@Kuzey Ege
Kapitalizm konusunda hemfikirim.
Ben şöyle bakıyorum;
Kişinin ''müslümanım'' demesi benim açımdan önemli değildir.Çünkü kimin müslüman olup olmadığını Allah(c.c) bilir.Niye böyle diyorum?Çünkü dil ile ikrar yetmez.Mümkün değil bu.Kalp ile tasdikte lazımdır ve kişinin kalbinin ne durumda olduğunu sadece Allah (c.c) bilir.Zaten bu yüzden Kuran'da sık sık ''siz bilmezsiniz,Allah(c.c) bilir'' denmektedir.
Peki,ne yapacağız,neye bakacağız?Müslüman olduğunu söyleyen kişi dürüst mü,adaletli mi,hoşgörülü mü,merhametli mi..vb bunlara bakacağız.Mesela ''müslümanım'' deyip insanların hakkını yiyiyorsa,bu kişiye müslüman gözüyle bakmayacağız.
Hem H.z.Muhammed(s.a.v)'i kendine rehber edineceksin,hem sürekli Allah(c.c)'ın seni izlediğini bileceksin;hem de müslümanların hakkını yiyeceksin.Böyle bir şey yok.Bu konu çok önemli.
Bu bakımdan din ile ilgili söylediğiniz şeylere de katılıyorum.Bir kişinin dindar olarak gözükmesi,bu kişinin ahlaklı olabileceğini göstermez.
@berberci
Yanlış.Sümer'de,Babil'de öteki Dünya inancı yoktur ama din vardır.Ya da yahudilikte öteki Dünya inancı yoktur ama yahudilik bir dindir.Yani,din demek ''öteki Dünya üzerine kurulu bir sistem'' demek değildir.