Scudo Sports

Başlıklarla ilgili sorunlar ve öneriler

konuyu ilk açtığımda düzenle bölümünden silebiliyorum ama birisi yorum yaptıysa silinmiyor

Scudo
teşekkürler galiba yorum yapılmışsa öteki mesajlarında silinmesi gerektiğinden bu gerçekleşmiyor anladığım kadarıyla

mesajınızı sadece yazdığınız andan itibaren ilk yarım saat içinde düzenleyebilirsiniz. birisi sizin düzenleme süreniz içinde mesaj yazar fakat siz mesajınızı silerseniz konu bi altınızdaki kişiye kalır, ilk mesaj onun olur ;)

Konu açmadan önce Arama bölümünü kullanınız. Sormak istediğiniz soru/sorular daha evvelden mutlaka konuşulmuştur. İçerik bulunamaz ise yeni konu açınız. ;)

Forum cafe bisiklet dışı konuların paylaşıldığı, foruma renk katan bir bölüm. Burada yapılan paylaşımlarıda zevkle takip ediyoruz. Bu konular genelde güncel olaylar, videolar, fotoğraflar. buraya kadar herşey tamam. Ama en son 4-5 ay önce mesaj yazılan konuların kazara veya bilerek tekrar hortlaması bence forumda kirlilik yaratıyor ve forum amacından uzaklaşıyor. Bence bu konular üzerinden belirli bir süre geçince kilitlenmeli. Bilmiyorum bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?

Bu konuda haklısınız, ancak kilitlemeye ne gerek var, biraz akıllı uslu düşününce üzerinden yıl geçmiş konuya tekrar mesaj atmanın alemi olmadığını (özellikle "Teşekkürler" "Güzelmiş" vb. gereksiz mesajlar) aklı başında her birey anlar. Ancak ne yazık ki herkes o duyarlılığı göstermiyor...

Eğer bu sözü bana itafen yazdıysanız ben sadece kendi açtığım konuya fotoğraf yükledim. :eek:

Yok hayır, siz hiç üzerinize alınmayın. Bugün bir üyemiz (adı lazım değil) saat (Almanya saati ile) 8-18:00 arasında çok büyük bölümü (belki de tamamı) Forum Cafe'de olmak üzere ve yine çok ciddi bir kısmı çok eski konulara olmak üzere tam 72 mesaj attı. Ben, forumun en çok mesaj yazan üyesi ve 5 yıllık yöneticisi olarak günlük ortalamamın 6 bile olmadığını düşünürsek, ne yalan söyleyeyim korktum...

ama ben bunu çok yapıyorum
konu eski olabilir ama ben yeni okuyorsam benim için yenidir.
bu konuların son kullanma tarihleri mi var?
kilitlenmeyen konulara ilgilimi çekiyorsa yorumlar ve konular güncellenmiş oluyor

ama ben konu güncellenmesin diye yorum yapmayayım mı şimdi

Pınar kardeş konuları senin yeni okumandan dolayı konuları hortlatmak forumda kirlilik yaratıyor.Konuların son kullanma tarihleri olmaz tabiki gıda maddesi değil ki fakat konular zamanında güncel olarak konuşulmuş ve gerekli yazışmalar yapılmıştır.Aynı konulara tekrar yorum yapmak yönetici ve adminlerin insiyatifi doğrultusunda gerekli görülürse zaten tekrar yoruma açılır. Eski konularda kilitlenme olması söz konusu değildir.Kilitlenme ikinci el ilanlarında yapılır genelde. Yorum yapacaksan ve yazacaksan güncel konulara cevap yazmalısın ve etik olanda budur.Sen mesaj sayını artırmak için mi yorum yapıyorsun acaba? Biraz daha ılımlı bir şekilde yaklaşımlarını bekliyoruz lütfen.

mesaj sayım artsa ne artmasa ne :D mesaj sayısı çok olana madalya takılıyorsa o halde mesaj sayımı artırmama gerekecek :) neyse hayır dediğim gibi konuyu okuyurm ve ilgimi çekiyor bende bişilier yazıyorum sonra cevap geliyor vede bu konu varken yeni konu açılmasıda kirlilik yaratmaz mı

Yeni konular mantıklı olduğu sürece ilgili bölüme açılır ve oturum başlar ve konuşulur.
Eski konuların hortlatılması yeni konuların açılmasından daha fazla kirlilik yaratır.
Ok sen bildiğin yolda devam edersin sana iyi forumlar başarılar.:in:

Forum kurallarıysa uymak zorundayız aksi takdirde amacı aşmkış oluruz.
bundan sonra tarihlerine bakarım.

Teşekkürler.

ben anlamadım bu işi.

konu açarsın, bu konu zaten açılmıştı diye hooop bir link gelir bilmem ne kadar zaman evvelinden,
konuyu bulursun, eski konular yeniden gündeme geliyor olur.

kafa karışıklığı....

Bu bahsettiğiniz, aynı içerikli konu daha evvel açılmışsa eğer o linke yönlendirme yapılır ve kilitlenir. Onun dışında, konu çok eski ( eskiden kastım 3-4 sene geçmiş ) bir tarihte kalmış ve hortlatılmışsa o zaman belki kilitlenebilir. ;)

Merhabalar. Günde 3-4 saat forumda bulunan biri olarak, yanıtlanmayan birçok konu görüyorum. 1 ay geçmiş 2 ay geçmiş ama forumdaş cevap alamamış. Forumun ortalamasını çok beğenen biriyim isteyen aradığını buluyor sorusunun yanıtı kısa sürede veriliyor.

Ben yanıtlanmamış, sorularının yanıtını alamamış arkadaşlar için birşey düşündüm. Bu konuları tek tek tarayıp bulmak zor tabi, yetkili kişilerin panelden vs. bu tür az yanıtlanmış veya yanıtlanmamış konuları(günde 3-4 konu mesela) son yanıtlananlar kısmına 1 kez taşıması mümkün müdür? Böylece hem herkes mutlu olur hem de forumun kalitesi bir basamak daha artar diye düşünüyorum.

Mümkünatı olan birşey ise yapılmasını rica ediyorum. Saygılar..

• Beğen
Tepkiler: Murat Koç
@Cem Özyurt

Cem merhaba .Çok iyi niyetli bakıyorsun olaya o yüzden b udüşüncelerin.Biraz açıklama yapayım belki sende hak verirsin.
Birinci neden her soru soran arkadaş samimi değil bazıları 50 mesaj doldurma adına konu açıyor.
İkincisi aynı konunun defalarca açıldığı da muhakkak.Yani gelişmiş aramada konu başlıklarını aratsa bulacak arkadaşımız ama hiç uğraşmıyor direk yeni konu başlatıyor.

Bir diğer mevzu arkadaş soruyu soruyor üç beş arkadaş cevaplıyor yetinmiyor benzer bir konu daha açıyor .(yaşı ufak kardeşlerimiz var çok meraklılar var bir konuyu bir kaç seferde anlamayanlar var :) )

Başka bir konu arkadaş konuyu açıyor cevaplıyorsun üç mesaj sonra sana itiraza başlıyor :)

Konu itibariyle önemli ve uzun süre durması gereken konular sabitleştirilip üst kısıma taşınıyor.

Dikkat ettin mi bilemiyorum ama atölye bölümünde özellikle son bir senedir elimden geldiğince, dilim döndüğünce ve emin olduğum konularda yardımcı olmaya çalışıyorum.Bazen o kadar abzürt konular açılıyor ki konu başlığı olarak direk yarısını okuyup kapatıyorum bir daha da hiç ilgilenmiyorum.

Kıssadan hisse bu cevap alamamış dediğin konuların bir kısmı yukarıda yazdığım 50 mesaja yönelik konular,bir kısmı saçma sapan sorular,bir kısmı yaşı küçük kardeşlerimizin sırf muhabbet olsun diye açtıkları,bir kısmı zaten daha önce defalarca açıklanmış tartışılmış mevzular.Bu konuları elersek senin söylediğin gibi samimi şekilde ve mantıklı sorulmuş ama cevap alamamış konu oldukça az çıkar onlar da gözden kaçmış olabilecek şeylerdir.

Acizane benim şahsi fikirlerimdir yönetim adına yazılmış şeyler değildir.

Zaten gerekli durumlarda mudahale yapılır. Ve o soru boş değilse elbet cevaplanır... :)

Geri