Scudo Sports

Beldeyama granite

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Herkese selam.Foruma yeni katıldım.Bende sizin gibi bisiklet tutkunuyum.Fakat sadece yazları sürebiliyorum.Çünkü bisikletim yazlıkta.4 sene önce almıştım.Eski model bişey,amortisörleride yok.Diyorumki şöyle adam gibi bi bisiklet alayım.Biraz araştırdım.Bianchi,salcano,bisan ve beldeyama nın sitelerine baktım.Bu markaların içinde en beğendiğim model beldeyama granite.Özellikle amortisörlerinin gidona kadar olması çok hoş durmuş.Birde bu mekanik disk fren diye bi fren çeşidi çıkmış.Normal pabuçlu frenlere göre daha sağlam olduğu kesin fakat ilerde sorun çıkarır gibi duruyo.Sizce beğendiğim model bana uygun mu?Gerçi bütçem 600 ytl granite 900 ytl ama yinede almak istiyorum.:rolleyes: Bu arada boyum 1.90 kilom 84 yaşım 19.Görüşlerinizi bekliyorum :)

(link)

Scudo
Forumdaki "yeni bisiklet tavsiyesi"yle ilgili konuları biraz takip edersen beldeyamaya birçok alternatif olduğunu göreceksin.

Soyledigin fiyat dahilinde cok cok daha iyi bisikletler bulabilirsin.

Marka olarak corratec,trek,sedona,drag,geotech,kron 'lara bakabilirsin ancak
Bianchi,salcano,bisan ve beldeyama gibi markalara bakmasan daha iyi olabilir senin icin.Yinede tercih sana kalmis.

Buarada mekanik disk frenin,normal klasik v-frenden avantaji degil dezavantaji var,o da daha agir olmalari.Bu nedenle pek tutulmuyor.

Yukardaki bisikletlerde begendigin modelleri burada yazarsan,seciminde yardimci olacak bilgiler mutlaka gelecektir.Hatta senin sectigin beldeyama ilede karsilastirabiliriz.

Kolay gelsin.

KRON XC 1000 ya da KRON XC 3000 alabilirsin 600-900 YTL bütçeye..

Verdiğiniz markalara baktım fiyatları çok uçuk.Fakat kronun xc 1000 modeli uygun aslında birde xc 2000 modeli.

(link)

(link)

xc 1000 v-frenli xc 2000 disk frenli.Tek farkları bu.Fiyatlarıda beldeyamadan ucuz.Fakat bu iki modelde sadece önde amortisör var.Arkadada olması gerekir mi?

Arkada amortisör olmasına gerek yok. Arkadaki amortisör düz yol ve rampa çıkışlarında güç kaybına neden olur. Daha çok yorultur. Arka amortisörlüler sadece yokuş aşağı inişler için uygun.

Selamlar..

Baya bi araştırmadan sonra,

Kron xc 1000 (link)

Amoeba hussar (link)

Sedona sd 771 (link)

arasında kaldım.Birde daha sonra hidrolik disk fren taktırabilir miyim?Kimse mekanik fren önermiyo.Hidrolik frenler daha mı iyi?

Hidrolik fren en iyisidir. İstediğin zaman hidroliğe dönebilirsin.(link)ten çeşitlerine bakabilirsin.

Shımanonun altus ve acera modellerinden hangisi daha iyi?Hussarın nerdeyse tüm donanımı shımano acera ve sd 771 in de altus.

Arazide daha çok kullanacaksanız deorenin altını düşünmeyin derim. Çünkü arazi koşulları için altus ve aceralar yeterli sağlamlıkta değiller.

Bisikleti daha çok asfaltta kullanıcam.Verdiğiniz link için teşekkürler.Zaten çoğunu kendim öğrenmiştim bu forumdan ama eksiklerimde varmış.Bisiklet seçimi konusundada tam bi karara varamadım ama aklımda amoeba hussarı almak var.Yalnız forumda okudum hussarın iki modeli varmış.Biri jump diğeri cross country.Genelde bilinen model cross country olanmış ve jump daha kaliteliymiş.Hussarın jump olup olmadığını nasıl anlıyacam?

Karar verdim hussar jump alıcam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Geri