Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Hıffızsıha kapatılmadan evvel kuduz aşısını ülkemizde yapabiliyorduk. Şimdi ise hindistandan ithal. İçeriğinde ise bilinen cıva olduğu ve daha kimbilir neler neler.
Yazım yanlış. Hıfzısıhha.
Türkiye'de artık kuduz hayvan kalmadı fakat kuduz aşı ve serum üreticileri için gelir kapısı olmayı sürdürüyor. Arkadaşın villa bahçesindeki köpeği bir arkadaşı hafif ısırmıştı "bu köpek durup dururken ısırdı, kuduz olabilir" kuşkusuyla 5 doz kuduz, 3 doz serum vurulmuştu. Serum yeni prosedürmüş.

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Scudo
Yazım yanlış. Hıfzısıhha.
Türkiye'de artık kuduz hayvan kalmadı fakat kuduz aşı ve serum üreticileri için gelir kapısı olmayı sürdürüyor. Arkadaşın villa bahçesindeki köpeği bir arkadaşı hafif ısırmıştı "bu köpek durup dururken ısırdı, kuduz olabilir" kuşkusuyla 5 doz kuduz, 3 doz serum vurulmuştu. Serum yeni prosedürmüş.
Türkiye’de artık kuduz hayvan kalmadı bilgisi yanlıştır.
Türkiye’de kuduz hayvan da var, kuduz olup ölen insan da var. Maalesef kuduzun tedavisi yok. Kuduz olursanız ölürsünüz. Kuduz olup ölmezseniz bu bir mucizedir, literatüre geçersiniz.

Türkiye’de artık kuduz hayvan kalmadı bilgisi yanlıştır.
Türkiye’de kuduz hayvan da var, kuduz olup ölen insan da var. Maalesef kuduzun tedavisi yok. Kuduz olursanız ölürsünüz. Kuduz olup ölmezseniz bu bir mucizedir, literatüre geçersiniz.
Bankta duran kedinin başını bir seveyim derken aniden ısırırsa 8 doz (5 aşı, 3 serum) aşı olmaya giderim diyorsun yani 😄

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Forumda başıboş kedi konusu var mı ya, aradım bulamadım. Vallahi de köpeklerden bugüne kadar görmediğim terörü sokak kedilerinden görüyorum.

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
Bankta duran kedinin başını bir seveyim derken aniden ısırırsa 8 doz (5 aşı, 3 serum) aşı olmaya giderim diyorsun yani 😄
Hayır, bankta duran kedinin başını seveyim derken aniden ısırırsa 8 doz aşı olmaya giderim demedim.

Buraya yazılanları herkes okuyabiliyor. Verdiğiniz bilgi yanlış ve bu yanlış bilgi toplum sağlığını riske atacak kadar tehlikeli olduğu için doğru bilgiyi paylaştım. Hepsi bu kadar.

aklı başında her insan gider.
Unuttum. Kedi ısırmasında kedi pistir diye tetanoz aşısı da vuruyorlar. Dolayısıyla ilk gidişte sağ omuzdan kuduz sol omuzdan tetanoz vuruyorlar, çapraz ateş altında kalan beyinde kalıcı hasarlar oluşabiliyor. Aklı başında olan daha ilk günden beyni hasarlı çıkıyor. Sonraki dozajlarda serum falan ile vücudunuz delik deşik çıkıyorsunuz.
Hayır, bankta duran kedinin başını seveyim derken aniden ısırırsa 8 doz aşı olmaya giderim demedim.

Buraya yazılanları herkes okuyabiliyor. Verdiğiniz bilgi yanlış ve bu yanlış bilgi toplum sağlığını riske atacak kadar tehlikeli olduğu için doğru bilgiyi paylaştım. Hepsi bu kadar.
"Kuduz olup ölmezseniz bu bir mucizedir, literatüre geçersiniz." diyerek sen edebiyat yapınca okey, biz kedi ısırması edebiyatı yapınca olmaz mı diyorsun yani?

Buraya yazılanı herkes okuyabiliyor muydu? Bak bunu bilmiyordum 😄

Unuttum. Kedi ısırmasında kedi pistir diye tetanoz aşısı da vuruyorlar. Dolayısıyla ilk gidişte sağ omuzdan kuduz sol omuzdan tetanoz vuruyorlar, çapraz ateş altında kalan beyinde kalıcı hasarlar oluşabiliyor. Aklı başında olan daha ilk günden beyni hasarlı çıkıyor. Sonraki dozajlarda serum falan ile vücudunuz delik deşik çıkıyorsunuz.

"Kuduz olup ölmezseniz bu bir mucizedir, literatüre geçersiniz." diyerek sen edebiyat yapınca okey, biz kedi ısırması edebiyatı yapınca olmaz mı diyorsun yani?

Hayır, siz kedi ısırması edebiyatı yapınca olmaz demiyorum. Öyle bir şey söylemedim.

Şuraya CDC sayfasındaki alıntıyı bırakayım merak edenler okuyabilsin, kaynak göstermiş olayım.
IMG_6256.jpeg

Senin eğitimin ne ki böyle kendinden emin konuşuyorsun çok merak ettim?

• Beğen
Tepkiler: gurkan ve Plsty
şöyle bir haber okudum eskişehir için. Bakalım kırsaldaki köpekleri toplayacaklar mı? Yoksa yine lafta mı kalacak göreceğiz.
1738739777631.png

• Beğen
Tepkiler: Jingim
şöyle bir haber okudum eskişehir için. Bakalım kırsaldaki köpekleri toplayacaklar mı? Yoksa yine lafta mı kalacak göreceğiz.
324829 dosyayı görüntüle

Bu proje hayata geçtiğinde ''hayvan(köpek) severler'' buraya gelip köpekleri(onlar can can evlat onlar) sokaklara tekrar salmak için kaçırırlar mı acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Bu proje hayata geçtiğinde ''hayvan(köpek) severler'' buraya gelip köpekleri(onlar can can evlat onlar) sokaklara tekrar salmak için kaçırırlar mı acaba diye düşünmeden edemiyorum.
neler yapmazlar ki. Eskişehir'de sivil toplum kuruluşları belli zamanlarda önceden sokak hayvanları besleme etkinliği yapardı bu haycanseverler etkinliğe damlar boy boy foto çekinir ve kendileri yapmış gibi paylaşımlar vs vs yapardı. O olaylardan sonra eskişehir!dek stklar bu etkinliği bıraktı. Sokak hayvanları iyiyce aç kaldılar ve kırsaldakiler de eskisinden daha da hırçın artık. Toplamıyorsunuz ya tamamen besle ya da hiç besleme. Ölmeyecek kadar besleyip hayvana işkence ediyor sözde hayvanseverler.

Senin eğitimin ne ki böyle kendinden emin konuşuyorsun çok merak ettim
Diploma mı yarıştırmak istiyorsun 😄
neler yapmazlar ki. Eskişehir'de sivil toplum kuruluşları belli zamanlarda önceden sokak hayvanları besleme etkinliği yapardı bu haycanseverler etkinliğe damlar boy boy foto çekinir ve kendileri yapmış gibi paylaşımlar vs vs yapardı. O olaylardan sonra eskişehir!dek stklar bu etkinliği bıraktı. Sokak hayvanları iyiyce aç kaldılar ve kırsaldakiler de eskisinden daha da hırçın artık. Toplamıyorsunuz ya tamamen besle ya da hiç besleme. Ölmeyecek kadar besleyip hayvana işkence ediyor sözde hayvanseverler.
Bursa'da Nilüfer ilçesinde yaşayanlar gibi, bu Eskişehirliler de kendilerini Avrupalı modern sanıyorlar (o genel grupa girmeyen kişiler hariç)

Avrupalının her bir konuda olduğu gibi hayvanlar konusunda da belli bir duruşu, bir standardı vardır.
Ben Avrupa'nın en büyük 2 başkentinde (Berlin, Paris) bir süre yaşadım.

Berlin'de nerdeyse herkes evinde bir köpek bilemedin bir kedi besler. Ancak bunun hakkını da tam verirler çünkü adamların herşeyi mantıklı.
Sonuç: Mutlu hayvanlar, mutlu insanlar (özetle)

Fransızlar biraz daha bizim gibidir, hayvanı severler ancak öyle çok para harcamazlar. Dünyada kişi başı en çok pasaport basılan ülke Fransa. Adamlar geziyor. Ev hayvanına mı bakacak. Berlindede Pariste de sokakta başıboş köpek nerdeyse hiç görmedim. Sadece birkaç kez sokakta serbest dolaşan kedi gördüm ancak bilirsiniz kediler bağımsızca dolaşmaya alışıktır. Sonuç: Fransa'da hayvanlar da mutlu, insanlar da (bu genel bir gözlemdir)

Bizde sokak başı kaldırım kenarında yerde kedi mamaları görülür. Avrupa'da asla görülmez ! Hem kimse öyle ortaya sadaka bırakır gibi yere mama bırakmakla uğraşmaz hem de çevre kirliği gibi görülür. Berlinde her apartman kenarına kedi maması , her bir gün bıraksanız polis falan sizi durdurup "ne iş" diye sorabilir 😀

Son düzenleme:
Geçen pazar sabah Antalya da yaşananlar bilir geyikbayırına tırmanmak için çıkmıştım gel görki çakırlardan geri döndüm çete kurmuşlar resmen sağa sola bakmaktan yola konsantre olamadım yalan yok tırstım yani ne yapacakları belli olmuyor hangisi sakin hangisi agresif anlamak zor

Forumda başıboş kedi konusu var mı ya, aradım bulamadım. Vallahi de köpeklerden bugüne kadar görmediğim terörü sokak kedilerinden görüyorum.
Bu soğukta dışarı çıkılmıyor, evde canım sıkıldı. Sokak kedileri nasıl bi terör yaşatıyolar anlatsana biraz. Bilelim bu minnaklar neler yapıyomuş tedbirli olalım :kedicik:

• Beğen
Tepkiler: ikinciteker
Bu soğukta dışarı çıkılmıyor, evde canım sıkıldı. Sokak kedileri nasıl bi terör yaşatıyolar anlatsana biraz. Bilelim bu minnaklar neler yapıyomuş tedbirli olalım :kedicik:
Yav bizim evin orda bi grup kedi var. Mahalle sakinleri (özellikle kayınpederim :)) sürekli besliyor bunları. Ne zaman mahalleye gelip kayınpederin arabasından insem canavar gibi atlıyorlar üstüme ben de yemleyim bunları diye. Yok bende diyorum, viyauuv diye yırtıyolar ortalığı, eve girene kadar peşimde koşuyolar paçalarımı cırmalıyolar. Hiç köpeklerle fiziksel temas kurmamıştım şu ana kadar:D

• Hahaha
Tepkiler: Özcan
Whiskas haracını vermeden eve girmeyi düşündün demek. Minnaklar buna asla izin vermez. (Şaka bi yana, asıl hayır (iyilik güzellik anlamındaki hayır) üremelerini azaltmak. Ele gelen dişiler varsa, yaş mamayla kandırıp veteriner yolu tutmak çok daha büyük iyilik).

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Erkek hayvanı kısırlaştırmak daha ucuz ve kolay değil mi neden sadece dişileri hedef alıyorlar

@templeos Çünkü, doğurgan dişi sayısı = popülasyonun artma hızı, direkt. Erkekleri kısırlaştırsan da, 1 tane kısır olmayan erkek, kısırlaşmamış bütün dişileri doğurtur. Erkek değil de dişi sayısını azaltmak bu bakımdan önemli. Direkt madeni kurutmuş oluyosun.

bisiklet sürmek, koşmak, yürüyüş yapmak eziyete döndü. başıboş köpeklerin sayıları logaritmik artıyor. birini kısırlaştırana kadar sürede 5 tane doğuyor. bir de üzerine çiğ etle besliyorlar bu köpekleri. daha da agresifleşiyorlar. otoban kenarlarına yem döküyorlar yola atlayıp kazaya neden oluyorlar... şehir içindeki az biraz çimenliklerin hepsi köpek dışkısı dolu. köpekten bulaşan parazitik hastalıklar büyük tehlike... vs vs

Geri