Bazı servis ve parça satış noktalarının isyanı?

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Kasım 2009
Mesaj
729
Tepki
338
Şehir
Bursa
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar buyrun size bir kazıklanış hiyakesi anlatayım.

Geçenlerde bisikletimin ortamil'inden ses geliyordu. Her pedala yüklendiğimde gacur gucur takır tukur bilumum ses geliyordu. Ortamil'in sorunlu olduğunu ve bunu değiştirmek gerektiğini anladım. Anca bunu sökmek için gerekli parçaları almış olsamda bir yerde takıldım. Daha fazla şansımı zorlamayayım diyerekten iyidir diye tahmin ettiğim ve iyi olduğu noktalar vardır kesin bir servis ve parça satış noktasına giderek bisikleti gösterdim. Satıcı abimiz nasıl birşey takalım 20lirayada var 100 lirayada var gibi bir ifade ile bana görüşümü sordu. Abi orta kararlı birşey takıver dedim ve 50TL lik ortagöbek takıldı. 60TL ye de sele aldım, ve bütün işlemler için 10TL işçilik kesilerek 120TL bırakıp çıktım. Ama takılan parçayı direk göremediğim için fiyatını teyit edemedim.

GEl zaman git zaman vakit geldi tekrar donanım değiştirmeye bu sefer yükseltme amaçlı. Ve bu sefer göbeği kendim sökebildim. Benim takıldığım yerde birşey yokmuş geçen sefer. Sadece kibar davranmışım.

Şimdi bana 50TL diye takılan göbek bu arkadaşlar.

(link)

20TL gibi bir fiyatı var. Hadi o zaman fiyatı 30TL olsun şimdi biraz ucuzladı diyelim. Yeni sezon yeni donanımlar eskiler ucuzlar. Ama 30'dan 50 yani.... Sonra bazıları diyorki internetten niye alıyorsun yok orasının fiyatını beğeniyorsan git oradan al gibi çıkışlarda bulunuyorlar.

SORARIM SİZE... BÖYLE ŞEYLER OLDUĞU SÜRECE BEN NİYE GİDİP O VATANDAŞTAN ALIŞVERİŞ YAPAYIM.

Belli parçalarda fiyatı bozamaz. Atıyorum Deore Vites kolu alırsın. Bilindik bir donanımdır ve gidip netten araştırabilirsin. Kazık yiyeceğini daha vitrine bakınca anlarsın. Ama bu.... Adını siz koyun arkadaşlar.

Artık elimizde bir laptopla gidip söyle bakalım arkadaşım sendeki fiyatlar nedir deyip direk gözüne soka soka alışveriş yapacağız galiba.

Böyle esnaflık olmaz olsun diyorum başkada birşey demiyorum.
 
Scudo

mustafa gökce

Aktif Üye
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
105
Tepki
35
Şehir
kayseri
siz bende hak veriyorum bir ramazan aksamı hiç bir bisikletci açık degilken 7.5 tl ye patlak yaptırmıs birisi olarak
 

mustafa gökce

Aktif Üye
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
105
Tepki
35
Şehir
kayseri
siz bende hak veriyorum bir ramazan aksamı hiç bir bisikletci açık degilken 7.5 tl ye patlak yaptırmıs birisi olarak ( iç lastige 1 adet yama ??? )
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Ben ne kazıklandım , anlatsam . Boy boy . 15 sene önce tubeless lastiklerden vs vs. Acımı deşmeyin . Rekabet olmadığı için bu arkadaşlar yaşamaya devam ediyor , tabii bizde kazıklanmaya...
 

Sabri Atalay

Daimi Üye
Kayıt
23 Temmuz 2010
Mesaj
398
Tepki
245
Şehir
Eyüp - Fatih
Bisiklet
Trek
Merhaba,
Arkadaşlar bu tür olaylar ufak veya büyük hepimizin başından geçti. O yüzden her yerden bir şey almıyorum. İstanbulda malzeme aldığım 3 tane mağaza var o kadar.Hepimize geçmiş olsun.
 

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Kasım 2009
Mesaj
729
Tepki
338
Şehir
Bursa
Bisiklet
Salcano
@Sabri Atalay

Hocam iyi diyorsun. Tabi her yerden birşey alınmaz ama bir yere girince bakıyorsunuz bir mağazaya tamam diyorsunuz, 2 dakika da satıcı ile konuşup oldu bu iş diyorsunuz. Adam sırtınızdan vuruyor gibi birşey yani. Yüzüne karşı güleyim edeyim iş tahsilata gelince elimi arkaya koymayayım.

Ben şimdi 20 liralık parçaya 50TL verdim ve bunun ilanını nasıl 10TL den açarım. Yazık yani. Ya zaten verdiğim para haram olsun yani böyle haksız kazanç yapanlara.

Şimdi yakın zamanda toplu parça alıyorum. Ve hepsini internetten güvendiğim ve daha önceki alışverişlerimde gerçekten esnaflığını gösteren bir yerden alacağım. Ha onları toplaması dert olsa.. yok o da olmaz. Elimden her iş gelir servis dökümanı 2 de video izledik mi tamam. Zaten ekstrem bir değişim yapmıyorum. Olsa olsa jant örme biraz zorlar o da olmadı gider başka bir bisikletciye yaptırırım. Bu dükkana bir daha gitmem.

Şimdi insanın aklına şu da geliyor. Ya adamı kötüleme belki dalgınlıkla sana yanlış parçayı taktı. Ya da usta A parçasını tak dedi gitti çırak B yi taktı. O da olabilir ama o işlemden sonra gene dükkanına gittim geldim. İnsan yanlışını hatırlar yazar kenara bu arkadaş gelince anlatın durumu ya da bana hatırlatın der. Şimdi gidip bu durumu yüzüne söylesem eminim eee ne yapalım diye bir tavır takınacağından şüphem yok.

Hadi 15 sene önce yenilen kazıklar neyse. O zaman piyasa yoktu ne biliyim çok bilinmiyordu dersin ama.. bu olay bu yılın yani.
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@Levent KIRÇA

Bu ticari taktikte olabilir . Telefon açarsın ürün var derler , gidersin bir tane vardı satıldı derler . Başka ürün verelim derler. Bütün ticarethaneler bu taktiği yapar . Olmayan mala fiyat verir. Bizde de adamın satacak odası kalmamıştır . 100 tl'den satmıştır odaları gelen müşteri kaça sattınız odaları diye sorduğunda 60 tl der. Ama satacak oda yoktur . Diğerinin fiyatını bozmaya çalışır . Maalesef ülkemizde ticaret böyle . O sebeple bir adım yol gidemiyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Kırça

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Kasım 2009
Mesaj
729
Tepki
338
Şehir
Bursa
Bisiklet
Salcano
Doğru söylüyorsunuz. Bana bunu yapabilmesinin bir şansıda orta göbek olması. Sıkıyorsa bunu açıktaki bir parçaya yapsın. Adını kodunu görebildiğim internette araştırmakta zorlanmayacağım bir ürüne... Ama yok. Kim kalkıpta orta göbeğini söküp modeline bakar ki...
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Geçmiş olsun hocam, gerçekten adamın yaptığı büyük ayıp olmuş. İlan açsanız ayrı dert.. Satıcıya gitseniz ayrı.. Dediğiniz gibi kim orta göbeğin modeline bakarki... İnternetten belli yerlerden alışveriş yapmak en mantıklısı , en azından iyi yada kötü kimseyle muhattap olmuyosunuz kazıklanma şansınızda olmuyor.
 

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Kasım 2009
Mesaj
729
Tepki
338
Şehir
Bursa
Bisiklet
Salcano
İşte taa baştan ben sökseydim o göbeği hiç gerek kalmayacaktı. Delta bisikletten alacaktım o zaman, göbeğin boyu lazım bakın ona göre yollarız dediler. Gittim sökmek için hususi anahtar aldım. Ama aynakolu çıkardıktan sonra parçayı ingiliz anahtarı açmadı. Tornavidayı dayayıp çekiçle vurdum. Gene başaramadım. Meğersem çekiçi okkalı vurmak lazımmış. Götürdüm adamlarda öyle yaptılar. Bi numarası yokmuş yani. Eğer o zaman halletseydim bunların hiçbiri olmayacaktı.
 

Goflet

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Eylül 2009
Mesaj
2.001
Tepki
1.588
Şehir
Bahçeşehir
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
bu işlerle uğraşıp en az bir kere kazıklanmayan pek yoktur.

aynakol değiştirmeye 50 TL vermiştim bir zaman..

x lira ama sana y lira olur :) demişti
 

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
@Levent KIRÇA

Artık olan olmuş hocam özellikle göbek konusunda titiz olunması gerektiğini hepimiz öğrenmiş olduk. Sağlık olsun :eek:
 

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Kasım 2009
Mesaj
729
Tepki
338
Şehir
Bursa
Bisiklet
Salcano
@Goflet

Aynen. İnşallah bu ilk ve son olmuş olur. Bir daha zaten vida taktırsan ver bakayım ne takıyorsun. Bundan sonra böyle.. Gıcık müşteri olmadan bu alemde çok kazık yeriz.



@mustafa şükrü yıldırım

Aman hocam. Aynen öyle. Bundan sonra herkese küpe olsun. Ne taktırıyorsanız alın elinize bakın. Modelini bir kenara yazın. Çoğu yerde öyle yaparım aslında önce bir ara çıktığımda piyasa yoklaması baabında bir sorarım o ne kadar sende ne kadar falan diye. Bir gezeyim dönüşte uğrarım. Sonra fiyat karşılaştırması yapıp bir sonraki çıktığımda alırım en uygun olan yerden.

Ama bisiklette öyle yapamıyoruz ki. Bazen servis noktasına gittiğimizde zaten bisikletin bir tarafları bozuktur zar zor oraya gelmişizdir birde soruşturma mı yapacaz. Adamda düştün kucağıma misali.... İyisi var kötüsü var bak ne takayım... Goflet'in başına gelen gibi sana bu kadar a yaparım bak.
 

Güney Tuncer

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesaj
1.710
Tepki
2.838
Şehir
Ankara
Bisiklet
Giant
Göbek konusunda değil tüm alışverişlerde titiz olmak lazım. Dikkat etmezseniz bugün en güvendiğiniz marketten bile son kullanma tarihi geçmiş bir ürün alabilirsiniz. Yada ne bileyim 1000 tl ye bulabileceğin bir televizyonu başka biyerden 1.500 tl ye alabilirsiniz. Ticaret bu. Esnaf etrafta rakibi yoksa ve müşteri çok anlamıyorsa teklifini ona göre yapıyor.. Mesela 50 TL lik bir bilet son gün karaborsada 1500 TL'ye alıcı bulabiliyor. Bu örneklerin yukardaki durumdan pek bir farkı yok. Tüketici her anlamda bilinçli olmalı.
 

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
Hepimizin başına gelen şeyler, geçmiş olsun artık.

İnternetten almak daha mı güvenli acaba? Ben yaz başında orta göbeği değiştirmek için sipariş vermiştim bir firmadan. Siparişteki model kayıtlarda yazılı doğal olarak. Adamlar telefon açtı ve o modelin kalmadığını, yerine bir alt modeli vererek fazla parayı hesaba geri yatırabileceklerini yada siparişi iptal edebileceğimi söylediler. Ben de ona göre davrandım.

Elden alıp değiştirtsem ve alt modeli takıp üst modelin parasını alsalar içini bakıma kadar açmadığım için nerden göreceğim? Sonra gitsem ve adam da bu benim taktığım parça değil derse nasıl ispat edeceğim? Edemem.

Biraz paranoyak oldum artık galiba bu tip satıcılar yüzünden. En ufak bir parçayı almadan önce didik didik piyasa araştırması yapıyorum. Ve alıp kendim monte ediyorum. Parayı gözümü kırpmadan (fazla bile versem) döktüğüm tek nokta ise jant örümü. Çünkü tekerin ayarı ve o ayarın kalıcılığı benim için çok önemli ve kendim yapamıyorum.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
788
bu tür olaylarla bisiklet severler olarak hepimiz mutlaka bir seferde olsa mutlaka karşılaşmışızdır.bende bu tür olayları bir kaç defa yaşadım ve kendimce şu dersi çıkardım.bisikleti söküp takarken gerekli tüm aparatları kendim alıp bisiklete gerekli olan tüm parçaları kendim söküp takmak.yani diyelim bir komponent lazım oldu gideceksin mağazaya fiyatına netten bakıp ona göre alıcaksın geleceksin eve kendin takacaksın bisikletine en iyi yol bu bence.
 

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
1.777
Tepki
908
Yaş
29
Şehir
Wonderland
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Salcano servisinin 10 TL'ye iç lastik değiştirmesi.
 

ahmet tarık ok

Aktif Üye
Kayıt
11 Mayıs 2010
Mesaj
115
Tepki
70
Şehir
bursa
Bisiklet
Corratec
slm
Levent KIRÇA BEY
forum ve sizin için mahsuru yok ise ilgi bsk tamircisinin adı ve yeri neresidir ? bilgi alabilirmiyiz?