Scudo Sports

Başlangıç için 500 TL ye uygun MTB

Tepki
1
Merhabalar. geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım ve sağolsun arkadaşlar çok yardımcı oldular. ama biraz düşündüm ve maddiyatın da bu duruma engel teşkil etmeye başlaması beni daha hesaplı davranmaya itti maalesef.bisiklete uzun süredir binmiyorum. ama dizimden geçirdiğim ameliyat sonrası futbol hayatımın bittiği bir gerçek oldu artık. :) bu yüzden bir bisiklet alıp hem kayıplarımı yerine getirmek istiyorum hemde kendime yeni bir spor ve hobi edinmek istiyorum. geleyim konuya ben bisiklete sahil yolunda binmeyi düşünüyorum. dağ bayır için henüz çok erken. bu yüzden bir başlangıç seviyesinde bisiklet almak istiyorum. Bütçeyi de maksimum 500 tl olarak belirledik. (hanım veto etmesin diye :D )aşağıda bulduğum iki bisikletin linkleri var. hem yorum hem tavsiye rica ediyorum. ilerde orta üst seviyeye geçiş yapmak umuduyla bir başlangıç düşünüyorum. teşekkürler şimdiden.
1.)Rockrider 340 C1 (link)
2.) Bisan XTY-5120 (link)

Scudo
salcano ng650 bakabilirsin 500 tl ya uygun bir şekilde bulursun herhalde

Revoshift vites kollarını sevmediğim içim Salcano ng650 tavsiyesine bakardım.

Salcano Ng 750 md var o da 650 v fiyatında ama mekanik disk var. Diğerinden farkı ne acaba aynı fiyat. Parçalar konusunda biraz cahilim :)

salcano ng 650 nin v brake uygun başlangış için hemde 2014 modellerin görünümleride çok tarz ama ikinci el temiz bir salcano astro da alabilirsin he dersen diskli bişey alacağim başlangıç için fazla randıman beklemezsen mekanik diskli ng 650 de alabilirsin ama rockriderin vites kolları hoşuma gitmedi

Diskli olması işime gelir çünkü ilerleyen zamanda daha iyi seviye bisikletlerde frenler disk olacak. Başlangıç yapıyorsak tecrübeyi de aşağıdan başlayarak yapmak mantıklı geliyor. Önce mekanik disk sonra hidrolik :) Salcano 750 MD 26" var bu işe en uygun gibi. Ama 650 den eski bir model sanırım

ng 650 v fren uygun size veya ng 750 ng 650 de ki tourney vitesler oldukça ağır vites deiştiriyor

@Onur kurtuluş

tam anlayamadım ben. Ng 650 v modeli ng 650 modelinden farklı mı onu çözemedim.

@Erdal Y.

v fren bildiğimiz pabuclu fren. ng650 mekanik disk fren ve hidrolik disk fren diye ayrılıyor.

Şu an zaten NG650 V veya NG650 MD var. Biri 569 TL diğeri 639 TL. Birde NG750 MD var (mekanik disk) ve bunun fiyatı NG650 V ile aynı. Ben bu ikisi arasındaki farkı merak ediyorum.

@Erdal Y.

Sadece şehirde tur atacak ve günlük turlara katılacak iseniz disk fren alabilirsiniz.

Uzun turlara katılacak iseniz v fren daha iyi olur.

Osu busu ayarlarını öğrenirim kendim yaparım diyor iseniz vfren alın. Disk frende arıza durumunda bisikletçinin yolunu tutmak zorunda kalacaksınız.

Yıllar önce gazetelerin verdiği bisan ihlas bisikletim vardı. Hali hazırda kadrosu bile duruyor hala :) ona v fren takmıştım zamanında. Elim anahtar tornavida tutuyor çok şükür. Disk fren kullanmadım ve işte amacım kullanmaya başlamak ve tecrübe etmek. Bu yüzden NG750 MD yi NG650 V ye tercih edecek gibiyim. Tek kafama takılan bu tercih doğru olur mu olmaz mı. Arıza yapacak olursa da çaresine bakarım diye düşünüyorum

Konuyu inceledim teşekkür ederim. Ama şu ana temayı çıkardım. Acemi isen disk fren alma :) şaka bir yana bir arıza olsa evet ilk etapta çuvallarız ama zamanla da ustalaşırız diye düşünüyorum.

Teklif için sağol ama benim alışveriş tercihim taksitli olacak. Tek seferde 600 lira veremem. Zaten kendime limit 500 koydum az bir fark olursa anca alacağım

Günlerdir netten Salcano Ng650 v modeline bakıyordum. Bugün evin yakınındaki Salcano satıcısına gittim var mı acaba elinde bir görmek için. Elinde vardı pedalları takılmamış ama kutusundan çıkmıştı eğer bir kutusu varsa yani. Aklıma takılan rengi oldu. O kadar sitede aynı rengi göremedim. Kendi sitesinde de yok. Alan bilen var mı acaba. Benim gördüğüm renk mat siyah ve yeşil desenliydi. İki gün sonra gidip alacak olurum. 2013 modeli falan olsun istemiyorum yani.

Geri