Scudo Sports

Bazen düşünüyorum da spor gerçekten faydalı mı?

@Samet Arslan

Doktorların çoğunun bilgileri yeterli değil . Bende de aynı sorun var . Bir doktor bisiklete devam etmelisin derken , diğeri sakın bisiklete binme dedi . Kesin sonuca da hala ulaşmadım .

Bisiklet sporunun menisküse bir zararı olmaz . Kayak , futbol , basketbol gibi sporlardaki ani dönüşler çok sorun yaratır. Kilo da çok önemli , her 1 kg'nin dize 4 kg baskı yaptığı söyleniyor . Mantığı nedir bilmiyorum.

Samet Bey , size MR hakkında sonuçlar geldikçe bilgi geçeceğim . Kontak halinde olalım

• Beğen
Tepkiler: Samet Arslan
Scudo
@Cem Unden

Buradaki mesajı görmeden özel mesaja cevap yazdım. Burda okuduklarınız orada tekrar yazdım :) Sizden haber bekliyorum o zaman. Ben de bir şeyler öğrenebilirsem size haber veririm.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
1976 senesinde amatör olarak ferdi bisiklet sporuna merak saldım ,araştırdım kitaplar aldım ve okudum ,önce teorimi geliştirmek lazım idi ve sonunda sahada bunları çözme işine yönlendim ,ben hep tek çalıştım o yıllar ,o yıllarda altına reno çeken kral olur idi ,bizim mahalle emekli subay çocuklarının mahallesi idi ,general çocukları albay çocukları fakat bunların içinde ne hikmet ise bisiklet sporuna ben merak saldım koca subay sitesinde ,
evet ağır bi adet pejo yol bisikletim var idi o vakitler gençtim eğimleri nasıl çıkıyor idim hayret ediyorum şimdi altımda karbon var orjinali 10 kilo 700 gram mtb iken hibrite dönüşünce 300 gram oynadı ve 11 kiloya bağlandım ,bir kilo fazlam var bu bisiklette ama kilom 65 olunca eğimlerde sorun yaşamıyorum ,dudullu-göçbeyli etabında çok çalıştım 2008 den bu yana ve 50 km durma yapmadan 6 adet şile eğiminde tırmandım üzerine 8-13 eğimlerde devam ederek 2 saat 10 dakikada rekorumu kırdım ,bu rekoru geçen pazar 5 dakika egale ettim 2 saat 5 dakika sistem 44-32-22
arka 11-34 bu ruble eğim rublesi 11-34 ve 10 sistem var ise ki var olduğunu biliyorum 11- 36 ise yemede yanında yat yalnız bu rublelerin dez avantajı düz yoldadır bir yol rublesi kadar hız yapamazsınız ,trek karbon kullandım 8 kilo idi ve arka 11-28 ve ön 50-34 idi kazın ayağı düzde acaip değişmiş idi ,şimdi bisiklet sporunda seçtiğiniz bisiklet yol bisikleti ise bunların ayna kolları 50-34 olur arka 11- 28 olur ve 53 -39 olur arka 11- 23 olur ise iş bayağı ciddileşir 15 eğimde işin en zoru 53-39 ayna koldur ,tabi her işin başı azim ve çalışma olunca bu işide aynen devirirsiniz önemli olan azimdir bisiklet sporuna gereken önemi vermektir sadece önem vermek yetmez beslenmeye ve erken yatıp kalkmaya kesin özen gösterilecektir,
geldiğim nokta şudur çek-upta tek sorun yok doktor beni az kalsın dövüyor idi bu yaşta ben nasıl böyle sağlam olurmuşum diye ne sigara ne alkol gibi alışkanlıklarımda olmayınca iş başka oldu tabi,,

Gamsız olacaksın sevgili dostum gamsız. Bak ben mesela. Eş dost çevremde kaygısız kamber olarak bilinirim. Ama öylemiyimdir. Cık. Bu hayatta gamsız olmak ne mümkün. Benim favori formülüm budur. arkasından yemek içmek düzeni, temiz hava, temiz su, temiz çevre. Birde fazla zorlamıyacaksın kendini. Bak kaplumbağa hayvanat aleminin en similik yaratığıdır ama 150 küsürden aşağı yaşamıyor. Neden. Tosbalar hırpomu ki koşuşturmayla hayatını törpülesin.
Bir yaşar doğu vardı, kündeyle dünyanın sırtını yere getirmişti. Adam kalpten gitti. 50 sini gördü göremedi. Sporu spor için değil sağlık için yapacaksın.

Bu profesyonel spor aslında biz amatörlere kötü örnek oluyor . Duracağımız yeri bilemiyoruz , bu adamların yüzünden . İşte Lance Armstrong zibidisi . neymiş yüksek kadansmış . Hadi oradan .

Ben amatör olup da sene de 18000 km bisiklet binen eleman biliyorum . Hatta elitlerde yarışlara da katılıyor , ondan bundan duyduğu bilimum ilaçları da doping'de kullanıyor . Bakalım ne zaman iflas edecek ?

Öte yandan bakarsak ; ağrı kesici , astım ilacı vb tırışka ilaçları kullanan herkesi kontrolu etsek aşağı yukarı dopingli çıkar. Bir de proların durumunu düşünürsek , adamları işi gerçekten imkansıza yakın

....

Gamsızlık olayına gelirsek genetik diyelim daha iyi . Diş çürümesi bile genetik .Kiminde diş hızlı çürürken , kiminde yavaş ...

Merhaba güzel bir konu ve başlık spor tabiki güzel vakit bulupda yapılsa ama hepsi nankör bırakınca.kilo almalar,hantallaşmalar nefes alma ve verme bile değişiyor yıllarca bisiklete bindim tabi bizim dönemin bisikletleri çelik ve ağır kadrolar'dı şimdi son 1 yıldır full biniyorum öyle fark ediyor'ki ara,ara yapmak lazım aslında diye düşünüyorum.

daha önceki yazdıklarıma bir şey daha ekleyeyim; sporda önemli olan sürekliliktir, ara verip haftada bir defa veya daha uzun yapıyorsan dinlenmiş vücuda birden yükleniyorsun demektir. düzenli yapılan sporda vücut daha az zarar görür....

the depression cure adlı kitapta diyor ki, amerika halkı dünyanın en refah halkıdır. herşey ayaklarına gelir. güvendedir, hizmetler ve sistemler insana ve paraya dayalıdır ama nüfusun yüzde 20si depresyon geçirmektedir. afrikadaki kabileler, vahşi hayvan tehditi, salgın hastalık tehditi, açlık ve su için mücadele etmek zorundadır ama depresyon bu insanlarda yüzde 1 ile binde 1 arasında bir sıklıkta gözlemlenmektedir.
depresyon açısından bakınca, afrikalı yerli su içmek ve yemek için günde en az 3 saat yürümek zorundadır. bu işlemi güneşte yaparlar. depresyondaki amerikalı ofis ve evinden çıkmaz ve gün ışığı görmez. bu nedenle de afrikalılar güneş gördükleri için sağlıklı, amerikalılar depresiftir. afrikalı, spor salonunda spor yapmıyor. binlerce doları spor aletlerine de vermiyor. ama sporun faydasını görüyor.

spor faydalıdır. açık havada, temiz havada, güneş görerek yapılacak spor daha da faydalıdır. güneşe karşı hassas ciltler korunmalıdır. bu ise ayrı bir konu.
günde, tempolu (tempolu derken saatte 6-8km hızla) 45 dakika yürümek yeterlidir. en az 10bin adım/gün ise önerilmektedir.

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy ve hakan64
Spor herzaman bilinçli yapılmalı.Hiçbirşey birden olmaz.(Tanrı vergisi diye bişey yok sıkı çalışma var )

Kademeli şekilde zorlamalı insan kendini.Bu yüzden çok arkadaşım sakatlandı gym de.Boyun ve bel fıtığı bunların en kötüleri.

@nolef aynen katılıyorum. Bende hemen vücudum hemen gelişsin istemiştim 3 günde yapacağım egzersizleri 1 gne sığdırmaya çalışırdım.ama sonuç hüsran oldu. :((( her tarafım ağrıyordu.

Profesyonel sporcularla kendimizi kıyaslamamak lazım profesyonel olarak bu işi yapmak vücudu olduğundan daha fazla zorlamaya dayanır ki başarı elde edebilesiniz bununda %90'ı psikolojidir mesela en basit örnek herkes yaza 1 ay kala spora başlar ve hiç birşey elde edemez üzerine spor yapıyorum diyerekten daha çok yer ve kilo alır ve sporu bırakır sonuç yine hüsran ama kimse nedense bunu hayat tarzı haline getirmeye çalışmıyor mesela bir kişi gerçekten fitness veya bisiklet sporunu hayatında biryerlere yerleştirse ve yaptığı antrenmanlardan haz duysa ve beslenmesinede dikkat etse işte sağlık budur, sağlık spor yapıp ardından hamburger yemek değildir mesela veya televizyonda çıkan saçma sapan doktorların onu ye bunu ye tavsiyelerine uymakta değildir bu insanın gerçekten sağlıklı bir yaşam südürebilmesi için yapması gerekir spor amaç değil araçtır bizler için sağlıklı yaşama giden yolda bir araç. Heh şimdi gelelim profesyonal spora mesela doping kullanımı örneğin bir futbolcu doping kullanıyor diye kimse onu yargılayamaz evet biliyor sağlığı gidicek böbrekler belki 10 sene sonra iflas edicek birçok iç organı anabolizan kullanımı yüzünden büyüyecek ama adamın hayatı o ve milyon dolarlık sözleşmelere imza atıcak ve bu yüzden bunu yapmak zorunda hissediyor kendini çünkü biz herzaman daha iyi performanslar bekliyoruz ve en önemlisi onun para kazandığı işi spor. Kısaca sağlığımız için spor yapıp ne olursa hangi spor branşı olursa olsun ve güzel beslenme programları ile desteklemeli ve sağlıklı zinde bir vücutla hayatımıza devam etmeliyiz...:harika:

profesyonel sporun sağlık açısından zararları çok. insanı fiziki ve psikolojik olarak çok yıpratır. dozunda yapmak lazım bir yaştan sonra... ( yaptım biliyorum ) sakatlanmayan, incinmeyen yerim pek yok.

• Beğen
Tepkiler: AykutÇ.
Sorunun cevabı çok basit,Sürekli yüksek performans vücudu yıpratıyor.Tadında yapılmalı yanı.
Kalp büyümesi diye bir olay söz konusu.Özellikli yüksek performansçılarda.Dogal olarak kalp büyüyor.
Hayat spor değildir.Amaç spor olmamalı.Spor eğlencedir.En nihayetinde demirden de yapılsak kendisinden kaçıp durduğumuz ölüm gelecek,hastalıklar da gelecek;D

Arkadaşlar Kalp büyümesi kötü bir şey değil. Body building ile uğraşıyorum. Doğal olarak kalp kaslarıda büyüyor.

Spor eğlenceli olduğu kadar ciddi bir konu; fakat yanlış yapılan antrenmanların,uygulamaların sorumlusu spor değil bireydir. Sporu suçlu bulmak, kask takmayan birisi kazada yaralandığında suçu bisiklete atmak gibidir.

• Beğen
Tepkiler: mersault ve CanerG
bence spor kelimesinin anlamını kategorize etmeliyiz. okçuluk, hatta körling de bir spor, bisiklet de :)

"Tavşan Zıplıyor 8 Yıl Yaşıyor ,
Köpek Koşuyor 12 Yıl Yaşıyor.
Ama Kaplumbağa Durduğu Yerde 200 Yıl Yaşıyor. Spora Ne Gerek Var Oturun Oturduğunuz Yerde"
;):harika:

Geri