Scudo Sports

Ben bilmem eşim bilir

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@soner canlı
Söyledikleriniz konusunda size %100 katılıyorum,bravo ;)

Scudo
@Nolan

Diyemezsin ve lütfen artık deme sayın abicim, kardeşim, vatandaşım. Allah'ına kitabına kurban olduğum, Allah için deme.

(Böyle dediğimde demez diye düşünüyorum.)

@dodurgalı_06
Çevremdeki insanlara müslüman gözüyle bakıyorum.Bakmayayım mı?Budist mi bu insanlar?Hindistan'mı,Tayland'mı burası?
Günde 5 vakit ezan okunan bir toplumda,insanlara tabi ki müslüman gözüyle bakılır.Siz istisna/azınlık olabilirsiniz.Suudi Arabistan'da yaşayan bir müslüman,çevresindeki insanlara ''müslüman'' gözüyle bakar.Aynı şey bizim için de geçerlidir.

sayın @Nolan; belki de bahsedilmek istenen, %99 islamiyet dinine mensup ancak hayatlarının genelinde müslümanlığın sadece bir iki gereğini yerine getirip, geri kalanında gerçek islamiyetten uzak davranmaları fikridir.
yani evet istatistik olarak belkide %99 ve üzeri kimliklerimizde dini islam yazıyor.
Ve fakat bu kadar yozlaşmanın (siz de örneklediğiniz tv programları ile bunu belirttiniz.katılıyorum), hırsızlığın, adaletsizliğin, çelişkinin olduğu yerde ; %99 olan müslüman nüfusun aslında müslüman olarak görülmemesi durumu ortaya çıkıyor. Tamam 5 vakit namaz kılınıyor, camiden ezan sesi eksilmiyor eksilmesin ama bizim camide 2-3 güne bir ya ayakkabı ya cüzdan hırsızlığı. mahalleye bakıyorsun kavga, anlayışsızlık eksik olmuyor. ülkemizde dolandırıcılığın seviyesini görüyoruz. adalet desek, en son bisiklet kazalarında mağdurların durumunu değerlendirmek gerek. bu liste uzar gider ve bu listedeki kişiler sadece % 1 lik kısımdan olamayacağına göre (gözümüzle gördüklerimiz var ondan) belki ondan % 99 luk cümlesine itiraz ediliyor.
Yani sayısal olarak % 99 dan fazla olan rakam; icraata, günlük hayata ve gerçeklere gelince pek öyle olmayabiliyor bence.

ayrıca tv programlarımızın yozlaşma yarattığına, bunun maalesef toplumumuzun bazı özellikleri hakkında fikir vermesine katılıyorum. Çok daha farklı ve kaliteli programlar belgeseller yapılabileceğini düşünüyorum.

Tamam arkadaşım, sen de ki her yerde "Bir topluluğun çoğunluğu müslümansa, davranışları islam dinini ve müslümanı temsil ediyordur.". Acaba sen bunu söylerken şunu düşünmüyor musun? Kadınları aşağılayan, ehliyet hakkını bile daha bi kaç ay önce veren araplar, islam adı altında her yerde bomba patlatan teröristler, eğitimi lisede bırakmada zirve yapmış geri kalan islam ülkeleri... hepsinin çoğunluğu müslüman. Senin söylediklerinden yola çıkarak bu davranışlar müslümanlığı temsil ediyor. Az önceki mesajında bana azınlıktan olduğumu söylemişsin, aksine müslümanım. Yani sen, ben, çoğunluğu müslüman olmayan toplumlarda yukarıdaki eylemleri gerçekleştiren kişiler olarak gözüküyoruz.

Bunların nedeni senin savunduğun fikirdir. Sonucu da islamofobidir. Ve senin bu fikirde iken islamofobiye destek oluyorsun. Sonra da çıkıp islamofobi islamofobibivibi diye konuşmayın.

@Nolan

çok çok özür dilerim ama bazen birileri canı sıkılıyor diye tespit s.çıyor ya, onu yapmayın abi... bırakın kim nasıl yasıyorsa yaşasın. karışmak ne sizin haddinize ne de bir başkasının.

Herkes müslüman olmak araplar gibi yaşamak zorunda mı be. Bi bitimediniz. Sizene insanların dininden neyi anlatacağından. Önce saygı göstermeyi öğrenin

@mavi albatros müslümanların söylemleri/eylemleri,müslümanlara yakıştırılamadığı için,%99 rakamına itiraz ediliyor gibi.Vatandaş sağına bakıyor dolandırıcı,soluna bakıyor hırsız;ondan sonra birisi ''bu ülkenin %99'ı müslüman'' deyince ''Bunlar mı müslüman?'' diyebiliyor.Aslında bu da iyi bir şey.Çünkü kötülüğün müslümana yakışmadığı söylenmek isteniyor.
@dodurgalı_06 müslümanların günahları işaret edilip,islam dinine dair kimse bir şey söyleyemez ki.Bugün bir gayrimüslim sünniler şöyle,suudlar böyle veya şiiler şöyle diyerek;islam dinini kötüleyemez ki.
Bugün Türkiye'deki Müslümanları işaret edip,''İslam şudur'' diyemezsiniz ki.
Din evrenseldir.Belli bir zamana ait değildir.Statik değildir.Belli bir siyaset tarzına ait değildir.Belli bir topluma da ait değildir.

Biz eskiden de böyleydik ancak sosyal medya, internet, özel kanallar vs yok iken haliyle bu tip şeyleri göremiyorduk.
Kafanızı çok bulandırmayın. Bu toplum
Eskiden de ahlaksızdı, şimdi de ahlaksız. Değişen pek birşey yok.
Ahlak kavramını ise din ile bağdaştırmak hatadır, zira ahlak ve din birbirinden farklı ve ilişkisiz kavramlardır. Dinsiz biri ahlaklı olabiliyorken, bir dine inandığını ifade eden biri de ahlaksızlık yapabilir. Bunun günlük hayatta birçok örneğini görüyoruz.

Bu tip programların temel amacı insanlara kolay para kazananların olduğunu göstermek ve emek harcamadan birşeylere sahip olunabileceğini vurgulamaktır. Bu, kapitalist sistemin bir tuzağıdır. Ve bizim halkımız da bu oltayı kolaylıkla yakalayabilecek ölçüde zır cahildir.

@Nolan

Evet, din evrenseldir. İlkel kabilelerden günümüze kadar hemen her toplumda farklı şekillerde görülür. Din; temelde, öldükten sonraki belirsizliğin yarattığı korku üzerine inşa edilir. İnsanların günlük yaşamlarını da bu korkuyu kullanarak düzenler. Gelişmiş toplumlarda genelde din yavaş yavaş yok olur. Yani toplumun dine ihtiyacı kalmaz. Çünkü insanlar artık cehennem ya da öte dünyadaki azap korkusuyla değil, yasalar önünde çekecekleri cezalardan ötürü kötülüklerden uzaklaşmaya başlar.

@Kuzey Ege
Kapitalizm konusunda hemfikirim.
Ben şöyle bakıyorum;
Kişinin ''müslümanım'' demesi benim açımdan önemli değildir.Çünkü kimin müslüman olup olmadığını Allah(c.c) bilir.Niye böyle diyorum?Çünkü dil ile ikrar yetmez.Mümkün değil bu.Kalp ile tasdikte lazımdır ve kişinin kalbinin ne durumda olduğunu sadece Allah (c.c) bilir.Zaten bu yüzden Kuran'da sık sık ''siz bilmezsiniz,Allah(c.c) bilir'' denmektedir.
Peki,ne yapacağız,neye bakacağız?Müslüman olduğunu söyleyen kişi dürüst mü,adaletli mi,hoşgörülü mü,merhametli mi..vb bunlara bakacağız.Mesela ''müslümanım'' deyip insanların hakkını yiyiyorsa,bu kişiye müslüman gözüyle bakmayacağız.
Hem H.z.Muhammed(s.a.v)'i kendine rehber edineceksin,hem sürekli Allah(c.c)'ın seni izlediğini bileceksin;hem de müslümanların hakkını yiyeceksin.Böyle bir şey yok.Bu konu çok önemli.
Bu bakımdan din ile ilgili söylediğiniz şeylere de katılıyorum.Bir kişinin dindar olarak gözükmesi,bu kişinin ahlaklı olabileceğini göstermez.
@berberci
Yanlış.Sümer'de,Babil'de öteki Dünya inancı yoktur ama din vardır.Ya da yahudilikte öteki Dünya inancı yoktur ama yahudilik bir dindir.Yani,din demek ''öteki Dünya üzerine kurulu bir sistem'' demek değildir.

@Nolan
Yahudilikte ahiret inancı yok mu? Eski ahiti okudunuz mu?

@Nolan daha önce sosyal medya da kurgu olduğu ifşa olmuştu evli değiller katılan çiftler ajans tan geliyor rol yapılıyor. Sosyal medya sayesinde haberdar oldum baktığım falan yok yani böyle bir program için zamanımı çalmalarina izin vermem:)

@firestone
Allah(c.c) çeşit çeşit insan/toplum yaratmış sonuçta.Allah'ın yarattığı insanların kutsal kabul ettiği dinlere,''yanlış'' gözüyle bakmamak lazım.Yanlış din diye bir şey yoktur,yanlış yapan insanlar vardır.
@Kuzey Ege
Cennet/Cehennem kavramları özellikle hristiyanlıktan sonra ortaya çıkar.Yahudilikte bu konular yoktur.Daha çok ''araf'' benzeri bir şey vardır.Eski ve yeni ahiti okudum.
@el_Aksa_1903
Rol yapılması da berbat bir durum.Çünkü insanlara rol yapıldığına dair bir şey söylenmiyor.Sonuçta dizi değil bu.Alenen yalan söyleniyor o zaman ve bu da çok ciddi bir durum.Rtük filan ne yapar,anlamıyorum.

@Nolan
%99'u müslüman olan bir ülkede böyle konuşamazsınız. Ne demek yanlış din diye bir şey yoktur?

İnneddine indellahil İsleem... Allah katında din İslam'dır.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@berberci
Herşeye muhalefet edince,gece rahat mı uyuyorsun Adanalı kardeşim?
''Sizin dininize sizin olsun,benim dinim bana yeter'' diyen Kuran'ın yolundayız biz.Herkesin dini kendine,herkesin müslümanlığı kendine.Herkes ne yaparsa kendine yapar.Ötekileştirici,ışid kafası yok bizde elhamdülillah.

@Nolan
Bakın ayeti bile inkar edip dinden çıktınız. Allah katında din İslam'dır. Size tavsiyem tevbe edip tekrar hak yola gelmeniz.

Allah katında dinin İslam olmadığını mı söylüyorsunuz? Ne demek muhalefet? Yanlış din yoktur diyorsunuz. Allah hidayet versin. Tekraren, İnneddine İndellahil İsleem

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@berberci
İslam haricindeki dinler,bize göre yanlış değildir.Bunu sadece ışid kafasına sahip bir müslüman söyleyebilir.Kafirun 6'da cümle çok açık.İslam harici dinlere hoşgörülü davranmamız gayet net belirtiliyor.İslam tarihi boyunca da genelde bu böyle olmuştur.
Ben mesela budistlere düşman gözüyle bakmam.Budizm dini,benim gözümde yanlış bir din değildir.Buradan budizmin hak din olduğu sonucunu çıkarmayın.Budizmin doğru ya da yanlışlığının kararını,budistlere ne olup olmayacağının kararını Allah(c.c) verir.Bu konularda hep hoşgörülü olmak,haddimizi bilmek lazım.Ötekileştirici tutumlar,anca düşman yaratır.Müslümanların düşmana değil,dosta ihtiyacı vardır.Bu bakımdan ''benim dinim hak din,gerisi saçmasapan/yanlış dinler'' söylemine katılamam.''Benim dinim İslam'dır,gerisini Allah(c.c) bilir'' der ve geçerim.

@Nolan
Gereksiz yere laf kalabalığı yapıyorsunuz. Ali İmran suresinin 19. ayetini inkar ediyorsunuz. Ve dinden çıktınız. Geçmiş olsun. Allah ıslah etsin.
(link)

@Nolan Bakın, ara ara alakasız konularda %99 muhabbetine giriyorsunuz. Ve açıkçası saçmalıyorsunuz. Şu son iki mesajımda aynen sizin yaptığınızı size yaptım ve köşeye sıkıştınız. Daha doğrusu saçma sapan bir durum oluştu. Aynı sizin saçmalıklarınız gibi yani.
O yüzden gerekli gereksiz yerlerde bu nasıl müslümanlık, bu ülke %99 müslüman değil mi diye yazılar yazmayın.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri