Scudo Sports

Batıkent karaani bisiklet

Devilsbutcher

Daimi Üye
Tepki
393
İsim
Tuncay
Bisiklet
Carraro
Yeni aldığım Carraro sportive 327 bisikletin sol pedaldan sesler gelmeye başladı (daha iki ay olmadı bile). Ayrıca vites geçişleri de çok sert ve sarsıntılı oluyordu. Forumdan araştırdığım kadarıyla bunlar birçok kişinin başına gelmiş. Kronik sorun aslında. Bende accell bisiklete mail attım. Durumu anlattım. Garanti belgesi ve fatura ile en yakın accell bisiklet servisine giderseniz arkadaşlar yardımcı olacaktır diye cevap geldi. Ücretsiz olacak değil mi bu diye tekrar mail attım. Arkadaşlar tutanak tutarak size yardımcı olacaklardır diye tekrar cevap geldi. Bazı cin esnafın ücretsiz olduğu halde para istediğini duymuştum. O yüzden sordum özellikle.

Onun üzerine benim bisikleti aldığım yere baktım o accell yetkili servisi değilmiş (ulus yiba yaycılar bisiklet). Batıkent’te oturduğum için en yakın yetkili servisin Karaani Bisiklet olduğunu öğrendim ve gittim. Durumu anlattım. Hatta accell den gelen maili gösterdim. Daha hiç bakmadan ikisi de kullanımdan dolayı meydana gelen arıza dedi. Bende yeni aldım ürünü garanti belgesi ve fatura burada ne kadar kullandım da kullanıma bağlı oldu bu sorun dedim. Bakım yapacağız sorunu halledeceğiz ama ücrete tabi dedi. Bende bakım değil sadece oluşan sorun giderilecek dedim. Kupon istediler. Fakat bana kupon verilmedi. Zaten bisikleti de aldığımda kurulmuştu. Kutusunda değildi. Yani bir kupon söz konusu olmadı.

Neyse ben durumu anlatmaya çalıştım fakat adamlar biranda bağırdılar, hakaret, el kol ile üzerime yürümeler yani bir dövmedikleri kaldı. Sizi şikayet edeceğim burası mahalle bisikletçisi değil yetkili servis dedim. Kralı gelse senin bisikletini yapmam falan diye çıkıştı. Sonra ben tepki gösterince biraz yatıştı 20 tl para istedi falan. Saçma sapan hareketler. Git aldığın yere yaptır o zaman dedi falan. Aldığım yer yetkili servis değil. Bisiklet satan bir yermiş listeden baktım dedim. Ayrıca Batıkent’ten ulus a mı gideceğim dedim. Burası en yakın yetkili servis sonuçta dedim. Pedalda yada vites sisteminde sorun varsa incelersin bakarsın tutanak tutarsın yenisi gelir parça değişir garantiden bende sana para falan vermem dedim. Hiç bakmadan incelemeden ahkam kesip bağırıyorsun dedim. Baktım işler kötüye gidecek ya o bana ya ben ona dalacam. Çekip gittim. Arkasındaki Adamda beni kovduğunu düşündü pis pis sırıttı.

Adam akıllı insan gibi davransa 20 tl yi verip yine yaptıracaktım. Ben gördüğüm muamele yüzünden sinirlendim.

Biz kurumsal firma diye o kadar para veriyoruz accell carraro bisiklet alıyoruz. Gördüğümüz muameleye bak.

Gelen maili okutunca arkadaki o diğer adam, o konuştuğun zırtapoz beni ilgilendirmez gibi birşey dedi anlamadım tam. Esnaflık ve accell in bir yetkili servisi işte bu kadar.

Bu Batıkent Karaani Bisikleti asla önermiyorum. Bir daha yakınından bile geçmem. Durumu accell e yine mail attım bakalım ne diyecekler.

6-12-18-24 aylık periyodik bakımları yetkili serviste yaptırmazsak ürün garanti dışı kalıyormuş. Arkadaş ben sorun olunca gidince herşeye para vereceksem garantinin ne anlamı kaldı. Bakımlarımı da daha ucuza istediğim esnafa yaptırayım. Niye beni yetkili servise zorluyorsun. Madem zorladın adam gibi muamele et o zaman.

Scudo
Esnaflıkla ilgisi alakası olsa bu şekilde davranmaz zaten.
Bisikletinizin arızasını da kendilerine yaptırmadığınız isabet olmuş, hayır geleceğini sanmıyorum o işçilikten.

Aranızda geçen diyaloğu yazdığınız gibi arayın ya da mail ortamında accell bisiklete bildirin.
Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Devilsbutcher
Kaskımda kamera vardı ama açık değildi. Keşke açık olsaydı. Yani görmeniz lazım adamların tavırlarını. Böyle birşey ile karşılaşacağımı hiç düşünmediğim için açık tutmadım.

Ozamansa bir yerel rehber olaraktan google haritalarda gömelim mekanı :hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

(link)
zaten puanı düşük 21 kişiden ortalama 2,5/5 almış.

DOğru yer dimi karaani bisiklet yazınca bura çıktı bi tek

Cok gecmis olsun . Bende ankaradayim yakinindan bile gecmem artik. Bu tür geri donusler gercekten kullanicilar icin onemli

• Beğen
En sinir olduğum durumlar esnaflıktan anlamayan insanlara işimin düşmesi. Bende büyükçekmece Mehmet bisiklette yaşadım benzer sorun
(link)

@thieft3000 aynen orası hocam doğru yer.

Benim evime de 3 km uzaklıktaymış. Çok sevinmiştim evime yakın yetkili servis varmış diye. Sevincim kursağımda kaldı. Bisikleti aldığım yere sürerek gitmem çok zor. Ramazan ayındayız. Oruç halde iş çıkışı git gel 50 km civarı. Arabam yok. Toplu taşıma kullansam hem bisiklet büyük zorluk çıkarıyorlar hemde git gel en az 10 tl zaten vereceğim. Gerçekten adam akıllı konuşsaydı verecektim istediği 20 tl yi geçecektim. Hatta birde ön ışık ihtiyacım vardı. Ordan alabilirdim.

Şimdi baktım forumda birkaç kişi daha benzer muamele görmüş aynı adamdan. Ve Yani accell bu adam ile hala çalışmaya devam ediyor. Markayı kötüleyen bu adam ile bağlantıyı kesmeli bence. Kimsenin ekmeği
ile oynamak istemeyiz ama yani gördüğüm muamele beni çok üzdü.

Servislerde ne yazık ki bu tür sorunla çok yaşanıyor. Bisikletimi ilk aldığımda bir kaç kez servise gittim. Ukala tavırlar, laubali hareketler dolayısı ile ben de tiksinmiştim. Bir de üstüne periyodik bakımları yaptırmazsam garantinin öleceğini söylediler. Her periyodik bakım 20 tl. dediler. Ne mi yaptım? Lanet olsun deyip gittim eli, işi düzgün bir bisiklet tamircisi buldum.

• Beğen
@Devilsbutcher pedalınızı sonradan değiştirmiş olup bu değiştirdiğiniz pedala kum girdiği için adamlar tabiki ücretsiz bir işlem yapmaz.

Neden bunu da yazmiyorsunuz?

Herşeyi bedavaya getirmeye ne kadar da meraklıyız.

sincan'da Emre Bisiklet'i tavsiye ederim. Carraro Yetkili Servisi hem, hem de ustalığı ve insanlığı iyidir. kesinlikle memnun kalırsınız

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
@Devilsbutcher
o aksi adamın tavırlarını çok çok iyi biliyorum. sırf evime çok yakın olduğu için bizzat kendisine 2-3 defa katlanmış biriyim. atlantis önünde lastiğim patlayınca ve yedek lastik olmayınca internetten en yakın olarak bulup gitmiştim.allah var kapatacağı zamanı aşıp beni bekledi gidip yaptırdım lastiğimi bir vefa borcu görüp bir diğer bisikletimin göbeğini tamir etmişti, göbeği çıkarırken murç çekiç kullanınca bir daha gitmeme kararı aldım ta ki katlanır bisikletin gidonu değişecekti, carraro oraya yönlendirdi. bisikleti ondan almadım diye adam bir dünya laf etti, biz accelin hamallığını yapıyoruz vs. vs.. gibi bir sürü söylendi, form doldururken söyleniyordu, ver şu bisikleti bırak formu, dedim birazda ben azarladım, nasıl esnafsın, ne biçim adamsın vs.vs.çıkıştım biraz çıktım gittim.biraz daha dursam kavga edecektim. accelle bizzat telefon açıp şikayet ettim ayrıca mail yoluylada şikayetimi yazdım, biz bayiliğini iptal edicez gibi bişeyler demişlerdi ama etmemişler demekki. o da accelin kendi sorunu marka değerini düşürür böyle satıcılar.

Sincanda emre bisiklet var, harun usta gerçekten bu camiada tanıyacağınız en düzgün bisikletçidir. bisikletinizi götrün ankarada başka hiçbiryere gitmenize gerek yok, muhtemelen garantiden yaptırırsınız. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi insanlığıda esnaflığıda ustalığıda iyidir.

• Beğen
Karaani amca cok aksidir evet : )
Bisikleti ondan almadiysaniz bayaaa kizar dogru... bakim ve tamirat islerini gecistirir evet ...
Ama bence cok komik bi esnafdir kendisi eglencelidir ... siz kurumsal yaklasmayip agbi dayi amca diye giderseniz daha kolay olur ... simdi zaten kuponu var mi demis yok demissiniz veeee dakka bir gol bir hem odeme alamiycak hem de ugrascak simdi dusunun aksama kadar sizin gibi on kisi geldigini : ))
Gecmis olsun

• Beğen
Tepkiler: uslsy
@A.Tahsin

Problemi de arkadaşın sonradan taktığı pedala kum girmesi sebebi ile çıt çıt ses gelmesi. Arkadaş hiç bunu belirtmemiş.
Adam neden sonradan takılan pedala bedava hizmet versin ben de bunu çözemedim.

• Beğen
Tepkiler: A.Tahsin
@danceros
Kaba davranmaya hiçbirşey sebep olamaz. Tabikide değil.

Sırf bu yüzden adamı aradım ve dedim ki arkadaşıma böyle birşey yapmışsınız. Sebebi nedir diye. Bir dinlemek lazım anlattıklarını. Konuları da doğru aktarmak lazım. Baya farklı burada yazanlardan.

Kim hangi firmadan şikayetçi olursa burada ben bir arıyorum firmayı. Hayırdır diyorum. Böyle böyle adam olacak firmalar. Size de mesela bu firmayı aramanızı tavsiye ederim.

@uslsy ben o adamı tanıyorum. arkadaşın buraya yazdıklarını yapacak kapasitede bir adam. sadece burda değil daha birçok platformda bu adam hakkında kötü yorumlar duydum. ankaradaki bisikletçilerin yüz karaasi diyebilirim.

• Beğen
@danceros

Evet ters konuşuyor. Telefonda fark ettim.

Ters konuşmak başka birşey mesleki ahlaksızlık başka birşey.
Ben de buna dikkat çekmeye çalışıyorum.

Kendi siyasi görüşümü Türk milliyetçisi olarak tanımlamaktayım, kesinlikle ırkçı değilim.Burada amacım asla ama asla siyasi bir şey yazmak,polemik çıkarmak değil
Türk toplumu olarak ben maalesef bu toplumdan umudumu kesmiş durumdayım. Bu bisikletçi ve bu olaydan bağımsız olarak konuşuyorum. Esnaflık,insanlık bitmiş durumda. Adamın sizi bir tek dövmediği kalmış. Neymiş buradan almamış bisikleti,küçükken bedava dondurma çıkardı git nerden aldıysan ordan al bedavanı diyen bizim ordaki kuruyemişçi gibi.
Yav arkadaşım bunu babanın hayrına mı yapıyorsun hayır. Markanın ismini kullanıyorsun,ona göre de eminim ki bu işlemde bile parasını alıyorsun eminim. Belki kaç kişi görecek bu yazılanları senden almayacak
Sonuç olarak yukarıda yazdıklarım bence Accell grubu,Salcano,Kron,Mosso için değil genel olarak maalesef bu şekilde. Nasıl ki adamlık,kibarlık yerine barzoluk,apaçilik revaçta ise,esnaflık yerine de müşteriyi uğraştırmak daha iyi demek ki bu kafada olan işletmelerde

Ayni yere bende gitme gafletinde bulunmuştum. Bir daha mi asla. Esnaflik desen yok tavırlar bir garip ters ters.

ASUS_X00QD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri