Scudo Sports

Bayanlar ve ehliyet

cok gecmıs olsun. verılmıs sadakanız varmıs...

Scudo
Bu işin bayanı erkeği yok . Özgüven özgüven özgüven . Hepsi bu . Siz bayanlar yapamaz bayanlar kullanamaz bayanlar şöyle bayanlar böyle dediğiniz sürece de böyle devam eder .

arkadaşlar lütfen mantıklı olun biraz yaa ergen ergen konuşmayın böle kadın sürücüler hata yaparda erkekler yapmazmı?????

@Candan Cığız

Size soruyorum. Çevrenizdeki kaç tane bayan, bir erkek ona "bu öyle değil böyle yapılırsa daha iyi olur" dediği zaman "sen ne anlarsın be" demek yerine "aa haklısnı, bundan sonra öyle denerim" diyor?

en yakın ben varım :) hatta ben direkt gider sorarım... şöyle bi sorun var, neden diye, n'apıyım diye ??

ama benim bunları bu kadar rahat sorabilmemin nedeni "arkadaşım" dediğim erkeklerin aklında "erkek-kadın" ayrımı olmadığını bilmem... objektif değerlendireceklerini bilmem... herkese sormam, herkesi de dinlemem... önemli bi nokta bece ;)

benim dışımda çevremde araç kullanan tüm bayan arkadaşlarıma araba kullanmayla ilgili bi'şeyler söylemişimdir, ben söylemesem de gelir sorunlarını anlatırlar... ben nasıl çözdüm anlatırım...

size böyle bi tepki veriyolarsa bunu BİRİKİME bağlamak lazım bence...
toplumun kadına bakış açısı öyle böyle diil, cidden geriyo ya!!!

(ASLINDA BİZ HATUN MİLLETİNİ, PEDLİ TAYT GİYDİĞİ İÇİN DİĞER İNSANLARIN ABUK BAKIŞLARINA VE SÖZLERİNE MARUZ KALAN BİSİKLETÇİLERİN DAHA İYİ ANLAMASI LAZIM!! TAYT ÜSTÜNE ŞORT GİYME ZORUNLULUĞU HİSSETTİREN ZİHNİYET AYNI İŞTE ;) )

siz istediğiniz kadar destekleyici olun, size gelene kadar gördüklerimiz duyduklarımız yetiyo da artıyo... gerçekten!!

(bi de bu bayan eşinizse, sevgilinizse,, kardeşinizse, annenizse veya çocuğunuzsa, bu birikimin dışında başka faktörler de etkili oluyor.. çok sabırlı değilseniz eğer, sakın bulaşmayın naçizane tavsiyem =) ben ki babamla az kavga etmedim, ordan biliyorum :D bu bambaşka bi durum... toplum önyargısıyla karıştırmamak lazım ;) )

• Beğen
Tepkiler: ilkcan çağdaş
bugün aynı bana oldu ana yoldan gidiyorum yokuş aşa kaptırmışım ara yoldan lak diye fırladı önüme bi baktım bayan . Dururmuyum tabi ilerde sıkıştırdım :D

aslında kaptırmamanız ve kontrollü bi hızda gitmeniz gereken bi yolda kaptırmış gidiyorsanız... önünüze biri illaki çıkar bence =)

dua edelim de kişi bisikletli olmasın, burda adınıza bi başlık açılmasın ;)

• Beğen
Tepkiler: ilkcan çağdaş
bakıyorum bayanlar hararetli bir şekilde yazıyorlar.:D Arkadaşlar konu aslında çok basit;gerek erkek için,gerekse hanımlar için eğitim şart.
Eğitim olmadığı sürece;yolda kimse kimseye ne yazıkki saygı göstermez.
Tartışmak iyidir,ama birbirinizi kırmadan yapmalısınız ki,karşınızdakinin birikimlerini öğrenin.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@Mustafa Volkan Koca

bizim orda paranın ucunu az gösterdinmi gerisi kolay aslında her önüne gelene sürücü kursu açtırmıycan gebzede oturanlar bilir adım başı sürücü kursu :D

Cok gecmiş olsun oncelikle ibrahim abi bayagi once olmus ama simdi haberim oldu neyse ki aslinda bu olaylarin cogu erkeklerin böyle seylerde daha soguk kanli yada daha sinirli yaklaşmalari trafikte daha kesin yargilari daha hizli verebilmelerinden kaynaklaniyor bence elbette böyle bayanlarimizda var tabiki trafik canavari trafik canavaridir cinsiyet onemli degildir. Butun bu yasanan olaylar birde bisikletliye yoldayken ne kadar deger verildigini göstermiyormu ? yada bisiklet kullanan insanlarin nasil sehirlerde rahat hareket edemeyecegini ? oncelikle bence insanlar bunlari aşmali ki bunuda bence bisiklet sürmeyen anlamayaz.

Her sabah ben de sizin gibi iş yerime gidiyorum ve ne yazık ki bu tuır durumlar fazlaca oluyor... anara trafiginde insanların bisikletlilere saygısızlıgı sonsuzdur... ve bu ben de endişe uyandırıyor...

Çift Şeritli Yolda Giderken arkama Geçip Korna Çalıp Yol İsteyen Bayan sürücülerle Karşılaştım...

Internette bulduğum bir yazıyı paylaşıyorum.

EVET ŞAKA DEĞİL !

BAYANLAR DAHA GÜVENLİ SÜRÜCÜLER !

Bayan sürücüler hakkında anlatılanlar komik mi?

Hepimiz bayan sürücüler hakkında birtakım söylentiler duymuşuzdur. Ama bunlar gerçekten doğru mu (hatta gülünç mü)?

Sigortacılar değişik sürücü grupları ile kazalar üzerine dikkatli istatistikler tutarlar. Doğru istatistiklere sahip olmak için oranlarında kaza yapacak belirli bir sürücü tipini temel alırlar. Bu sigortacılara göre, bayanlar erkeklerden daha az kaza yapar. Erkeklerin kilometrelerce araba kullandığını varsayarsak bu doğru bir sonuçtur. Bu yüzden kazaların büyük bir çoğunluğunu erkekler yapmaktadır. Kilometre başına düşen kaza oranı bayanlarda düşüktür.

Erkekler bayanlardan daha hızlı reflekslere ve daha çok araba kullandıkları için daha fazla tecrübeye sahiptirler. Peki o zaman bayanların daha güvenli sürücüler olduğunu nasıl söyleriz?

Şimdi bu ifadeye göre bayanlar nasıl daha iyi sürücüler oluyor diye soracak ve güleceksiniz.

Kazalardan kaçınmanın tek yolu doğal yetenekler olmasa gerek.

Bunu şöyle açıklayabiliriz. Bayanlar Daha Dikkatli !

Bayanlar yolda daha dikkatli davranırken, erkek sürücüler daha agresif olma eğilimindedir.

Bu özellikle de genç erkek sürücüler için geçerlidir, bu yüzden bu grubu sigortalamak en riskli ve en pahalı olanıdır.
Bayanlar trafikte önünün kesilmesine ve lambalarda ikinci sırada olmayı önemsemezken, birçok erkek bu konuda bir şey yapması gerektiğini hisseder.

Bu tüm erkek sürücülerin agresif olduğu ya da tüm bayan sürücülerin uysal olduğu anlamına gelmez.

Ama genelde bayanların daha dikkatli, erkeklerin ise yolda riski daha fazla sevdiklerini gözlemleriz.

Bayanlar daha güvenli arabaları tercih ediyor!

Araba satın almada erkekler daha çok arabanın gücü ve sportifliği ile ilgilenirken, bayanlar arabanın güvenlik özelliklerine daha fazla önem verirler.

Sigortacılar bayanların araba seçimlerini onaylamaktadır ve bu tip arabaları sigorta yaparken indirim uygulamaktadırlar.

Yani bir bayan, bayan sürücü olmasının yanı sıra, daha güvenli bir arabada daha ucuz ve kaliteli bir sigortanın keyfini sürebilir.

bayan sürücü değil, kadın sürücü
bayan bisikletçi değil, kadın bisikletçi
bayan değil, kadın....

alışın artık...,
özünüze, türkçenize geri dönün....
kadın demek kabalık değildir, hakaret değildir....kadın işte kadınsınız. nerden geldik buralara yaaa?

bu saçmasalak hitap şeklini çıkarın artık güzel dilimizden. türkçe değil bu, uydurma....

bay sürücü,
bay dönerci,
bay cankurtaran....

duyuyor musunuz hiç hayatınızda?

bunun özü KADIN ve ERKEK tir....

Ben de "kadın" kelimesini kullanırım, yukarıdaki yazı bir alıntı.
Ha konu başlığı için diyorsan ona bir şey diyemem.

@krankmili

özellikle sizin için demedim, yalnızca sıram sizden sonraya denk gelmiş. size patlamışım gibi durmuş. tepkim sadece bu konu içinde sınırlı değil, etrafımda kadın-erkek yedi düvel kibarlıktan kırılırcasına bayan kelimesi kullanmakta. benimki ortalığa, bir boşvermişliğe, yozlaşmaya bir haykırış idi.

yarın benimle bu kelime ile iletişim kurmak isteyecek ilk "bağyan"ı, kendi cinsiyetine dair hitabeti konusunda kırbaçla eğiteceğim.

"bağyan kuaförü"

Ben bayanların araba kullanmasına karşı değilim. Dikkatsiz kullananlara karşıyım. İster erkek olsun ister kadın. Farketmez...

Bence ehliyet 3 ile 4 yıl süre içerisinde verilmeli matematiği iyi olmayan açıları iyi bilmeyen sosyal iletişimi iyi olmayan araba motorunu ezbere değilde mantık olarak bilen vb. gibi bilgileri uzun sürede detaylı şekilde eğitimden geçirerek ehliyet verirsek ne kadar mükemmel olur

Okan Bayülgen de bir trafik genel müdürümü nedir bilmiyorum artık "avrupada ülke başına 2 3 veya 4 adet ehliyet kursu olduğunu ve bizim ülkemize bakıcak olursak şehir başına binlerce kurs olduğuna dikkat çekmişti bunun paraya ve ticarete dönüştürüldüğünü bahsetmişti" ama ne yazık ki biz hala en çılgın şöförlere sahip bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz bizde ehliyet kursları ne zaman ciddileşir bilinmez... =/

Bildiğim kadarı ile bu aydan itibaren ilkokul mezunlarına ehliyet yolu kapandı.

Daha bir eğitimli olmak gerekecek. Ancak bu, sorunu ne kadar düzeltir? Bu yasak birebir uygulanır mı? Yoksa sağdan soldan delinip dejenere olur mu?

Trafikte esas korkulması gerekenler kadınlar mı? Yoksa taksici, halk otobüsçü, minibüsçü, kamyoncular ve yeni yetme hız delisi, sol şeridi kendi mülkiyetinde sanan, önündekinin tamponuna yapışık gidip taciz eden vicdan ve insanlık fakiri yaratıklar mı?

Evet hiçbir kamyoncu, minibüsçü, taksici ve HALK otobüsçüsü adam olmadan benden iyi niyet beklemesin. Hepsini çok iyi tanıyorum.

Yoldan karşıya geçiyorum, orada kamp kurmuş değilim, geçmemi bekleyip frene azıcık dokunsan en fazla 1 saniye kaybedersin, ne diye beni görünce inadına hızlanıp üstüme geliyorsun a şeref yoksunu mahluk? Ben de altımda araba varken senin yaptığının aynısını sana, senin anana babana yapayım mı? İster misin?

Sadece ehliyet almayı değil, özel mülkiyeti, herkesin kolayca araba sahibi olmasını da zorlaştırmak lazım. Bu kadar özgürlük bize çok fazla geldi abi.

aslında kadın şoforler genelde hepimizden çok kurallara uyuyorlar. ama sorun trafik kagıt üzerinde yazılan o kurallarla gitmiyor. yani dünyanın hiç bir yerinde kırmızıdan sarıya dönen ışıkta şöförler ışığa yakınsa durmaya hazırlanmaz geçmek için basmaya başlar. ama kadın şoforlerin buyuk cogunlugu ya durmaya hazırlanır yada trafige uyup uymamak arasında kararsız kalıp kaos yaratırlar. yada yaya geçidine yaklaşırken kaç kişi acaba geçecek birisi var mı diye kontrol ediyor. ama bayan bunu yapmaya kalkar ve olurda yavaslarsa kaza olur. yani aslında bayanlar aşırı derecede kurallara uyuyor ve bu kurallar bayanların uyguladıgı gibi katıksız uygulandıgında trafik feci aksıyor (en azından turkiyede). gercekten kötü bayan soforler yok mu var hemde fazlasıyla. ama bence genel sorun bayanların fazla kuralcı olması. ehliyet alınırken herkesin bu kadar kuralcı olması istense trafikde erkeklarden cok kadınlar olabilirdi bence :)

• Beğen
Tepkiler: krankmili
Geri