Scudo Sports

Ben bilmem eşim bilir

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Nolan
Boeing-787 + Özel jet + Karbon bisiklet(yol + dağ bak) desek?
Hadi amaaa :kptmya:

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Hesap var sonuçta.İnanan insan,böyle hareket eder.
@berberci
Allah Allah.Olmaz dedim ya.
Günah günah.Gerçi,sen ne bileceksin günahı?

Bu esim bilir programini yutubdan arastirirsaniz katilan ciftlerin bircogunun cift olmadigini, cast ajanslarindan servis edildigini de gorursunuz

Ya bu günah sevap olayından bıktım, illallah geldi artık. Günahı sevabı size mi yazılıyor sanki. Bırakın herkes istediği gibi yaşasın. Belki inanmıyor. Belki müslüman ancak dininin gereklerini yerine getirmiyor. Bunların hiçbiri SİZİ İLGİLENDİRMEZ. İnsanların sosyal yaşamdaki hareketlerini sürekli din ile ilişkilendiriyorsunuz. Her konuda dinden ve Allah'tan bahsediyorsunuz. Kimsenin dini inanç ve amelleri sizi ilgilendirmediği gibi sizin de inancınız bizi ilgilendirmiyor. Lütfen her konuya Allah'ı katmayın. Alah'ı katarak güven ve prim kazanmak yerine; mesajlarınızla, fikirlerinizle ve insanların kafasında oluşturduğunuz kimliğinizle güven kazanın. Şu bilimsel bir gerçektir ki; konuşmalarında sürekli dini olguları kullanan ve sürekli yemin eden insanlar, ya kendine güvenmiyor ya da bir yalanı karşısındakine inandırmaya çalışıyordur.

Yani özet olarak ülkenin %99'unun müslüman olması (kesin bir sonuç değil ama isterseniz %150 bile kabul edebiliriz), ne ülkedeki insanların müslümanlığı temsil ettiğini, ne de sosyal yaşamlarında müslümanlığa göre davrandıklarını gösterir.

Bu program sadece bizim yozlaşmış millet olduğumuzun göstergelerinden biridir.

@ErayHayta2304

Bazilarinin basi kapali oradan biliyorlar :p
Cogunlugu “Allahıım...” “sukurler olsun” “yalvarırım bizim olsun” diye dua ederken digerleri icinde hafif beddua tadinda basarisizligini diliyorlar. Oradan da belli oluyor :harika:
Ortada bir inanc var yani ;)
Paranin, imanin, ahlakin, zekanin kimde oldugu belli olmaz derler ama... İşte! :)
Sarık, sakal, turban, carsaf varsa hemen “namuslu, durust, tertemiz” olursunuz.
Hele agzinizdan “Allah, Kur’an, peygamber, sukur, yemin billah” eksik degilse inanmasaniz bile bunlari kullanarak saygi ve sınırsız cikar imkanlari icin kapilari sonuna kadar acabilirsiniz...
Gercek muslumanlara ve dinini gercekten bilenlere kimse laf edemez zaten.
Onlar kimsenin zararini, kotulugunu istemeyen, inancina ters dusenlere usulunce bildigi dogruyu telkin edenlerdir.
Gercek muslumansaniz elbette telkinin bir siniri var!
Gerisi reklam, şov ve art niyet suphesi uyandirir.
Birakiniz inanc ve ibadetiniz sizin ve inandiginiz tanrinin arasinda kalsin. Kimin kimden daha iyi mümin/kul/ insan olduguna biz degil inandiginiz tanri karar versin...

Banu Avar in bu ve daha başka konular ile ilgili yazı ve videoları var. Takip edin.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Bu tarz programların insani değerlerimizi bozmak için bilinçli yapıldığına inanıyorum. Sonuç ortada,

- Ufacık bir sahte söylemden linç etmeye çalışmalar.
- Arabayla çarpınca linç edilme korkusundan arabayı da bırakıp kaçmalar.
- Trafikte tahammülsüzlük
- Yemeğini beğenmediğimiz birinin yemeğine çok kötü olmuş demeler

Liste uzar gider.

ESKİDEN BÖYLEMİYDİK BİZ ACABA.

@parathoner

toplum mühendisliği dedikleri şey tam işte bu. başka bir örnek üzerinden daha iyi anlaşılır herhalde.

"1989 yılı…Türkiye ilk defa pizza dükkanlarıyla tanışır.Türkiye’ye birkaç dükkan açarak pazarın nabzını yoklayan ünlü marka aldığı sonuçla şoka girer. Bekledikleri gibi olmaz.Boğazına düşkün olduğu için pizzayı seveceğini düşündükleri Türk tüketicisi, pizzayı sevmez.Dükkanlar kapatılır.Geri dönülür.
1991 yılı.Murakami-Wolf-Swenson Productions’ın ürettiği bir çizgi film dünyada büyük ilgi görür.Yapımcı şirket Türkiye’deki bir özel kanala bu çizgi filmi teklif eder.Kanal şaşkındır, fiyat gerçekten olması gerekenin %10’udur.Adeta kapandaki peynir gibi duran bu teklifi kaçırmaz özel kanal.Yayınlanmaya başlar.Çizgi film Türkiye’de de çok tutulur.Oyuncakları, rozetleri, kartpostalları, defterleri ve kitap kapları ile müthiş bir pazarlama da beraberinde gelir.
1994 yılına gelindiğinde çizgi film milyonlarca çocuğu ve genci etkisi altına almıştır.Bu çocuklar tuhaf bir biçimde annelerinden pizza pişirmesini istemeye başlar.Türk anneleri pizzayı nasıl yapacağını bilmez.Talep gitgide artar.Derken pizza zinciri dükkanlarını yeniden aktif hale getirir, yeni dükkanlar açar.Çocuğu yemek yemeyen anneler mecburen pizza sipariş eder.Liseli, üniversiteli gençler arasında bir itibar nesnesi haline gelir. Türk mutfağının demode lahmacunu, pidesi terk edilmiş, gençler gruplar halinde pizza dükkanlarına gider hale gelir.
Tesadüfen (!) pizza talebini patlatan bu çizgifilmi çoktan tahmin ettiniz değil mi?Bravo! O çizgi film “Ninja Kaplumbağalar”!O pizza zincirini de tahmin ediyorsunuzdur,onu da buraya yazmayayım.
Şimdi o çocuklar büyüdü, çizgifilmi ilk izleyenler 30’larına geldi.İlk jenerasyon genç evli, yeni nesil aile oldu.Onlardan sonraki jenerasyon şimdilerde üniversite öğrencisi, ya yurtta ya da öğrenci evinde kalıyor.İlk jenerasyondaki evliler evde yemek pişirmek yerine sık sık şöyle diyor : “Pizza mı söylesek?”Bir sonraki jenerasyon da yurt odasına ya da öğrenci evine neredeyse her akşam pizza sipariş ediyor.
İşte algılarımız böyle yönetiliyor.20-30 yıllık stratejiler çiziliyor, uygulanıyor.Bizim eğlenceli diye izlediğimiz masum çizgifilmler, diziler, sinema filmleri birtakım fikirlerin beyinlerimize çok daha hızlı zerk edilmesini sağlayan katalizörlerdenibaret.Ve emin olun, bu bilinçaltı pazarlamacıları, bu algı sihirbazları bize sadece pizza yedirmiyor…!"

uzun lafın kısası, çizgi film ile pizza yer hale geldik. bu yapımlar ile ileride neler olacak göreceğiz.

@karton_piyer herşeyde de bir sinsilik bir oyun, bir tiyatro, komplo arıyoruz.
O çizgi film yayınlanmadan Ankara'da açılan jetonburger, kingburger (burger king değil) zaten çok doluydu. Ben taşradan geldiğimde mutlaka gider yerdim. Pizza da pidenin bir versiyonu. LimsK çizgifilmdçivar diye yemez, sevdiği için yer.

Bugünlerde çizgifilmlerin oyuncakları satmak için kullanıldıpk ve biliniyor ama mantıklı ve makul olmak lazım. Gerçekliği bilinmeyen hikayelerle fikir sahibi olursanız herkes sizi kandırır...

@karton_piyer
90'ları görmesem inanırdım buna :) 90'lar şehir merkezlerinde Burger King'lerin yanında Hacıoğlu lahmacun zincirlerinin açıldığı, lahmacunun hamburgerle kapıştığı yıllardı. Her pizzacının yakınında bir hamburgerci birde Hacıoğlu vardı o dönemde :D
@karton_piyer
İnanın asıl sıkıntı; bu yapımlarda ileriye yönelik değil, anlık bile planlama / sosyolojik, psikolojik danışmanlık yapılmaması. TV sektöründeyim. Bu komplo teorileri sektörün içindeyken çok komik geliyor. Malesef hep bahsedilen büyük oyunlar / gizli eller yok işin içinde. Sıkıntı hiç bir uzman elin olmaması zaten :kötü:

Bu yemek programları yüzünden OBEZ olduk. Evlilik programları yüzünden PARANOYAK olduk. Herşeyden öte toplumca SİNİR sahibi olduk

@ErayHayta2304
Türkiye'de yayınlanan bir program ve Türkiye'deki insanların %99'u müslüman.Bu bakımdan bu yarışmalara bakıp,''bu müslümanların hali nedir böyle?'' diyebilirim.
Bu %99 konusuna neden sürekli itiraz edilir,anlamıyorum.Hristiyan,yahudi,dinsiz olabilirsiniz ama bu toplumda azınlıksınız sonuçta.Toplum ile ilgili genel söylemler sizi bağlamaz.Bu bakımdan rahatsız olmayın bu rakamlardan.Forum admini de bu konuda geçen ay bir konu açmıştı.Bakınız ne demiş;
Bu ülkenin %99'u müslüman ve bizim bu çerçevede gelenek göreneklerimiz var.
Toplumun neredeyse tamamının inandığı değerlere saygı gösterememe durumu

Konuyu açan arkadaş özetle şunu demek istiyor bence.Ulan hadi ahiretiniz düşünmüyorsunuz onu anladık ta bir araba için kendinizi bu kadar düşürmeye değmez.Sonuçta altı üstü bir araba.Dünyanızı o kadar da değiştirecek bir fiyatı da yok yani.Hani jet olsa kazansanız hayatınız değişir rezilliğinizin de bir anlamı olur demek istiyor.

Başka bir örnek verecek olursak, mesela ben ticeratle uğraşıyorum.Adam var 500 tl mal alıyor ödemiyor.Adam var 500 bin tl ödemiyor.Ben de bazen içimden diyorum ki ulan 500 tl için değer mi be.Ne dünyanı kurtarır ne ahiretini yani :) Yoksa hırsızlık hırsızlıktır benim nazarımda.1 tl de olsa 1 milyon tl de olsa Allah nasip etmesin orası ayrı mesele.Ama hani haram helal ya da iyi kötü diye bir kaygın yoksa bile değmez be abi 300--500 tl için diyorum.
Adamın anlatmak istediği ülkedeki seviyesizlikken meseleyi sulandırıp jet olsa yapacak mıydın diye saldıranları da KINIYORUM. Onlar da kendi içindeki bazı nefretleri kusmuş oluyorlar bu vesileyle.

Bu forumda genelde şunu görüyorum adamın birisi bir konu açıyor ve bu konu genelde hepimizin dert yandığı konu oluyor.Ama mutlaka ki bir iki arkadaş çıkıp cımbızla kelime seçip konuyu açan arkdaşa saldırmaya başlıyor ve konu asıl mecraasından sapıyor.

Birde seçilen çiftler hep güzel oluyor ne tesadüf ki :) Yani ben sokakta bu kadar güzel çift göremiyorum, hepsi gayet çirkin :) Araya biraz çirkin insan da serpiştirmek lazım. Sonra insanların beklentileri yükseliyor evlilikten yana :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri