Senin eğitimin ne ki böyle kendinden emin konuşuyorsun çok merak ettim
Diploma mı yarıştırmak istiyorsun 😄
neler yapmazlar ki. Eskişehir'de sivil toplum kuruluşları belli zamanlarda önceden sokak hayvanları besleme etkinliği yapardı bu haycanseverler etkinliğe damlar boy boy foto çekinir ve kendileri yapmış gibi paylaşımlar vs vs yapardı. O olaylardan sonra eskişehir!dek stklar bu etkinliği bıraktı. Sokak hayvanları iyiyce aç kaldılar ve kırsaldakiler de eskisinden daha da hırçın artık. Toplamıyorsunuz ya tamamen besle ya da hiç besleme. Ölmeyecek kadar besleyip hayvana işkence ediyor sözde hayvanseverler.
Bursa'da Nilüfer ilçesinde yaşayanlar gibi, bu Eskişehirliler de kendilerini Avrupalı modern sanıyorlar (o genel grupa girmeyen kişiler hariç)
Avrupalının her bir konuda olduğu gibi hayvanlar konusunda da belli bir duruşu, bir standardı vardır.
Ben Avrupa'nın en büyük 2 başkentinde (Berlin, Paris) bir süre yaşadım.
Berlin'de nerdeyse herkes evinde bir köpek bilemedin bir kedi besler. Ancak bunun hakkını da tam verirler çünkü adamların herşeyi mantıklı.
Sonuç: Mutlu hayvanlar, mutlu insanlar (özetle)
Fransızlar biraz daha bizim gibidir, hayvanı severler ancak öyle çok para harcamazlar. Dünyada kişi başı en çok pasaport basılan ülke Fransa. Adamlar geziyor. Ev hayvanına mı bakacak. Berlindede Pariste de sokakta başıboş köpek nerdeyse hiç görmedim. Sadece birkaç kez sokakta serbest dolaşan kedi gördüm ancak bilirsiniz kediler bağımsızca dolaşmaya alışıktır. Sonuç: Fransa'da hayvanlar da mutlu, insanlar da (bu genel bir gözlemdir)
Bizde sokak başı kaldırım kenarında yerde kedi mamaları görülür. Avrupa'da asla görülmez ! Hem kimse öyle ortaya sadaka bırakır gibi yere mama bırakmakla uğraşmaz hem de çevre kirliği gibi görülür. Berlinde her apartman kenarına kedi maması , her bir gün bıraksanız polis falan sizi durdurup "ne iş" diye sorabilir 😀