Scudo Sports

Bel fıtığı ve bisiklet

Bel fıtığı bende de var, çok şükür ilk MR'dan bu yana bir ilerleme yok. Şu ana kadar 3 kez MR çekildim ve 3 kez de fizik tedaviye gittim. Her fizik tedaviden sonra yaklaşık olarak 2 sene idare ediyorum, sonra bel ağrıları hafiften başlıyor. Benden önceki arkadaşın yazdığı gibi kendisini hatırlatıyor.

Düzenli egzersiz yapmaya da çalışıyorum (son zamanlarda yapmadım). Egzersiz en önemli faktör esasında. Core dedikleri ana gövde kasları dinç ise fıtık kendisini daha az gösteriyor.

Bisiklet ise genel sağlığımı iyileştirdiği için bele bir negatif etkisini görmedim.

Scudo
Belinde fıtık ile yaşamaya devam edenlerden biri de benim.
Tam hatırlamıyorum fakat 30'lu yaşlarımın başında spor salonunda ters hareket yapınca omur arasından ucunu hafifçe çıkarmıştı.
Son 1 yıl içinde doğru egzersiz hareketleri, bikefit yapılı bir bisikletle hayatıma devam ediyorum.
Bazen bisiklete fit yapılmış olsa dahi kadronun agresif yapısından dolayı uzun km'ler yapınca ağrı hissediyordum.
(bisiklete sadece hafta sonları binebiliyorum)
Şu an Endurance bir kadro, esneme hareketlerinin sıklaştırılması ile artık uzun km'lerde de problem yaşamıyorum.
Hatta spor salonuna gidip yüksek kilo ağırlıkları kolaylıkla çalışabiliyorum.

Şu videoyu izledim. Bıo enerjiyı duyunca ınanmamaya başladım izleyen bilgisi olan var mı?

Eksi sözlükte tek yorum var

(link)

Şu videoyu izledim. Bıo enerjiyı duyunca ınanmamaya başladım izleyen bilgisi olan var mı?

Eksi sözlükte tek yorum var

(link)

Bu tarz saçmalıkları görünce aklıma bu video geliyor.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Benim gibi bel fıtığı olanların dik oturarak değil yol bisikletinde olduğu gibi eğilerek sürmesinin bele daha az yük bindirdiğini düşünüyorum ama ispatlayamıyorum

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Bende de bir ev taşınması sonrası belimde 2 yerde fıtık çıktı, ameliyatlık falan bir şey değildi. Fizik tedaviye vs gittim, ilk başlarda bayağı kötüydü. Doktorun söylediği zorladığınızda ağrı oluşuyorsa o yaptığınız şeyi kesinlikle yapmayın, uzun bir süre. Ben zaten fizik tedavi döneminde hiç bisiklet kullanmadım ve oldukça ağrılar gitmişti.
İşe gidip geldiğim bisiklet gravel tarzı olduğu için açısı dik olmayan bir duruş pozisyonu var. Bir süre sonra bisikleti kullanmaya başladım , ne zaman sürsem ağrı oluştu. Dik pozisyonda kullanıldığında nispeten daha az ağrı oluyordu ama yatarak kullandığınızda ağrı çok artıyordu. Hep bu böyle oldu. Tam kötü bir zamanda gravel a geçmiştim, aslında o dönem hep dik kullanmak gerekiyor. Tabii ki herkesin yapısı farklı ve fıtık tipi farklıdır ama uzun bir süre bisiklet kullanmamakta fayda var, hızlı iyileşsin istiyorsanız, veya dik duruş pozisyonu olan bir bisiklet kullanmak lazım.
Benim artık ağrılarım çok azaldı ama uzun sürdü geçmesi. Zaten tam geçmedi, yatar pozisyonda ne zaman zorlasam kendimi hafiften ağrı kendini gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Bende de bir ev taşınması sonrası belimde 2 yerde fıtık çıktı, ameliyatlık falan bir şey değildi. Fizik tedaviye vs gittim, ilk başlarda bayağı kötüydü. Doktorun söylediği zorladığınızda ağrı oluşuyorsa o yaptığınız şeyi kesinlikle yapmayın, uzun bir süre. Ben zaten fizik tedavi döneminde hiç bisiklet kullanmadım ve oldukça ağrılar gitmişti.
İşe gidip geldiğim bisiklet gravel tarzı olduğu için açısı dik olmayan bir duruş pozisyonu var. Bir süre sonra bisikleti kullanmaya başladım , ne zaman sürsem ağrı oluştu. Dik pozisyonda kullanıldığında nispeten daha az ağrı oluyordu ama yatarak kullandığınızda ağrı çok artıyordu. Hep bu böyle oldu. Tam kötü bir zamanda gravel a geçmiştim, aslında o dönem hep dik kullanmak gerekiyor. Tabii ki herkesin yapısı farklı ve fıtık tipi farklıdır ama uzun bir süre bisiklet kullanmamakta fayda var, hızlı iyileşsin istiyorsanız, veya dik duruş pozisyonu olan bir bisiklet kullanmak lazım.
Benim artık ağrılarım çok azaldı ama uzun sürdü geçmesi. Zaten tam geçmedi, yatar pozisyonda ne zaman zorlasam kendimi hafiften ağrı kendini gösteriyor.
Bende bisiklette hiç ağrı olmadı bugüne kadar. Ama ev taşıma ve bu süreçte biraz daha farklı şekillerde ağır kaldırmam ve dıkkatsızlıgım agrılarımı başlattı 2-3 aydır perişanım

• Üzgün
Tepkiler: ratm
Ben 2021 Ekim ortası topallamaya başladım. sol bacak yürürken ağrıyordu . kasımın ilk haftası da 1-2 ağır valizi yukarı çıkardım. sonra ne zaman yürümeye kalksam sol bacağımda acayip ağrı acı . topallama. oldu . sonra sol bacağımı kaldıramadım. yatınca kaldıramadım. otururken de kaldıramadım. eğilemiyordumda.
annemde o zaman omurilikten ameliyat olmuştu . omurilikdaralması. dinlenemedimde hiç. zar zor önce ortopediste gittim. röntgen ve MR çektildi. sonra beyin cerrahına gittim.
bana bu kadar acı ağrı yaşatan birşey çıkmadı. herkeste olan fıtık var dedi ortopedist. ama bi beyincerrahına da görün dedi. beni muayene ederken . halime acıdı acilde bi iğne yaptırttı.
hepsi kas gevşetici vs verdi ama bi çözüm olmadı. en son beyin cerrahına gittiğimde aralık ortasını geçmişti.. bende o sıra katlanır bisiklet aldım. aldım dediysem abime aldırdım. markete 100 mt zor gidip geliyordum ağrılarım çoktu.

bisiklete binmeyi denedim. yüksek kaldırıma çıkıp sol ayağımı elimle kaldırıp bisiklete bindim. pedal çevirirken sorun yoktu. çukura vs tümseğe girmezsem tabi. birde iniş ve durma sırasında sol bacağımı kullanmazsam. bisikletten inerkende ayağımı yukarı kaldıramıyordum. elimle tutup kaldırıyordum.

ocak ayı 2-3 kere bindim. şubat ayında da böyle devam ettim. ama ağrılarım bir hafta acayip arttı hatta ağrısız uyku pozisyonu bulamadım.
sonra bisiklete binmeyi arttırdım. sonra şikayetlerim azaldı. ayağımı vs yatıp uzanınca yada otururken kaldırabilmeye başladım.

bisikletin beni iyileştirdiğine inanıyorum. fizik tedavisi gibisi bi etki yaptı diye düşünüyorum . ne kadar doğru bilmem. 2-3 ay hiç dinlenmemiş olmam da iyileşmeyi engellemiş olabilir bilemiyorum. ağrısız acısız 2 adım atamazken. topal topal yürürken. bisiklete böyle binebilmem beni mutlu etmişti.

şu an tek sorunum direksiyonu tutarken titremeden kollarım yoruluyor. ( çok çukur yollar ) onun dışında bisikleti dik sürüyorum ama belime sırtıma vs bi problem yaratmıyor. uzun yol yapmama rağmen ayaklarımda yorulma ağrıma vs olmuyor.

Bir ay sonra tekrardan bisiklete binmeye başladım. Acıyan belim bisiklet sürdükçe ağrısı ve acısı daha azalıyor fakat yürüyünce yine feci ağrımaya başlıyor. Yazın böyle derdim yoktu acaba soğuktan dolayımı kaynaklanıyor bilmiyorum.

Bir ay sonra tekrardan bisiklete binmeye başladım. Acıyan belim bisiklet sürdükçe ağrısı ve acısı daha azalıyor fakat yürüyünce yine feci ağrımaya başlıyor. Yazın böyle derdim yoktu acaba soğuktan dolayımı kaynaklanıyor bilmiyorum.
Ayakkabısa etkıleyebılıyor diz ve beli.

Çamlık Hastanesi "kıvrık gidonlu" bisiklete binilmemesi gerektiğini belirtmiş, bunun doğru olduğunu varsayıyorum; bu durumda drop barlı yol bisikleti dışında (yani eğilmenizi gerektirmeyen, dik ve rahat bir oturuş pozisyonlu) bir bisiklet sizin için uygun olacaktır. Yol bisikleti olabilir ama, düz gidonlu olmalı. Size uygun bisiklet şehir-tur bisikleti. Özetle, dik ve rahat oturuşlu, kadro boyu ve ayarları size uygun herhangi bir bisiklet olur.
Kıvrık gidondan kastınız nedir? Hollanda tipli gidon mu? Benimde sırt problemim var, Hollanda tipli gidon ve dik bir oturuş rahat ettirir mi?

Sırt problemi ve bel fıtığı farklı sağlık sorunları ayrı değerlendirilmesi daha uygun olur.

Ben doktor değilim tabi ama dik oturuşun da bel fıtığına iyi geleceğini zannetmiyorum. Zira oturmak bel fıtığına iyi gelmiyor. Yol bisikletinin görece rahatsız pozisyonu da iyi gelmeyecektir tabi. Bende de disk kayması ve bel fıtığı var. Henüz ciddi bir ağrı hissetmiş değilim.Çoğunlukla ayakta çalışırken daha da az hissediyorum. Arada bir bayramlarda uzun tatillerde tembellik edince kendini hatırlatıyor.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Yaklaşık 13 yıl boyunca Bisikletimle tüm ülkeyi bazı dış ülkeleri 60 günden az olmayacak şekilde bisikletimle turladım. Derken pandemi sonrası turdayken belimde ağır bir acı ve bacağımda kilitlenme oldu. Bu sorun sırasında Niksar’da dağın başında en yakın köye bilmem kaç saat uzakta ilçeye de cenazem kavuşmayacak kadar bir mesafedeydim. Şans eseri orada bana bir şey olmadı. Bir şekilde ilçeye vardım. Doktor bu aslında basit bir kramp. Geçici bir sorun olduğunu biraz dinlendikten sonra yola devam edebileceğimi söyledi. Tam her şey yolundayken köyümde köy işleri yaparken işler tamamen sarpa sardı. Yürüyemiyor, aksıyor, hareket yetim gün be gün azalıyordu. Acilen İstanbul’a Döndüğümde sorunun basit bir fıtık olmadığı komplike birkaç yerde de sorun olduğunu öğrendim. Sağ ayağıma basamıyor yürürken sürüklüyor oturamıyor bazen yatamıyordum. Birkaç doktor riskin büyük olduğu felç riskini göze almamı söylediği o zaman soğuk bir duş etkisi yaşadım. Fakat tanıştığım iki doktor zor ama enjeksiyon ve fizikle bir nebze yol alabiliriz dedi. Sorunların kaynağı aslında bende var olan büyüme hormonları ile alakalı tabi bir nebze bisikletinde buna etkisi olmuş olacaktır. Bundan tam 12 ay sonra bisiklete binebildim. Şimdi hala korkuyorum hala sıkıntıları devam ediyor büyük ameliyata henüz hazır değilim. Prifomis kası ile beraber büyük bir sinir sorunumla bisiklet sürmeye çalışıyorum. Rüzgâr ağırlık baskı yapmadığınız sürece sizi idare ediyor bir şekilde. Keyfimi hayliyle kaçıran bir süreç ne tavsiye ederim? şunu söylemeyi yattığınız yatak iyi olmalı. Kesinlikle oturduğunuz koltukta iyi olmalı. Bisikletle turdaysanız otobüs gibi günde 100 120 130 basa basa tur yapmayın. Gezmeye çıktınız etrafın keyfini sürün 30 gidin 15 gidin az gidin ama kendinizi dinleyin yoksa çok ciddi sorunlar ileride çıkarıyor. Günlük sürüş süreleriniz yüklü bir bisiklette 5 6 8 saat olursa size büyük sıkıntı çıkaracaktır. Ertesi gün dinlendiğinizden emin olmadan yola koyulmayın.Son olarak Kadronuz boyunuza boyunuz kadroya uygun olsun

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Teşekkürler, geçmiş olsun sizlere de. Boyum 184, kilom 68 civarı. 19 kadro 29 jant MTB kullanıyorum. Son zamanlarda sırtımda ya da belimde tam emin değilim ciddi bir ağrı var, ağrıyan yere elimle bastırınca daha da açıyor. Ortopedi doktoruna randevu aldım devletten, inşallah ciddi birşey çıkmaz.

Shimano yada bosch motorlu elektrikli bisiklet iyi gelebilir, hem bisikletten hem de egzersiz ve spordan kopmamış olursunuz. Diğer türlü eziyete dönüşebilir. Hatta kalın lastik ve süspansiyon konforu arttırır. Kendim de sağ baldır kas yırtılması, sağ diz arkası baker kisti, iki dizde de menisküs kisti ile yaşadım - yaşıyorum. Uzun tur, yüklü hali oldukça ağır ve dişli oranları yokuş çıkmaya uygun olmayan bisiklet ile eziyet etmeye ne gerek var, madalya takmıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Linwelin
Merhaba ben yeni üyeyim burda yazılanları okudum ve yardımcı olmak isterim ben daha önce bel fığından dolayı yürüme sorunu yaşayan bir insana yardımcı oldum ve onun ağrısını üstüme çekerek onu tedavi ettim bel fığından dolayı ayağa kalkamama veya yürüyememe sorunu çeken arkadaşlara yardımcı olmak isterim benim tedavi yöntemim sadece tek dokunuşla üzerlerindeki ağrıyı ve sorunu düzeltmek tabikide fizik tedavileride hastayı rahatlatır özellikle yürüyüş ve bisiklet iyi gelir ben bunları yapacak durumda olmayan hastaları tedavi etmek isterim sizinde böyle bir sorununuz varsa bana ulaşabilirsiniz

tedavi yönteminiz nedir? Bioenerji mi?
Bu tedavi nasıl benim disk sorunumu çözecek anlamadım.
Şuan fizik tedavi alıyorum. Şimdilik ağrılarım büyük oranda azaldı. Yakında kas güçlendirme için plates e bağlayacağım. Bu sürede bisiklete binemiyorum çünkü kutu iğne ve verilen akım sebebiyle kas ağrısı çekiyorum 1.5-2 gün. Bu tedavi haftada 2 seans oluyor. Saygılar.

Bade, is that you?

Geri