Scudo Sports

Bedelli Askerlik Çıktı! 28 Yaş, 18 bin TL

@ippon
Savaşsız sömürüsüz bir dünya asla olmayacak .

Scudo
Bizler olması için elimizden geleni yapalım. Gerisi tevekkeltü alAllah .

Hepiniz kısa dönem yapmışsınız konuşuyorsunuz. 307 asteğmen. :)

• Hahaha
Tepkiler: Murat B.
@Türko

Seni politik yandaşlıkla yaftaladığım ve ırkçılık yaptığım tek bir cümlemi bul ben özür dileyeceğim.

Kendi kendine aliniyorsun, asil beni yaftaliyorsun (haklisin) ve kendini hemen karsi kampa konumlandiriyorsun benim nazarimda. Aslinda niyet okumayi sen yapiyorsun.

Sehitlerin sebebi olarak seni gormuyorum. Yapmis oldugun riyakarligi gosteriyorum. Baska baslikta acin halinden ne anlarsin, bir lokma ekmek gecmeden gunun gecti mi diye konusurken, burada "ne var yani bedelliye gittiyse" diyorsun. Eee bogazindan lokma gecmeyen gariban da, askere parasi olmadigi icin uzun donem giden gariban degil mi?

Soru acik: Ben bedelli yapardim, yapamayan garibanin gunahi ne?

Bu soruyu gariban, fakir edebiyati yapmayi seven sizin vermeniz daha dogru degil mi? Ama size yolunu ucuz milliyetcilikten bulan birinin oglunun bedelli askere gitmesi normal geliyor cevap yerine.

• Beğen
Tepkiler: makaram ve BveP
@trainspotting35
Ben de uzun dönem askerlik yapanlardanım. "Subay gazinosu" diye başlık mı açsak :p

Çok açık söylüyorum; şu anda bir kez daha 12 ay askerlik yapmak ile 15 bin Lira ödemek arasında bir seçim yapmam gerekse, tekrar askere giderim. Bedelli askerlik, 150 yıldır falan dünyanın başka hiç bir yerinde uygulanmayan, eşit yurttaşlık prensibine tamamen aykırı ve toplumsal barışı zedeleyici saçma sapan bir uygulama. Bunun parçası olmayı da kesinlikle istemem...

Fakat kimseyi de bedelli askerlik yaptı diye küçümsemem, vatanseverliğini veya başka erdemlerini de sorgulamam...

@Mert E.
Yahu senin görme bozukluğun yada okuduğunu anlama özürün var. Ben ne zaman yazdım siz açın halinden ne anlarsınız, bir lokma ekmeksiz gününüz geçti diye ne zaman yazdım? Alıntıla ben özür dileyecegim. Azıcık muhatap olunca iyice cozuttunuz ne dediğinizi bilmez hale geldiniz.

Benim düğün yapmak için paraya ihtiyacım vardı onun için uzun dönem tercih ettim şansa mi artık yoksa sınavda tercihten mi bilemedim 12 ay cıktı para biriktirip düğünü mu yaptım. O sırada ölebilirdim ama kısa dönem yapıpta ölebilirdim. Bu işler kısmet işi biraz da. Ama bunun türküsü bile var seneler öncesinden zenginimiz bedel verir askerimiz fakirdendir diye. Yani batı cephesinde değişen birşey yok.

Kısadan hisse,Girit adası kaybedilince sadrazam konağında morali bozuk otururken sokaktan gelen sesler üzerine adamlarına gidin bakın nedir bu şamata der.Zaptiyeler duruma bakar, sadrazama "Efendim dışarıda gençler mümayış yapıyorlar,".Sadrazam Hazretleri pencereden bakar,gençler toplanmış"Girit bizim canımız feda olsun kanımız"diye bağırmaktadır.Toplayın bunları hepsini askere alın.Emrini verir.Zaptiyeler "Toplanın gençler askere gidiyorsunuz" deyince kahraman gençler kısa sürede sıvışırlar.Sadrazam Hazretleri de pencerede bakakalır.:)

Ben konunun hiç bir yerinde bedelli askerlik yaparım demedim . Yanlış anlaşılmasın lütfen.

12 ay, yedek subay olarak vatani görevimi yerine getirdim. Birdaha gel deseler 1 saniye düşünmem giderim.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve efaruk
@uğur ufuk
Bir de kefenini giyenler vardı ama ortalık ısınınca pek bi görünmez oldular.

Kaç kadife eldiven lazım ben sayısını unuttum

ingilizce sınavında başarılı olduğum için (torpil yok) Ayvalık-Sarımsaklı plajında kısa dönem turizm jandarması olarak yapmıştım..

8 ay kısa dönem yapan son devreyim.. benim terhise 1 ay kala kısa dönem askerlik 6 aya düşürülmüştü..
jandarma karakolunda yabancı dilden gelen tek kısa dönem askerdim.. beni apar topar terhis etmişlerdi..
gece devriyesinden dönmüştüm gündüz uyuyacaktım,
sabah 9 gibi yazıcılardan biri geldi "uyan çabuk.. senin terhis çıkmış bölüğe çağırıyorlar" dedi..
şafak saymadan aniden çıkıp gitmek feci güzel oluyor tavsiye ederim :D

kaynak: (link)

Barış, savaşın ön hazırlığıdır..
Bilenle bilmeyen bir olamaz..Vatan müdafası ne kürsüde, ne tekkede, ne de banka şubesinde yapılamaz..

Askerliğini kantin subayı, sahte çürük ve bedelli yapan sözüm ona yöneticiler elbette askerliği de yük olarak görmektedirler. Savaşmak ve çepeçevre düşmanla kuşatılmak Türk'ün kaderi olmuştur.

Başta Türk Kara Kuvvetlet brövesindeki kurucu güç Hun İmparatorluğu amblemini kaldıranlar Türk Yurdundan Te Ce diye hitap ettikleri Türkiye Cumhuriyati ünvanını kaldıranlarla aynı kişilerdir.

Birçok köklü değerin içinin boşaltılıp hafifletildiği bu dönemde sinsi siyasetçilerin ayak oyunlarıyla meçhule gidenleri gördükçe Türk Ordusunda askerliğin gereksiz olduğu düşüncesi daha da artmıştır.

Son söz olarak Türk'ün son ve ebedi Başbuğ'u, Başkomutan Gazi Mustafa Kemâl Atatürk'ün meclis açılışındaki konuşmasını hatırlatarak ne peygamber ne de tarikat ocağı olamayacak kadar ulu olan Türk Ordusunda askerlik yapmanın yüce bir görev ve onur kaynağı olduğunu belirtmek isterim.

"İşittim ki, bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla milli meclise davet etmedim. Herkes kararında özgürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu mukaddes davaya inanmış bir insan sıfatı ile buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta, hepiniz gidebilirsiniz. Asker Mustafa Kemal mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağını alır, bu şekilde Elmadağ’ına çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı savunurum. Kurşunlarım bitince de bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunları ile yaralanır, temiz kanımı, mukaddes bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. Ben buna and içtim!…"

Mustafa Kemâl, 23 Nisan 1920

@trainspotting35

abi millet askere gitmemek için para veriyor, sen para için askere gitmişsin. resmen devleti sömürmüşsün :koptum:

Ben askere giderken bedelliyi birkaç günle kaçırmıştım. Kısa dönem askerlik yaptım.
Son birkaç günüm kala karakol komutanı sordu; "Bak bedelli kaçtı diyordun geldiğinde şimdi bitti bile askerlik değer miymiş?"
Bende dedim ne değmesi, şuan çıksa şuan bile veririm parasını :) Bozuldu tabi öyle söyleyince. Neticede benden gençti ve ben gittikten sonra yıllarca o işe devam edecekti...
Gerçekten herkes farklı koşul ve psikolojilerle yapıyor askerliğini. Ben hayatımın en saçma / işlevsiz 6 ayını geçirdim. 6 ay bir kamu kuruluşunda üretime/eğitime dahil etseler ülkeye çok daha faydalı olunur. Ne bileyim 6 ay köyleri gezip çocuklara - yaşlılara okuma yazma öğretsek mesela. 6 ay bilgisini - yeteneğini yaysa herkes zorunlu olarak.

12 ay Asteğmenliğimin ilk 3 ayını Balıkesir de yaptım. 75 kişinin 50 tanesi makina mühendisi, geriye kalan kısım elektrik, elektrik elektronik, bilgisayar mühendisiydi. 3 ay boyunca ne yaptık kocaman bir hiç. 3 ayda bize şu silahı bir tık ileriye taşıyın diye proje verseler herhalde o silah epeyi bir ilerilere taşınırdı. O kadar beyini tek çatıda birleştir ama hiç faydalanma bana çok komik geliyordu o zamanlarda hala komik gelir.

Ben de eğitim çavuşu olarak kısa dönem yaptım.Askere başladığım gün 100 kilo idim.Acemi eğittiğimizden dolayı biz de spor çok önemli idi.Bundan dolayı ve sırf bana verilen işi en iyi yapmak adına 100 kilodan 5 ay sonunda 70 kg a düştüm.Bir şeyler öğretebilmek adına kendim daha da çok öğrenmeye çalıştım zira ben de sonuçta profesyonel bir asker değildim ama elimden geleni yaptım.

Ben çalışmak zorunda kaldığım için üniversteyi bıraktım sonra da askere gittim 18 ay olarak yaptım askerliği . Bedelli çıkana kadar yine olsa yine giderdim diyordum ancak şimdilerde devlet de bana para ödesin ortada sorun kalmasın ayrımcılık yapılmasın diyorum.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri