Scudo Sports

Bayan kadro bisikleti kullanan erkekler...

massaget

Forum Bağımlısı
Tepki
414
Bisiklet
Dahon
Merhabalar, bu konuya ben çok anlam veremiyorum. Erkek olarak bayan kadro bir bisikleti kullanmak çok abes bir durum olur mu? Forumda bayan kadrolu bisiklet kullanan var mı? Tam tersi durumda ise bayanların erkek düz yani erkek kadro kullandığını gördüm ama bayan kadrolu bisiklet kullanan erkek pek görmedim sizce görsel yapısı dışında tamamen tercih mi yoksa pek tercih edilmediği için mi erkekler tarafından kullanılmıyor?

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Scudo
Kullanan varsa da bilmiyordur :D

@massaget
Ben kullaniyorum, gayet rahat, hem de ilgi cekiyor.
Avrupada lady kadro kullanan bircok erkek var.

valla benim tespitime göre, yol bisikletleri için konuşacak olursam, kadın kadroları geometri olarak sanırım benim vücuduma daha uygun olacak gibi geliyor stack/reach ölçüleri açısından. vücuduma göre bacaklarım biraz uzun. ama tabii bu bisikletlerde 58 gibi kadro boyları çıkmadığı için bu düşünce sadece düşünce olarak kalıyor :D büyük bisiklete kısa gidon boğazını görüntü olarak sevmesem de yapacak bir şey yok

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Ben de kullanmak isterdim. Boyum 172 cm. 18" kadro şehir bisikletime binerken - inerken sanki ata biniyorum, attan iniyorum. Bu arada hiç ata binmedim. Teşbihte hata olmasın.

Zevkine kalmis kim ne desin

Bayan kadro olarak tabir edilen bisikletler Avrupa ve Amerikalı bayanların uzun bacak kısa gövde yapılarına göre oluyor. Bizlerde ise genellikle bacak boyu daha kısa yada eşit.

@UtkuK Ben de kısa boylu, kısa bacaklı olanlar için daha uygun olacağını düşünmüştüm. İnip binmesi daha rahat olur diye düşünmüştüm. Yanlış düşünmüşüm demek ki.

Ben bir turk erkegi olarak avrupali kadinlari :) gibi uzun bacak kisa govde yapisina sahip oldugumdan esimin bisikletini bir sefer kullandim ve inanilmaz rahat ettim. Simdi el koydum gayet guzel gecinip gidiyoruz, pazar gunu 92 km yol yaptim mutluyim, hatta bir koyde bir amca geldi yanima "polonya bisikleti bu" dedi. Renk vermedim :D

Ben de bisiklet almayı planlarken ciddi ciddi carraro juliet bayan modelini almayı düşündüm çünkü bir tek onda göbekten 7 vitesli sistem vardı ama sonradan elalem ne der makara konusu olmayayım diye almadım :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hidromek Ben de aynı düşünceye kapıldım ama şimdi sanki çok da alınmaz değil gibi geliyor...

Merhabalar 1985 model bir peugeot mixte m var, gazelle ile birlikte kullandığım en rahat ve keyif verici bisiklet. Bakış açısına gelince, ben bisikletimi sürmek dışında pek bir şeyi dert etmiyorum. Eğer doğru boyda bir kadroyu bulabilirseniz eminim büyük keyif alacaksınız.

• Beğen
@massaget Aslında benim boyuma falanda uygundu ama dediğim gibi mahalle baskısı sebebiyle tırstım :D

• Beğen
Anatomik olarak sorun yaratırsa anlayabilirim ama şekilci bir biçimde erkeklerin bayan kadro bisiklete binmesinin de yadırganmasını yanlış buluyorum. Zevk ve renklerin seksist dayatmalarla ayrıştırılmasına karşı olduğumu söyleyebilirim. Rahat oluyorsa kimsenin ne düşündüğünü umursamayın bana kalırsa. Bunun yanında katlanır bisikletler iki cinsiyet tarafından da kullanılabiliyor, bu yüzden çok da önemli bir ayrım olmadığı kanısındayım.

Şehir içinde kullanacaksanız bence bisikletin atik olmasından sonra konforlu olması önemli. Türkiye için tabiki bu sözüm malum her delikten bi araba çıkıyor hız birazda olsa gerekli :) Renk bayan rengi olmadıktan sonra çok laf geleceğini sanmam ben. Hangi kadroda rahat hissediyorsanız onu almalısınız. Sürerken yaşadığınız his herkesin sözünden değerlidir.

Bir sosyal tespitte var tabi konunuzda :) Etrafın görüşü yine kişinin isteklerinin önüne geçiyor.. Ben bunu üzücü buluyorum

• Beğen
Bayan kadro diye bir şey yok. Bu bir uydurma. Hollanda'da böyle şehir kadrosu olan tonla Gazelle bisiklet var. Hem konforlu hem daha güvenlidir bu kadrolar,görüntü olarak daha güzeldirler.

Babam kullanıyor. Yaş olmuş 70, adam bu yaştan sonra ayağımı oraya kaldır buraya at uğraşamam dedi. Bu anlamda çok mantıklı. Ben şahsen tercih etmedim şimdiye kadar ama altıma verirlerse neden kullanmayayım. Çok komplekse girersem bisikleti kasıntı kasıntı sert bi surat ifadesiyle kullanırım.

Geri