Scudo Sports

Bazı vatandaşların bisikletliye bakış açısı

Genç palayı çıkartacağız der , tophanenin keşleri " Yol versinler taksimi dümdüz edelim " diye beyanat verir. Bir pala modasıdır gidiyor. Mübarek memlekette herkez ninja aday adayı.

Galiba halkın polise değilde, polisi önlerine çıkartan " Ben ne istersem o olur " zihniyetine karşı durduklarını anlayamamışlar. Polise el kaldırmayan halkın kendilerinede el kaldırmayacaklarını zannetmişler.

Memlekette akıl fukarası çok.Allah sonumuzu hayır etsin.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Kekeç
Scudo
Biber gazım formanın arka cebinde duruyor. Yakınlarda palalı gördüğüm an elim arka cepte tetikte oluyorum :)

Böyle tiplere alıştım artık. Fiziksel bir müdahale de bulunmadıkları sürece tepki vermiyorum, abartmaya başladıkları anda da bir iki fıs yeterli olur herhalde :)

@Özgür KK

Olası bir kavga durumunda karşı tarafın gözlerine doğrudan bol miktarda sıktığımızda etkili olur mu ?

Maalesef akletmeyen bir toplumumuz var. Kimse üzerine alınmasın bu forum gerçekten akledebilen insanlarla dolu. Ancak meslek gereği o kadar çok insanla karşılaşıyoruz ki. Bizim ülkemizde maalesef herkes siyaseti, futbolu, dini, tıbbiyeyi bildiğini zanneder. Hakka göre değil kendi bakış açısına göre değerlendirir. Hele hele kendi bir şeyler başaramamışsa başaranlara hep verir veriştirir. Hak gözlüğü ile asla bakmayı beceremez. Toplum müslüman olmaz arkadaşlar insan müslüman olur. Müslümanca davranmak yerine hak gözlüğü ile bakmak yerine kendi keyfince, kendi bildiğince, nefsince bakar. İşte bu bakış izlediğiniz videodaki insanların bakışıdır. İnşallah şu toplum düzelir ancak bireyler kendine çeki düzen vermedikçe , bireyler hak olan ile yüzleşmedikçe , bireyler kendini düzeltmedikçe toplum düzelmez. Ve maalesef böyle bakan bir toplum şekilde görüldüğü gibi insanlara zulüm eder. Allah hepimizin geleceğini ve sonunu hayıretsin.

buraya yazacak çok şey var ama burayı okuyacak kişilerle zaten aynı görüşü paylaşıyoruz :) o yüzden sallayın gitsin.
sanıyormusunuz ki bunlar eğitilebilir ?? komik olmayın. yeterki biz bunların arasında dolaşırken bunlara benzemeyelim. üzüm üzüme baka baka misali :)

• Beğen
Tepkiler: Kerem Kekeç
Facebookta gördüm bisikletli arkadaşlardan bir tanesinin kamerasından
(link)

@Eser Sevinç
Burdaki resimleri yeni gördüm de merak ettiğim konu orda bisiklet sürenlerden birisi de durup ağzının payını veremiyor mu artiste ?

@Emre Sertkaya

Veremiyor değil, vermiyor... Bilinçli bir topluluk onlar, şehir hayatının ne demek olduğunu biliyorlar. Yok yere gerilim yaratıp kimseyi tehlikeye atmıyorlar. Saldırganın yaptığı da belli kimliği de... hakkında işlem mutlaka yapılıyordur 1-2 güne haberlerini alırız.

Böyle insanların hak ettiklerini bulacaklarına inanmayı çok istiyorum....çoookkkkk:(

@illgnsyyz

buna benzer bir cevap alacagımı adım gibi biliyordum ama boyle gıderse moralimiz bozulmasından başka bir şey olmaz . 1 2 gunede bir işlem yapacaklarını sanmıyorum yani neye dayanarak işlem yapacaklarki ? (pala lafını kullandı diye mi ? ) hatta tam tersi kameraya ceken vatandaşın başı bile yanabilir .

@Emre Sertkaya

Palayı kullanana bir şey yapılamıyorken, dediğiniz oldukça mantıklı..

@Emre Sertkaya

Bu kişiler ve otobüs şöförü hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu okudum biyerlerde sanırım. hiç bişey yapılmasa haklarında dava açılır, hayatlarından 1-2 gün çalınır, mahkemeye gider ifade verirler. Bilmiyorum hukukcu değilim fakat bişeyler olur mutlaka. Biz müsterih olalım, soğuk kanlılığımızı koruyalım, kimseyle atışıp dalaşmayalım ama hiç bir zaman da hakkımızı yedirmeyelim. Uygun tavır pasif durmak ve zeka gösterileri yaparak saldırganları pasif yollardan sindirmek. Hepimizin aklının bi köşesinde durması gereken, herkez kendi adaletini dağıtmaya kalkarsa anarşi oluşur, otorite ortadan kalkar.

üzülerek söylüyorum 2 tane sipariş ettim bisiklet çantamda bulunmalı :)

(link)

sanal pazar kampanyasıyla 2si 15 liraya geliyor

• Beğen
Tepkiler: Hasan ÖĞÜT
@Muhammed Çakın

bende biber gazı sipariş verdim :)

Gerçekten acınacak haldeler.Bu arada dikkatimi çekti konuşan bayan mı erkek mi?? :D

(link) Güzel bir yazı olmuş,mutlaka okuyun ve yazara teşekkür edelim ben teşekkür maili gönderdim.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Can
Geri