@Murat B.
Sevgili
Murat;''kadınlar geriden geliyorlar,o yüzden geride dursunlar'' diyorsunuz..Hem böyle yaparak ''pozitif ayrımcılıkta yapmış oluruz'' diyorsunuz ama buna benim katılmam mümkün değil..Sadece görüşünüze saygı duyarım..
Tarih boyunca kadınların savaşa katıldığı durumlar/toplumlar olmuş mu?Olmuş..
Bugün bazı toplumlarda kadınlar askerlik yapıyor mu?Yapıyor..
Erkekler,kadından üstün bir beyne mi sahipler?Hayır..
Erkekler kadınlardan fiziki olarak üstün diye bir bahane de üretemeyiz ki,askere giden herkes,niye böyle bir şey söyleyemeyeceğimizi bilir..
Bir de teknoloji denilen şey var..İnsansız hava uçakları filan..
(Bugün yapılan savaşları,tugaylarda lisans mezunlarına marş söyletenler kazanmıyor..!Teknoloji üreten,insan(erkek veya kadın) eğiten toplumlar kazanıyor..)
100 yıllık Türkiye'de kadınlar savaşlara katılmışlar mı?Katılmışlar..Pilot filan olmuşlar mı?Olmuşlar..Bugün bile orduda kadın askerler var mı?Var..
Haliyle kadınların Türkiye'de askerlik yapmaması için bir engel olduğunu düşünmemiz için bir neden yok..Bu sadece,ideolojik veya toplumsal normları içselleştirilerek iddia edilebilir..
Kadınların askerlik yapmaması,eşit yurttaşlık prensibine tamamen aykırı ve toplumsal barışı zedeleyici saçmasapan bir uygulamadır..

TSK'da bugün orgeneral veya amiral kadın olmamasının tek nedeni,Türk toplumunun ATAERKİL bir toplum olmasından ve bunu içselleştirmesinden ve üstüne de dini normların eklenmesinden dolayıdır..
Mesela,geçmişte mecliste kaç kadın vardı,bugün kaç kadın var?Demek ki istenirse oluyormuş..!
Provokasyon konusu da tartışılır..Ben hiç bir vekilin veya bir orgeneralın oğlunun askerde öldüğünü duymadım,duyamam da..!Bir önceki mesajımda dediğim gibi,insanlık tarihi boyunca bu böyle devam etmiş..Yani zenginler askerde filan ölmezler..Bu bakımdan fakirler bırakalım da,iki cümle kursunlar..Yaşadıkları toplum için askerlik yapanlar,askerlik yapan yakınını kaybedenler,benim gözümde zenginlere istediğini demekte özgürler..Buna ben provokasyon filan diyemem..Provokasyon mesela şudur..Bir hiç uğruna askerlerin gücüne güvenip,şuraya da gireriz,burayı da alırız filan demektir..