Scudo Sports

Ben böyle bir İstanbul düşlüyorum..

@Emre GÜLEN

@SEBNEMNUR

Evet, malesef başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerimiz araç trafiğine göre düzenlenmiş. Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılmasını bir kenara bırakırsak, engelliler ve yayalar için kabusa dönüşen bir çok kaldırım, yol, kavşak vs.. var.
Tamamen araç trafiğine göre düzenlenmiş bu mekanda bisikletler için ayrı yollar yapmak tabiki faydalı ancak teşviki arttırma noktasında sınırlı fayda getirir. Çünkü şehrin dört bir tarafını bisiklet yolu ile donatmak imkansız.

Bu noktada, tek çıkış yol bisikletlerin trafikte araçlar ile birlikte seyretmesi (zaten olması gereken bu). Ama bu durum bisiklet sürücüleri için çok ama çok riskli çünkü trafikteki sürücülerde bu bilinç yok denecek kadar az. Ayrıca trafikteki araç sayısı durmaksızın artıyor. Bu kadar aracın içinde bisiklet sürmek açıkçası beni korkutuoyor ve bu nedenle uzun mesafelerde bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanmaya çekiniyorum.

Şebnem hanım, verdiğiniz örnekte olduğu gibi bisiklet yollarına yayalar giriyor. Bazıları farkında değil, bazılarının umrunda değil. Ama ben yine konuyu kalabalık olmasına bağlayacağım çünkü bu kadar kişinin yaşadığı bir şehirde bu sorunların olması çok normal.

Sonuç olarak, yazımın kısa vadede bir hayal olduğunun bende farkındayım ama işe insanoğlu hayal etmeden (hele başkaları herşeyi oturtmuş paşa paşa yaşarken) yaşamıyor :)
Selamlar..

@MEHMETALİ

Mehmet Ali bey, cevabınız ve konuya katkınız için teşekkür ederim. Sizin tespitlerinizin de oldukça yerinde olduğunu ve geleceğe umutla bakılması gerektiğini düşünüyorum. Ancak yolumuzun zorlu ve uzun olacağını baştan kabul etmemiz gerekiyor.

Makale ve proje çalışmanız olduğundan bahsetmişsiniz. Bu oldukça güzel bir düşünce. Eğer faydalı olacağını düşündüğüm konular olursa sizinle paylaşırım.

Tekrar teşekkürler, ve selamlar..

Scudo
Geri