(link)
Bugün bir devir bitti…Koca bir yıldız kaydı….Güneş battı…Karanlığın içindeyim…
Yaşanan onca anının, onca güzelliğin ardından yeni bir başlangıç mı? Şimdi değil…
Nefesini olağanca içimize çekerken beraber Kaçkarların, Kürenin , Yıldızların şimdi düğüm düğüm gırtlağım…Nefes almak o kadar zor ki…Küçük bir nefes bile zor..Ağzına kadar acıyla dolu ciğerlerim…
Özgürlüğün kanatlarıyla uçarken doğudan batıya, tek kanat nereye varırım bilemem artık.
Bazen önümde seyrederken kendime dediğim şu sözleri hatırlıyorum ‘Şu an önümde ‘o’ var!’ … Sevinçle pedallara asılışımı hatırlıyorum. Arkamda olduğunu bilerek ‘haydi abi’ deyişimi…
Uzun bir yolda, bilmem Anadolu’nun hangi kenarında, hiç arkaya bakmadan güven duyarak seyir edebilmeyi, göz göze bile gelmemişken, sanki aynı gözle görür gibi aynı ayrıntıları saatler sonra paylaşabilmeyi… Bir yoğurdun dibini, bir kuru incirin, bir tek domatesin yarısını, plastik bardaklardaki yarı soğuk çorbaları, besinsiz kalıp kendimizi kandırdığımız sihirli suyumuzu, geceleri çadırlarımızdaki üşümelerimizi, ıslak çoraplarımızı sabah tekrar ayaklarımıza giymemizi, bizi kovalayan köpekleri, para için peşimizden koşturan köylü çocukları…
Tura çıkacağımızı günkü o tatlı telaşı, evden çok uzakta, uzak yollardayken nedensiz gülen yüzümüzü çok arayacağım…
Sana yapılan her türlü haksızlığa rağmen hayata tutunuşun bize çok büyük bir mesajdı…
Beyefendi kişiliğinle beni hep büyüledin… Ağırbaşlı bir çocuk nasıl olunur senden öğrendim… İçi kıpır kıpır, dışı duru ve saf… Naziktin, kibardın, anlayışlıydın, istediğin kadar okumuş olamasan da birçok aydından çok daha aydındın…
Yollarda bazen sen bazen de ben öndeydim… Şimdi sen en öndesin hep öyleydin… Arkanda yine ben varım… Bir gün yine yan yana gideceğiz…
Beyefendi kişiliğinle beni hep büyüledin… Ağırbaşlı bir çocuk nasıl olunur senden öğrendim… Naziktin, kibardın, anlayışlıydın, istediğin kadar okumuş olamasan da birçok aydından çok daha aydındın…
Abim, arkadaşım, yoldaşım ve her zaman liderimdin…
Seni ve seninle geçen anları hiçbir zaman unutmayacağım…
Herkes gibi sıradan, ama hiç kimse kadar değerli olmayan insan… Güle Güle…
Ramazan KURUÇAY