Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

evvela sokaklardan toplansınlar. sonrasını düşünür mama lobicileri.

Scudo
Bu da memleketteki diğer sorunlar gibi sorunun çözülmemesi için romant,ik bahaneler üretip ortalığı velveleye verip çözüm de önermeyen şımarık bir topluluk tarafından sündürülerek çözümsüzlüğe itiliyor. Bu arada bu işten kazanan gruplar da bunları çok güzel manipüle ediyor. Bu sorun çözülmez ama doğrusu sokakta sahipsiz köpek bulunmaması.

hayvanların katledilmesi uluslararası hukuka aykırı durum başlık yanlış bana göre kurumların sorumsuzluğu desek daha doğru olur, insanın bile fütursuzca çoğalmasının önüne geçilemiyor dünya kaynakları sonsuz değil elbet bitecek .. orantılı kısırlaştırma hayvan sahiplendirme ve maddi destek olması gerekenler ülkenin bazı kesimin de hayvanlar dövülüyor iskenceye maruz kalıyor her canlı kendisine şiddet uygulandığı zaman onun karşılığında saldırganlaşır bu insan için de geçerli o sebepten bu sorunla yaşamaya herkes devam edecek.. kendinizi korumaya kollamaya devam edin yıl olmuş 2025 hala bu sorunları konuşuyoruz

• Muhteşem
Tepkiler: Enflasyon Mağduru
Başıboş köpekleri savunanlar lütfen Erzurum valisinin oğluyla da ilgili bir kaç kelam etsin sonra alınıyor, biz uğraşıyoruz :D

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
İtinan köpeeaanan uğraşaraktan gündem gargaraya geldi.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
(link)

Bu yazıdaki 5.Madde çok önemli.

Son düzenleme:
İstanbulda reşadiyeyi bilen bilir bir çok bisikletçinin kullandığı yollardan biridir, bugün bi kullanayım dedim köpekler artık gruplaşmışlar grup hâlinde koşuyorlar, belediyeler ne iş yapıyor anlamıyorum.

Onlar genelde saldırmazlardı bisiklete. Başlamışlar mı saldırmaya?

Onlar genelde saldırmazlardı bisiklete. Başlamışlar mı saldırmaya?
Ne saldırmaması, köpek kovucudan ya da şok tabancası sesinden bile korkmuyor onlar, inişte önüme atladı refleksle karşıya geçince az kalsın arabayla çarpışacaktım. Çok tehlikeli bir yer Reşadiye tarafı.

• İnanılmaz
Tepkiler: MakRo
hayvanların katledilmesi uluslararası hukuka aykırı durum başlık yanlış bana göre kurumların sorumsuzluğu desek daha doğru olur, insanın bile fütursuzca çoğalmasının önüne geçilemiyor dünya kaynakları sonsuz değil elbet bitecek .. orantılı kısırlaştırma hayvan sahiplendirme ve maddi destek olması gerekenler ülkenin bazı kesimin de hayvanlar dövülüyor iskenceye maruz kalıyor her canlı kendisine şiddet uygulandığı zaman onun karşılığında saldırganlaşır bu insan için de geçerli o sebepten bu sorunla yaşamaya herkes devam edecek.. kendinizi korumaya kollamaya devam edin yıl olmuş 2025 hala bu sorunları konuşuyoruz
Bu konu hakkındaki en aklı başında, mantıklı cevaplar. Bisikletle gezemiyorum diye öldürülmelerini isteyen caniler dolu piyasada. Ben tek başıma doğu, güneydoğu gezdim turladım, ordaki köpekler buralardakiler gibi değil, dakikada parçalar insanı. Onlarca defa onlarca köpek arasında kaldım, indim yürüdüm sevdim o kadar. Birileri bisikletle gezecek diye can öldürmek nasıl bir caniliktir anlamış değilim. Korkuyorsanız parklarda gezin yada bisiklete binmeyin. 16 senedir dağlarda, sürüş yaparım, Türkiyenin 4/3 gezdim. Hiç bana zararları olmadı.

• Beğen
Tepkiler: phrygian
Bu konu hakkındaki en aklı başında, mantıklı cevaplar. Bisikletle gezemiyorum diye öldürülmelerini isteyen caniler dolu piyasada. Ben tek başıma doğu, güneydoğu gezdim turladım, ordaki köpekler buralardakiler gibi değil, dakikada parçalar insanı. Onlarca defa onlarca köpek arasında kaldım, indim yürüdüm sevdim o kadar. Birileri bisikletle gezecek diye can öldürmek nasıl bir caniliktir anlamış değilim. Korkuyorsanız parklarda gezin yada bisiklete binmeyin. 16 senedir dağlarda, sürüş yaparım, Türkiyenin 4/3 gezdim. Hiç bana zararları olmadı.
Siz köpeklerle başedebiliyorsunuz diye başedemeyenleri ve fobisi olan insanları görmezden gelemezsiniz. Ayrıca çoban köpekleri ne kadar iri olursa olsun sahiplerini alfa olarak görürler söz dinlerler. İnsanların geneli başıboş çeteleşmiş, yarı vahşileşmiş köpeklerin barınaklara alınmasını istiyor. Kimse köpek katili olma meraklısı değil.

Ankarada azaldı sayıları. Nereden anladığımı sorarsanız, her sene yaklaşık 30 yavru kedimiz doğuyordu hiç biri 6 ayı doldurmadan ölüyordu. Hatta bir sabah, arabamın ön plakasını düşürmüşlerdi sevimli köpecikler muhtemelen motora sığınan bir kediyi çıkarmak isterken.

Bu sene 7 tane yavrumuz var 6 ayı dolduren kedilerden. Belediye panter emellere rağmen iyi iş çıkarıyor. Allah yardımcıları olsun belediye çalışanlarının

Hangi uluslararası hukuk? Lütfen kaynak belirtin. Bütün ülkeler sahipsiz hayvanları uyutarak sahipsiz hayvan nüfusunu kontrol altına aldı.

Mesele sadece bisikletle gezememe meselesi değil. Bisikletle gezerken başına geldiği için yazmış. Sahipsiz hayvan olmaz. Kuduz bir türlü kontrol altına alınamıyor. Bunun yanında bir sürü bulaşıcı hastalık yayıyorlar. Sahipsiz hayvanlar ciddi bir tehdittir. Ya sahiplenilmeli ya da uyutulmalı. Üremeleri de engellenmeli. Ben de 21 yıldır köpekle yaşıyorum. Sahipsiz hayvanların hayvan sevmekle alakası yok. Ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Sahipsiz hayvanlar üstünden geçinen çok var. Ciddi bir ekonomi oluşturmuşlar. Hayvanlara yem alacağız diye milyonları toplayıp kendi hesaplarına aktaran çok insan yakalanıyor.

Çoğu kişi vücudunda olduğunun farkında bile olmuyor ama Kist hidatik diye bir hastalık var en çok köpeklerden bulaşıyor. Erzurumda mecburi hizmette o kadar çok tanı koydum ki, böbreği karaciğer mahvediyor.

• Beğen
Tepkiler: ibrahim1634
Sokaklara mama, yemek artığı bırakmak hayvan popülasyonlarını değiştiriyor. Sokakta hiyerarşinin başında martılar var. Mama varsa öncelik martının, kedileri bile kovuyorlar. Artan kedi, martı ve kargalar diğer kuşların aşırı derecede azalmasına sebep oluyor. Etrafta hiç serçe göremiyorum. Kumru ve güvercinlerin de sayısı çok çok azaldı. Sokaklara mama, yemek artığı bırakmak hiç ama hiç normal değil. Hele bu yaz aylarında sıcağın altında bir saat içinde o yemek artıkları zaten sokak hayvanının bile yiyeceği birşey olmaktan çıkıyor. Kanada da rakun gelmiş bizim bir arkadaşın evinin önüne ama yemek veremiyor çünkü yasak. Bir şekilde doğal hayatlarına müdahale ediyorsun. Ne kadar yerse o kadar kendini güvende hissediyor ve yavrulama sayısı da artıyor. Sorun üstüne sorun.

Canlılık var olduğundan beri güçlü olan, besin bulabilen türler neslini sürdürmüş.

Bu konu ile ilgili yazmak istesem muhtemelen küçük bir kitap yazarım o kadar çok gözlemim ve tecrübem var.
Bu tamamen Türkiye 'ye özgü bir sorun. Sokak hayvanlarını hunharca, bilinçsizce beslemek çok ciddi güvenlik riski oluşturuyor. Sadece köpek değil, bu kediler için de geçerli, evet kediler saldırgan değil vede çeteleşmiyor belki ama Avcı bir hayvan, farklı türlerin popülasyonunun azalmasına yada şehir içlerinde yok olmasına sebep oluyor. (Şimdi burada piramiti uzun uzun yapmayalım). Sonrada şu böcek var bu böcek var ilaçlama yapalım.......

Sokaklara yem ve yemek koymak kesinlikle yasaklanmalı ve cezası olmalı, adam yemeği bırakıyor hayvan yemiyor, o yemek orada çürüyüp kurtlanıp sinek yapıyor. Sokak hayvanı severlere soruyorum sizce bu sağlıklı mı?.hem insan, hem çevre için. O hayvanı besliyorsan bir zahmet bıraktığın yemek pislikleri de temizle.

Birde o mamaları /yemekleri yiyen başka hayvanlarda var, yukarıda zaten yazılmış.
insan her zaman olduğu gibi iyilik yaparken bile ekolojik dengeyi bozuyor.
Bırakın hayvanları güçlü olan besin bulabilen yaşasın diğerleri elensin. On binlerce yıldır bir şekilde bu canlılar yaşıyorlar, şimdi siz iki kap yemek vermeyince yaşayamayacaklar mı?

Özellikle sokak köpeklerine beslemek, onları çeteleştiriyor, Bunu şöyle düşünün; hiçbirimizin sevmediği o keko Apaçi tipleri,n mahalle tarafından desteklenerek sayılarının artması

Tok hayvan çiftleşir - coğalır, kuş kedi köpek farketmez.
En tehlikelisi de çeteleşir....

Kayseri Büyükşehir Belediyemiz köpek konusunu tamamen çözmüş durumda. Bir çok yerde hatta şehir çıkışlarında bile başıboş köpek çok rastlamıyorum. Sık kullandığım dağ yolları rotalarında dahi karşılaşmıyorum köpüşlere.. :) Evimin bulunduğu sokakta 3 tane haylaz köpek antrenmana gidiş ve gelişlerde sürekli korkuturlardı beni; bisikletsiz olduğumda da garip bir şekilde kıllarını bile kıpırtdatmıyorlardı. Öyle sanıyorum ki bisiklet kıyafeti, ; kask, gözlük vesaire artı olarak da bisiklet onlara tehlike arz ediyordu. Yaklaşık 1 aydır yoklar keratalar. Sordum, belediye ekipleri götürmüş barınağa. Çok mutlu oldum bir tık da üzüldüm tabi ..Köpeklerle karşılaşmamak bir bisikletçinin en büyük arzusudur.:kyfmyrn: (Umarım orada da mutludurlar, iyi besleniyorlardır..!)

Geri