Scudo Sports

Ben de düştüm :)

@hamlet2006 Yapabildiğim kadar cıvıttım, eğdim büktüm, ironi olduğu belli olsun diye. Oturup ciddi ciddi açıklama yazmışsın bilimsel kedi.

Scudo
@hamlet2006 Yapabildiğim kadar cıvıttım, eğdim büktüm, ironi olduğu belli olsun diye. Oturup ciddi ciddi açıklama yazmışsın bilimsel kedi.

Temsili @hamlet2006
1709025306943.png

Son düzenleme:
Amaç bisiklet üzerinde en aero dinamik sürüş pozisyonunu almak. Şu gibi
<foto>
Yani omuzlar, kollar ve gidon en altta olmalı. Bunu sağlayabilmek için selenin en önde olması lazım. Ancak burada selenin çok önde olmasını engelleyen UCI kuralları var. Uci selenin ne kadar önde olabileceğini belirlerken ne kadar önde oturabileceğinize karışmaz.
Bu pozisyonu almak için de zamana karşı olar selenin ucuna otururlar. Selenin ucuna oturabilmek için ya kollarınızla desteklemeniz gerekir ya da kaymamak için zımpara kağıdı vb kullanmanız gerekir.
Selenin ucunu kaldırdığında istenen aerodinamik sürüş pozisyonuna ulaşamazsınız. Ayrıca selenin ucunu kaldırdığınızda maksimum gücü pedallara aktaramazsınız.
Selenin ucunu çok kaldırmamak gerek, alttan sorun yaratabilir. Şaka amaçlı yazdım. Ancak bu sele konusu şakaya gelmez. Ben selenin ucunu hafif aşağı eğik bırakıyorum. Cunku ancak o pozisyonda erkeklik organlarına en az etkiyor. Ayrıca e-scooter'larda kullanılan geniş konforlu bir sele taktım, görüntüsü biraz komik olsa da onunla daha rahat sürüş sağlanıyor. Daha sonra fotoğraflarını gönderirim belki. Şu anda benim bisiklette tek eksiğim sele borusunda süspansiyon olmasını çok isterdim, o yok. Var ancak benim bisikletin sele borusu ince, ince borular için yok. Bulursam alacağım.

• Beğen
Tepkiler: Anonim
Herkese çok geçmiş olsun Bende acemilik ve tecrübesizlik sebebiyle kıyıdan köşeden geçerken pedalın kaldırıma vurması sebebiyle ufak bir yana yatış yaşamıştım Herkese kazasız sürüşler

Herkese çok geçmiş olsun Bende acemilik ve tecrübesizlik sebebiyle kıyıdan köşeden geçerken pedalın kaldırıma vurması sebebiyle ufak bir yana yatış yaşamıştım Herkese kazasız sürüşler
Yana yatış olayında bisiklet kilit pedal mıydı ? Belirtmemişsiniz o bakımdan.

Ben iş yerimde bisikletimi pedalın platform tarafı yukarı bakacak şekilde park edip bırakıyorum. Mazallah görürsem, dengem şaşmasın. Odamda gıcık olduğum biri varsa, üşenmiyorum kalkıp pis pis sırıtarak bisikletimin yanına gidiyorum ve pedallarımın kilit tarafını yukarı bakacak şekilde çevirip odadan çıkıyorum. HEHEHEH...

Biraz daha anti-SPD propagandası yaparsanız dünya kullanmayı bırakacak arkadaşlar. Ha gayret. Az kaldı.

Az önce Shimano genel merkezinden (adının açıklanmasını istemeyen) üst düzey bir yöneticiyle görüştüm. "SPD'nin mucidi olarak konuyu takip ediyoruz. SPD kullanıcıları sahipsiz değildir." dedi.

Japonları hafife almamak lazım. Olay büyürse işin içine Yakuza falan da girebilir...

Belirli değerler, inançlar gibi soyut kavramları hariç bırakarak yazıyorum, hayatta herhangi bir şeyin amansız savunucusu olmak doğru değil bence. Zaman içinde mutlaka fikri değişir insanın.

Üç gün üst üste kilitli kullansam tak çıkardan bıkıyorum. Üç gün üst üste düz pedal kullansam yorgunluk ve ağrı çekiyorum. İkisinin de uygun koşulları ve uygun zamanı var.

Bir bisiklet platformunda SPD eleştirmek ayrı bir cesaret ama doğrusu...

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Gezi zamanında twit atarak hükümet düşürenler vardı. Burada da foruma gönderi atarak SPD'yi düşürenler var.

1709222218217.jpeg

vay anam vay neler dönmüş serhat ya? 😝

Geri