Scudo Sports

Başlangıç bisikleti olarak katlanır bisiklet tavsiyesi

Scudo
@angrist hayırlı uğurlu olsun, fotolar ve inceleme bekliyoruz,

@Kazuya teşekkürler. en kısa zamanda ;)
2014 vybe c7a ile yerinde karşılaştırma fırsatım oldu. daha önce belirttiğim gibi vites sistemi shimano'ya dönmüş. katlanırken tekerleklerin ayrılmaması için kullanılan mekanizma değişmiş, magnet ile tutunuyorlar birbirine, 2014 te geçmeli bir sistem vardı. onun dışında çok büyük bir fark göremedim. suluk değili bu modelde de bulunmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@angrist fotoğraflarını bekliyoruz.

Güle güle, kazasız belasız, bol pedallı kullanmanız dileğiyle. Çok keyifli makinadır. Sevindim.

• Beğen
Tepkiler: angrist
Darısı başıma. Getiremediler 2015 modellerini hala bekliyorum.

• Beğen
@angrist Güle güle kullanmanız dileğiyle hayırlı olsun.

@yusufclp@Onur Alp İNAN teşekkürler arkadaşlar. bugün biraz kullanma imkanı buldum. işten dönerken servisten indikten sonra ev, evden spor salonu-spor salonu ev falan 5-6 km kullandım, bu zamana kadar almadığıma pişman oldum, bisiklete binmeyi özlemişim. çocuklar gibi şen oldum :) selesini biraz rahatsız buldum, bir jel sele şart. onun dışında vites geçişlerinde falan herhangi bir sıkıntı yok. çok seri ve geçen seneki modelde bahsedilen ses gelme sıkıntısıyla karşılaşmadım. şu an spordan geldim halim kalmadı, yarın fotoğraflarını falan eklerim. bir de koruyucu ekipman edinmem lazım. bike and outdoor'u tavsiye ederim bu arada, keyifli, güler yüzlü insanlar. sonuncu bisikleti ben aldım. bu ara katlanır bisiklete inanılmaz talep var yalnız, yollarda da çok sık görmeye başladım. bugün kısacık binişimde bile 3 kişi fiyat sordu görüş aldı.
bu arada katlanma mekanizmasını beğendim. herhangi bir güvensizlik vermiyor, gayet rijit. şimdilik doğru karar verdiğimi düşünüyorum.

Ben de uzun yıllar bisikletten uzak kalıp sonra katlanır alanlardanım. İlk başta sizin gibi selenin sert olduğunu bu yüzden rahatsız olduğunu düşünüp jel sele aldım. Ama sorunumu çözemedi. Sonra biraz okudum araştırdım sorunun bende olduğunu anladım. Sele seledir koltuk değildir. Üzerine oturulmaz konumlanır. Ağırlığın tamamı verilmez. Aslında yumuşak seleler kan dolaşımını yavaşlattığından daha bile kötüdür. En iyisi ergonomik ama sertçe bir seledir. Zaten yumuşak sünger sele yerine tahta gibi Brooks selelere o kadar parayı boşuna vermiyoruz.
Bir de ben meğerse Seleyi çok aşağıda tutuyormuşum, yine dizlerim ağrıyınca anladım meğer pedal en alttayken dizimizin pek kırık olmaması lazımmış, en alttayken sağa sola eğilmek zorunda kalmayacak şekilde ama mümkün olduğu kadar yukarıda tutunca yokuşlarda inanılmaz fark ediyor.

Yine ilk sefer gidip decathlondan ucuz bir far almıştım, lastik bantla gidona takılan, ağır güçsüz ve pahalıydı. Araştırmadan almayın derim. Geçen hafta dx. Com'dan fenerim geldi, oldukça hafif, sıkıca sabitleniyor, heyvan gibi parlak ve çakar modda karşıdan gelenleri epilepsi nöbetine sokabilecek kadar dikkat çekici. Artık yolda rahatım. İnsanlar beni fark etmeye başladı.

Tabi 20inç katlanır çok pratik ama küçücük lastiklerin yere az tutunduğunu çok canlı, uçan kaçan bir tarzı olduğunu hiç unutmamak lazım. Lastik havalarını da hep en yüksekte tutmak bisikletin yolda akmasını sağlıyor unutmamak lazım. Bir de çok kısa dingil mesafesi olduğu için ön frene abanmamak da lazım. Arka frenim tutmadığından bisikletçiye giderken önüme atlayan hacı amcaya çarpmamak için ön frene abanınca tepe taklak gittim aman siz siz olun ülkemizdeki çoğu yayanın park halindeki arabaların arasından önce yola atlayıp sonra araba geliyor mu diye yola baktıkları unutmayın. Ben ön teker üzerinde hacı amcayı sıyırıp geçerken hacı amca hala olayın farkında değildi ben düşünce sese dönüp baktı :)

Tekrar herkese hayırlı olsun. Herşey rağmen gerçekten çok zevkli iş bunları kullanmak...

@Ozan k. ilk etapta kask, eldiven, kask aynası, ve idareten arka çakar almayı düşünüyorum. aydınlatma ve diğer aksesuarları aliexpress, ebay vs almayı düşünüyorum. belki decatlon'dan yama, pompa vs alabilirim. kask olarak tchibo'nun şu kaskı ilgimi çekti aslında (link)
bugün bisikleti alırken scott'ın bir kaskını alacaktım ama 150 tl biraz fazla geldi ilk etapta. dx'den aldığınız fenerin linkini paylaşırsanız sevinirim. aksesuar ve koruma ekipmanları konusunda f/p önerilerinizi beklerim.
seleyi biraz daha kullanıp duruma göre karar vermeyi düşünüyorum. henüz 5-6 km yaptım, ilk izlenim sadece. daha önce sorulmuştu, 2014 selesiyle bir fark göremedim ben bugün incelediğimde. belki uygun tayt, iç çamaşırı falan daha rahat ettirebilir, kullanmadım, denemedim yorum yapamayacağım.
açıkcası yol tutuşu falan dediğiniz gibi pek güven vermiyor gibi, ilk etapta bir güvensilik hissediyorsunuz ancak kısa sürede alışılıyor. gidon hareketlerine tepki hassas. umarım ciddi yaralanmamışınızdır düştüğünüzde...
bir de yolun gerçekten düzgün olması lazım. ortaköy'ün arnavut kaldırımlarında falan mtb tepkisi beklememek lazım. asfalttaki bozukluklar bile sıkıntı yaratabilir dikkatli olunmazsa gibi hissettim. bu haftasonu biraz kullanma imkanım olursa detaylı olarak incelerim. lastiklerimin havasının sanki biraz daha fazla olması daha iyi olacak gibi. onu da bir kontrol etmem lazım.
ama gerçekten çok keyif alacağım gibi, hele bir kaç da yol arkadaşı bulursam tadından yenmez. benim hanımı ikna edersem iyi olacak ;)

Ben 700 km kullandım vybe nin orijinal selesini alışamadım. Degiştirdim rahatladım. 15 km den sonra aşırı rahatsız ediyordu. Degiştirdikten sonra 30-40 km mesafe rahat yapabildim tek binişte.

(link)

Aldığım fener bu. Çok parlak, decathlondaki en pahalı üründen net olarak daha parlak. Yağmurda çalışıyor, alüminyum gövdeli ve hafif sayılır. Tavsiye ederim ben şarjlı pil ile kullanıyorum. Yanımda yedek pil de bulunduruyorum.
Bundan daha güçlüleri var ama harici pil kullanıyorlar ben katlanırda onu pratik bulmadım.

(link)
Arka far da bu. Çakar modu var, parlak, yola lazer ışık yansıtıyor ve arkadan gelenleri uyarıyor. Ben arada e-5'e çıktığımdan bayağı rahat ettim. Yine Kadıköy moda vs gibi yerlerde iyi iş görüyor.
Kask olarak bell crossfire a bir bakın derim.
Paça Bandı, yıldız tornavida, mini pompa, ve uygun ölçüde alyan anahtarı sırt çantamda hep durur. Km göstergesi vs aldım ama kullanmadım, strava fazlasıyla yeterli.
Zil tavsiye ederim, hem de güçlü çalan bir zil, malum kimse iplemiyor. Bisiklet yolunda bile iplenmiyoruz. Zil lazım :)

Pompayı decathlondan aldım memnunum, en küçük boy siyah plastik olanı aldım gayet yeterli.
Zincir yağı ve wd40 da var bende sık kullanıyorsanız, yağmurda da çıkacaksanız hayatidir.
Ben yağmur beklemesem bile çok ince katlanınca yer kaplamayan bir yağmurluk taşıyorum tavsiye ederim yine decathlondan aldım.

Kask aynası

• Beğen
Ben geçen sene carraro flexi bu sene dahon mup8 aldım ikisi de duruyor.

@Ozan k. Dahon MuP8 2014 model mi? Bir de memnun musunuz? Ben de 2015 dahonla zahmet olmaz da bir ara Türkiyeye gelirse almayı düşündüğüm modeldir.

2014 model cok memnunun. Tavsiye ederim

@Ozan K.Ozan Bey; Acaba sorun duyudğunuz bir kısmı var mı? Ben Visc D18 ile Mu P8 arasında kaldım. Hangisini alacağıma karar veremedim. Sizin forumda bisikletinizi inceledeğiniz bir mesajınız var mı? Varsa öncelikle orayı inceleyeceğim. Teşekkürler

Geri