Scudo Sports

Başka sporla ilgilenen var mı?

@7.60

yok kardeş yaw ben kim basketbol kim :D arkadaş kuzenimde basket arkadaşları ona sıska diyolar:) ordan aklımda kalmış

Scudo
kısır ve gereksiz tartışmalara girmeyiniz!!!

konuya cevaptır:
dağcılık, kaya tırmanışı..
topla yapılmayan sporlar daha çok ilgimi çekiyor açıkçası.. ülkedeki futbol fenomeni topla yapılan sporlardan, takım sporlarından soğutuyor.

bu arada dağcılık genel başlığı altında kampçılık, arazi yürüyüşleri, yön bulma ile de ilgilendim..

bu ara jimnastik yapıyorum..fikir jimnastiği :)

Fikir jimnastiği:) Öncesinde surat strechingi filan:) Murat Bey yön bulma demişsiniz; var mı güzel kaynak? Öğrenelim.

@Selim Çam

yazılı döküman kullanmadım..
arkadaşımda 1/25000lik yanılmıyorsam harita ve pusula vardı, haritaya ve araziye bakarak en uygun zemin koşullarını kullanmayı deniyorduk, haritada çeşme,su kaynağı, dik yamaçlar falan gibi ayrıntılar varsa onları bulmaya çabalıyorduk..bilgilerini sözlü olarak aktarıyordu..

bu arada streching yapmıyorum, yoruyor :D :D :rolleyes: :rolleyes:
fikri jimnastiği iyidir :eek:

şaka bir yana 8.00-20.00 çalışma saatlerim olunca eve gider gitmez hangi kanepede fikir jimnastiği yapsam diye bir jimnastik daha yapıyorum..
umarım kısa zamanda tekrar bisikletli günlerime dönebilirim..

Ben de Murat gibi toplu sporlardan hoşlanmıyorum.

Yüzme en sevdiğim sporlardan ama ülkemizde maalesef halen lüks bir spor.Havuz sayısı çok az, giriş fiyatları yüksek, hijyen bilinci sıfır.

Atletizm yine en sevdiğim üç spordan diğeri, bunu da zamanında yaptım.Ynie futbol sahaları dışında pist yok ki oralarda da koştuğunuzda dalga geçiyorlar.
Hoş başkalarının ne düşündüğü umrumda değil, dünyanın en saygın sporlarından birini yaparken, milyarlarca insanın kabul ettiği sporu icra ederken üç beş eğitimsizin ne yaptığı umrumda olmaz.
Koşu birçok yerde yapılabilir, piste mahkum değilsinizdir aslında ama bizde o yapılabilir alanlara bile mümkün olan her türlü engel konabiliyor.
Bu ve benzeri sebeplerden sadece bisikletle sürekli ilgilenebiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ayanyan
4 yıl kürek çektim, birkaç Türkiye Şampiyonluğu ( Takım olarak ) ve baya bir altın madalyonum var. Devamlı çalışmanız gereken bir spor hem teknik hemde güç açısından (haftada 8 idman ), lise son sınıftayken ÖSS'ye çalışmam gerektiğinden bırakmıştım,tekrar bir türlü başlayamadım. Ama kışın geceleri yakamoz varken yaptığım idmanlardaki küreklerin parıltısını özlemiyo değilim...

konu dışı (offtopic) mesajlar tarafımca silinmiştir.....

tartışmanın devamı halinde tedbir almak zorunluluğu doğacaktır....

Futbol ve basketbol.

Genelde forumda futbol pek de beğenilmeyen bir spor. Bunun çok haklı gerekçeleri var. Özellikle ülkemizdeki futbol ortamı, tribün magandaları, maç sonrası atılan silahlar, sahaya dalan taraftarlar, futbol ortamındaki genel kültürsüzlük vb. düşünüldüğünde.

Ben biraz başka açıdan da bakıyorum. Şöyle ki:
Futbol, her şeyden önce bir takım ile yapılan bir spor. Siz de takımdaki (o sırada sahada bulunan) 11 kişiden birisiniz. Sizin ne kadar iyi bir futbolcu olduğunuz sonucu etkiler, ama diğer spor branşlarından, diyelim ki basketboldan daha az. Önemli olan takımınızın ne kadar iyi olduğudur, ki "iyi" bir takım, kadrosundaki 11 futbolcunun yetenekleri toplamından çok daha fazlasıdır.
Bir takım halinde hareket etmeyi öğreten güzel bir spordur futbol.

Ayrıca fiziğiniz nasıl olursa olsun, ister 1.50 boyunda, ister 2 metre boyunda olun, iyi bir futbolcu olabilirsiniz. Çoğu sporda fizik çok daha önemli yer tutar, yine örneğin basketbolda.

Kuralları basit, kolay anlaşılır, ayrıca "esnetilebilir" bir spordur. Yeri gelir üç korner bir penaltı edebilir. Yeri gelir taçları elle değil ayakla kullanırsınız. Saha olarak da sınırları esnetilebilir, 10x10 bir arsada da oynayabilirsiniz, 500 metrelik çayırda da. 11vs11 de oynayabilirsiniz, 2vs2 de. Kaleniz mi yok, dert etmeyin. 4 tane irice taş buldunuz mu işte size iki adet kale. Hatta kurallar o kadar esnetilebilir ki, kale sayısı teke de indirilebilir, her oyuncuya bir kale düşecek şekilde çoğaltılabilir de.

Topunuz olmasa bile oynayabilirsiniz, çam kozalakları ne güne duruyor (çocukken az yapmadık:) )

Normalde spor yapmayacak tembel insanlar bile futbol sayesinde spora başlayabilir. Eğlencelidir, çok koşmadan da oynanabilir. Yoruldunuz mu, durun ve dinlenin. Top ayağınıza geldi mi savurun ileri gitsin.

Aslında üzerinde bu kadar oyun oynanmasa, paraya ve rekabete bu kadar kurban edilmese, kazanmak tek değer haline getirilmese, gerçekten çok daha farklı algılayabilirdik futbolu. Ne yazık ki endüstriyel futbol bu sporun canına okudu. Artık mahalle aralarındaki arsalar kalmadı, insanlar futbolu oynanan bir oyun olarak değil, ekranda izledikleri kadarıyla algılıyorlar: Milyon euro'ların hüküm sürdüğü, başarıya odaklı, kavgalı, gürültülü.

Biraz uzattım kusura bakmayın. Son bir not: Bence Türkiye'de futbol sevilmiyor. Sevilen şey holiganlık, kazanma hırsı, ne pahasına olursa olsun başarı... Yıllar önceydi, bir şampiyonlar ligi finalini izleyebilmek için kahveye gittim (Bayern-Valencia finali). Kahvede benden başka kaç kişi o maçı izliyordu dersiniz? Koca bir sıfır. Oysa o sırada fb-gs ya da ne bileyim ona benzer bir maç oynanıyor olsaydı, kahve maç seyredenlerle tıklım tıklım olurdu. Tabi her iki taraf da birbirini boğazlamaya hazır vaziyette...

Biri Satranç mı dedi? Üstüme tanımam. :D

hayatımda en cok yarısmak istedigim spor ''trıatlon '' fakat ''oxy ''nickli kulanıcımızın dedigi gibi trıatlon futbol kadar kolay deil herhalde bu yuzden yapamıyorum bir turlu :)

Bakıyorum da Ata sporunun adı geçmiyo
Üniversitede 5yıl Güreş yaptım tabi 62kiloda idi o zamanlar.. şimdi bisiklet güreşi yapıyorum 90kg da nasıl oluyor diye sormayın ben:):)

@burgazz

pardon bıraz gec bı cwp oldu .300 metre yarısı yoktur yuzme yarıslarınDA 50 100 200 400 800 1500 m mesafelerde yarısılır.

futbol.kızlara aşık olmak:D:D,koşu bol bol

ben basketbolu severim belirtmişitm izmit yakınlarında oturan varsa okul başlamdan bi kaç maç çevirelim izmit basketbolcu dolu :D

Geri