Scudo Sports

Belgrad ormanı

Arkadaslar beni de yarin icin simdilik yok sayin. Eger gelirsem ruh gibi bir tempoda surebilecegim cunku. Bugunku surus gercekten yormus beni. :booo:

Scudo
Pazar sabah 8 diyelim mi o halde?

Ben pazar Istanbul'da olursam kesin katilirim ama malesef yarin Izmit'e gitme ihtimalim var. Yarin durumum hakkinda bilgilendiririm.

Bu haftaici Belgrad Ormani'nda surus yapmayi planlayan arkadaslar var mi acaba?

@dodobir Perşembe günü İstanbula erken gelebilirsem Belgrad Ormanında sürüş yapma niyetim var.

@Osman Yener Durumunuz netlesince haber verirseniz beraber surus yapmak guzel olur. Persembe ben de surus yapabilecegim ormanda muhtemelen.

Belgrad sürüş resimleriniz varsa ekler misiniz ?

Belgradda insanın gözüne yapışan sinekler sivri sinek değil, başka çeşit. İnsanın göz yaşından geçinen bir tür asalak sinek. Çok küçükler, yumuşaklar ve fena yapışıyorlar.

Belgradda sivrisinekler de daha çok akşama doğru meydana çıkıyorlar; yani havanın karanlık olmaya başladığı anlarda kol gezmeye başlıyorlar. Sabah çok erkenden gitmedim. Sabahın çok erken saatlerinde henüz ışımadan da olabilirler.

@Özgür Türker

Surus sirasinda fotograf cekmekle ugrasmadigim icin bir iki tane fotografim var ancak. Son rotami yukaridaki bir mesajimda koymustum, oradan fikir sahibi olabilirsiniz. Sinekler acikcasi beni cok rahatsiz etmiyor veya alistim diyelim. Gozume gelemiyorlar cunku bisiklet gozlugum var. Fakat beraber surus yaptigim bir onceki arkadasi baya rahatsiz ettiler, ki yaninda sinek kovucu spreyi vardi. Zaten sadece rotanin belli basil kisimlarinda - orman ici kisa tirmanis vs - rahatsiz edici oluyorlar.

Sivrisinekler her daim ormanda var. Ben hep sabah vakti surus yaptim. Tirmanislarda hiziniz belli km'nin altina dusunce sivrisinek bulutu olusuyor kafanizda. :) Ama dedigim gibi beni artik oyle rahatsiz etmiyor. Hizlaninca veya ruzgarli bir havada hemen def oluyorlar zaten.

Arkadaslar normalde sehir disinda olacaktim ama benim programim degisti, bugun Belgrad Ormani'na gidebilecegim. Herhalde bir - iki saat icinde suruse baslarim. Gelmeyi dusunen arkadaslar olursa bana ulasabilirler.

Bu arada iki gun once @Osman Yener ile gayet keyifli bir surus gerceklestirdik, kendisine bu guzel surus icin tekrar tesekkur ediyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Osman Yener
Belgrad Ormanı'na bende gitmek istiyorum fakat gidecek arkadas bulamıyorum.Eğer gidersem haftaya pazar günü metrobüsle Hacıosman'a ordan da 11km sürerek orman mesire yerlerine gitmeyi düşünüyorum.Çekincem şu 1. si metroya binebilmek ve geri dönüşü.. 2. si ormanda köpek vs var mı dır.

@devilmycarlos
Acikcasi bisikletle metroyu hic kullanmadigim icin o hususta birsey diyemiyorum ama tahminim bir sorun olmamasi lazim. Ormanda tek tuk kopekler var ama zararsizlar. Zaten insanlarin oldugu bolumlerde takiliyorlar, ormanin iclerinde kopege simdiye kadar sadece bir kere rastladim o da dedigim gibi zararsizdi. Kisacasi cekinmeniz gereken bir durum yok. :)

• Beğen
Tepkiler: devilmycarlos
Cevizlibağdan ben de katılabilirim bu hafta sonu.

Arkadaş lar benim eğim çıkamama problemi var ...benim bisiklet handcyclle çünkü :) belgradta asfalt yokuşsuz rota var mı ? ne kadar uzun ?

@senturkhamit

Iki gun once ayak serce parmagimi cok fena carptim. Sisligi indi sayilir ama tam iyilesmis degil. Haftasonu surus yapabilir miyim emin degilim o yuzden malesef, eger yapabilirsem mesaj atarim size.

@Cloud.tr

Egimsiz asfalt bolumleri var ama cok uzun degil tabi. Git gel yapabilirsiniz ama ormanin iclerine girmek ve dolanmak isterseniz illaki egimli ve toprak yollara dalmaniz gerekiyor. :)

yok toprak bitirir bisikleti :) eylül de bana ulaşıcak bisiklet deneyip görücez

@devilmycarlos Yavuz abi, bisikleti aldığım günün ertesi Sultangazi'de evden çıktım, Yenikapı'ya gittim. Ardından metro ile Hacıosman'a gittim. Oradan da ormana geçtim, orman içerisinde bayağı bir dolaştım. Belli bir noktadan sonra piknik alanını geçiyorsun, yol bozuluyor biraz. Ben bayağı arka taraflara gittim, karşıma hiç insan çıkmadı uzuuuuuun bir süre boyunca. Telefonun navigasyonu beni aldattı, geri gitmek istemedim çoğunlukla yokuş olduğundan. Tam o sırada karşıma 2 yaşlı amca çıktı, ormanı biliyorlarmış, senelerdir geliyorlarmış. Dedim ben Bahçeköy'e gitmek istiyorum. Bana bir yol gösterdi, orman içindeki belki de en güzel yollardan biriydi. Kısa yoldan direk Bahçeköy'e çıktım. O yola sapmayıp devam etseydim muhtemelen yine Bahçeköy'e çıkacaktım planlarıma göre ama yol fazla uzundu ve yol açık araziydi, beğenmedim. Köpek konusuna gelirsem, ormanda bir adamın yanında ufak bir köpek gördüm, hiç problem oluşturmayacak cinsten. Köpek çıkacağınını sanmam ama orman tenhaydı o arka tarafları. Ama o tenha yerlerde bile koca koca çöpler vardı... Ayıptır dedim, şaşırdım. Yolun ortasına öylece atıverilmiş.

Abi müsait bir zamanımızda istersen beraber gidebiliriz, arkadaş olmuş oluruz birbirimize :)

Metro konusu ise çok basit, hemen taktik vereyim. 07:00 – 09:00 / 16:00 – 20:00 saatleri dışında biniş ücretsiz, serbest metrolara. Marmaray da aynı şekilde. Ayrıca Marmaray'a pazar günleri saat fark etmeksizin binilebiliyor. Bir de şu hatırlatmayı yapayım, metro araçları tek parça olduklarından ve orta kısımlarında bisikleti muhafaza etmek nispeten zor olduğundan vagonun en ön ve ya en arka kapısına gitmenizi tavsiye ederim. Bana da güvenlik tavsiye etti, rahat rahat gittim.

Fotoğraf sayfada gözükmediğinden linkini verdim;

(link)

• Beğen
Tepkiler: devilmycarlos
Arkadaslar haftasonu sabah erkenden ormana gitmeyi dusunen var mi? Hava saglam yagis birakacak gibi o yuzden biraz tereddutteyim ama gozunu karartanlar varsa katilmayi dusunebilirim.

Ben pazar günü sabah çıkıp Belgrad'a kadar sürüp geri geleceğim Levent'te ortalama 25 km falan git gel 50 km sürüyorum. Her haftasonu bir gün sabah sürüp geliyorum.

Geri