça'da komutanların yağverleri aklıma geldi nedense :S :D Eldivenlerini falan postacı mı her ne haltlarsa onlar çıkartıyordu. :)))))

Beni Facebook ta 2-3 sayfada yönetici yaptılar. Anında yöneticiliğimi düşürüp gruplardan ayrıldım. Garip bir ruh hali benimki de.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Yakında istibdat ve yasakları çoğaltıp, üyeler üzerinde türlü türlü işkence yapılacağı için sayımızı arttırarak tarafımızı güçlendiriyoruz.

Jedi ruhu ölmedi, içimizde yaşıyor

Güç bizimle olsun ...

@Anonim : Master Yoda
@Edip Dinçer : (link)
@Ali Demir : Luke Skywalker
@Baki KAYAN : Han Solo
@Berke : Anakin Skywalker
@BF Okuru : Mace Windu
Atilla : Chewbacca
@Sadettin Z. : Obi Wan Kenobi

bir yönetici bir yöneticiye gel beraber bir yönetici dükkanı yönetelim demiş.

Mahallede her istediği alınan zengin çocuğun babasına ait çekik farlı 84 model Mercedes'e bakar gibi bakmayın lütfen moderatörlere. İsimlerinin yeşil renkte yazılması haricinde normal bir üyeden üstünlükleri mevcut değildir.

Açılan konularda içeriği forum kurallarına göre düzenleme, ilgili yere taşıma, gerektiğinde kilitleme ve uyarmaktan başka bir olayı yok moderatörlüğün.

Aksine her yazdığımız mesajı yönetim adına konuşur gibi yazma yükümlülüğü mevcut, kafamıza göre ortalığı trolleme, mtb şiirleri yazma, Prof. Recai'yi Newyork'ta saçmalatma gibi lükslerimiz yok.

@Atilla Gobel

Madem jedi ruhu ölmedi madem yıldızlar savaşı forumda kendine saklı özneler bulmuş peki o zaman starwarsı 1978 den beri takip eden ama sadece ilk filmini bilen biri olarak bende forum yöneticileri arasında starwars ın gıllı gıllı adamının temsilcisi olmak istiyorum pekala. Bakın saygısızlık yapmayayım diye orangutan adam demiyorum, gıll gıllı adam diyorum. Şimdi filmdeki ismini çıkaramadım gogılda aratmakta tembelliğime geldi yani o derece tembelim şu an. O gıllı gıllı adamı üstelik kendime çok yakın hissediyorum. Nedense çevremde yaşadığım insanlarla bir benzerlik bir duygudaşlık hali hissediyorum gıllı gıllı adamda. Yani çevremdeki insanlar gibi hem mütecaviz hemde utangaçlığa varan bir ayı kibarlığı var bu gıllı gıllı adamda. Hakkaten adı neydi gıllı gıllı adamın. Çok tembel olduğumdan şu anda mesela abuziddin diyelim ama esas isminide merak etmiyor değilim.

@mehmetsunu haha geç kaldınız o gıllı gılı adam ben oldum. Chewbacca ismini nasıl hatırlamazsınız ? Baltayı taşa vurdunuz. İyi mi böyle ?

• Beğen
Tepkiler: olympos
bir tartışma potansiyeli bulunan konunun altına da -ki burada tartışma çıkma ihtimali de düşük- şu mısır yiyen adam gif'i konulmasın, bıyıklarımı kesicem arkadaş.

Geri