Ben de her hafta sonu mutlaka Belgrad Ormanı'na gidiyorum. Haberleşelim, beraber turlarız. Hatta rotalarımız da benzer anladığım kadarıyla. Cumartesi veya pazar günleri uygun benim için.
Asfalt yollar da var ama pek uzun değil, toplam git-gel 15-20 km kadar. Bir de hafta sonu araba ve piknikçi dolu oluyor asfalt yollar. Düz maşa ama kalın lastik varsa (size de bağlı olarak tabi) bazı toprak yollara da girebilirsiniz, toprak yolların bazıları sert arazi gibiyken bazıları stabilize köy yolu tadında oluyor. Örnek olarak çektiğim bir fotoğrafı ekledim. Zaten bu gidişle yakında orman falan bırakmayacakları için bol bol gitmek gerek
Doğru diyorsunuz ya bir kaç 10 sene sonra orman kalmayacak oralarda, Evlatlarımız görürse sanslıyız. Kesilen her ağaça karşılık 5 tane ağaç dikebilsek.
Cok iyi olur. Ben kalabaliktan oturu haftasonlarini cok tercih etmiyorum ama sonucta herkesin haftaici surus yapma sansi yok. Sabah erken yola koyulursak cok kalabalgi da maruz kalmayiz muhtemelen. Haberleselim dedigin gibi, uygun bir haftasonu surus yapalim.
@Emre Örsel
Bisikletin yol bisikleti degilse cok sorun yasayacagini sanmiyorum, ki yol bisikleti ile bile toprak bolumlere girenler var, hatta bu forumda bir tur yazisinda denk gelmistim yanilmiyorsam. Tabi ideal bir durum degil ama imkansiz da degil.
@KaanG
@Kahraman Süslü
Bir aydir ormanda surus yapiyorum muhtesem doga ne kadar buyulese de o yurdum insanin icindeki malum bir ork surusu var, hani her gittigi yeri yagmalayan, cirkinlestiren, pisleten. Iste bu kitlenin ormana ettiklerini gorup sinirden kendimi yiyorum. Arkadas bu nasil bir hayvanliktir?! Orman resmen copluge donmus durumda. Manzara gercekten vahim. Ana yollarin oldugu bolumler belediye tarafindan temizleniyor ama ara patikalar falan resmen felaket durumda. Cop daglari olusmus. Herkes istedigi yerde mangal yakiyor, yasak olmasina ragmen ve copunu, pisligini birakip defolup gidiyor. Cok mu zor bisikletli bir ekip kurup bu kitleye ceza yagdirmak, cok mu zor bir ekip olusturup patikalardaki copleri temizlemek?! Su orman Istanbul'un en buyuk degeri belki de resmen icine ediliyor yavas yavas. Yazik ki ne yazik. Kaan'in bahsettigi gibi ben de ne zaman gitsem elektrikli testere gurultusu duyuyorum ve tasinmayi bekleyen kutukleri. Bunun bilgi dahilinde yapilan kontrollu kesimler oldugunu umuyorum, diliyorum yoksa gercekten 10 yila kalmaz bu ormani yok edecekler. Zaten kuzeyden basladilar.
Evet, çöp işi de maalesef çok kötü, resmen dağ oluyor bazı yerlerde. Dağ olsa iyi gene bir de dağıtılmış oluyor. İnşaat artığı ve moloz dökülen yerler bile gördüm.
Nasıl içleri elveriyor o şekilde çöpleri ormana atmaya, benim aklım hayalim almıyor. Halbuki belki haftaya gelip orada gene piknik yapacak mal. Hayvanın yattığı yerdeki pislikten rahatsız olmaması misali bunlar da herhalde
@dodobir bu cuma günü bana uyar, vardiyalı işte çalışıyorum tatillerim değişiyor genelde hafta içi ama yaklaşık 1 ay hafta sonu olacak, maalesef hafta sonu piknikçilerden zevkten çok ızdıraba dönüşüyor, sürüş organizasyonu olursa extradan hafta sonuda imkan dahilinde gelirim, ayrıca sürüş öncesi sinkov veya başka bir ürünü bırak kullanmayı onunla banyo bile yaparım, yüzümü kolumu yerken, kanatan, uçan bir böcek bile vardı,
cumartesi ve pazar sabah çalışacağım ben gelemem ama gitmek isteyen arkadaşlar mutlaka iletişime geçin buradan bir şey çıksın, düzenli olarak program yapalım, istanbulda bisikletle tur yapılacak en güzel yerlerden biri için forumda doğru düzgün konu yok,
Biz yarin Ali ile turlayacagiz ama muhtemelen ben cumartesi de gelebilirim, hatta Kaan arkadasimiz da bir ihtimal gelebilirim dediydi cumartesi icin. Benim Izmit'e gitme ihtimalim var yalniz ama erken olursa cok muhtemelen cumartesi sabahi surus yapabilirim.
@ukyo
Ben de bunu garipsediydim. Bakindim ama cok konu goremedim organize olunan. Bu konu altindan veya baska bir basliktan organize olup duzenli turlar yapmak super olur.
Zaten sabah erken saatte olması daha uygun. Öğlen saatlerinde gölge de olsa baya sıcak oluyor. Bu hafta cumartesi ya da pazar sabahı gideceğim. Gidelim diyen varsa ona göre ayarlayabilirim.
Cumartesi sabahina ayarlayalim o zaman kendimizi simdiden. Eger sadece pazar gunu dahil olabilecek baska arkadaslar cikarsa ona gore programi pazar gunune revize ederiz konusup yarin.
@Kahraman Süslü
Kesilen her ağaca karşılık 5 ağaç dikilse de bu zihniyetle ağaç filan kalmaz ağacın yetişme süresi zaten yüzyıl alıyor. yazık vallahi...
Ekosistem, doğa, salt ağaç sayısından ibaret bir şey değil. Kesilen her ağaca karşılık 1000 ağaç bile dikseniz, bunlar 100 yıl büyüse bile kaybolanları geri getiremezsiniz.
Şu an kesin değil ama benim de cumartesi sabahı ormana gitme planım vardı. Maslak tarafından bisikletle gidecek olan var mı?
Bugun @ukyo ile harika bir surus yaptik. Benim simdiye kadarki en uzun surusum oldu orman icinde. Su rotayi yaptik:
(link)
Tek olumsuz tarafi zaman zaman dadanan sivrilerdi Ozellikle Ali'yi rahatsiz ettiler biraz, sinkov falan dinlemiyor meretler.
Suan baya yorgun oldugum icin yarin sabahki surus gozumde buyuyor acikcasi ama katilim olursa gelmek icin elimden geleni yaparim. Ben aksam evde olmayacagim, o yuzden katilacak arkadaslar saati belirleyip yazabilirlerse super olur. Ben gec saatte foruma bakabilecegim.
Benim planlar da değişti, bu akşam işten bisikletle eve döneceğim, eğer yarın sabah binecek gücüm ve motivasyonum olursa bir ihtimal şuna giderim orman yerine, ama sanki yarın hiçbirini yapmayıp yatacağım gibi hissediyorum Uzaklara Yarışmak [Trans Continental Race 2015] | Sayfa 3 - BisikletForum
Yarın yan gelip yatarsam pazar giderim ama ormana.