Scudo Sports

Başarısız Bir Tur..

Geçmiş olsun. bende dizden yana dertliyim, işte sakatladım sanırım kendimi. Dizin iyileşir inşallah tez zamanda , gene başka turlara çıkar telafi edersin bu seferkini :)

Scudo
ayaklarına sağlık kardeşim.bende çarşambalıyım.samsun burdunmda tutuyor.kaldık istanbullarda.ALLAH şifa versin sanada.

dizde ki ağrılara doğal formul.maydonozu hakiki zeytin yağında biraz kavurun.ılıyınca bi naylon torbanın ustune serin dikkat edin sıcak olmasın .dizinizi kaplayacak şekilde. sonra ustune tulbent veya bezle tekrar sarın..dizinize sarın gece.sabah kalkın.ne ağrı ne bişi ALLAH IN izniyle.tecrube ile sabittir.

merhaba, bu kadar çok yük olunca aynakolu küçültme fikri mantıklı. 42-32-22 bir aynakol iş görecektir, büyük ihtimalle sizdeki en küçük 28 diştir, onu 22 yapınca rahatlar çok masraflı değil sadece aynakol değişecek yetmezse ruble de değişebilir.

2. sorun ise çok dik yokuşlara rağmen biraz fazla alınan eşyalar olmuş bence.

ama kazasız belasız bitmiş tur, güzel manzaralar sağlıktan öte yok. bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

Sağlık herşeyden önemli, turu nasıl olsa bir şekilde tamamlarsın. Tüm paylaşımın için teşekkürler.

Devamını diliyorum. Tek tekerli sepet ile değiş tokuş yaparak daha yüksek performans alınamaz mı sizce?

Geçmiş olsun Tamer acil şifalar.

Sendeki aynakol ve ruble dişli sayılarını yazarsan hem yokuşlar hem de düz yolda performans için uygun oranları bulabiliriz forum olarak beraberce.

Tamer Bey merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun. Samsun-İstanbul hakkında daha önce yazışmıştık. Başlığın "başarısız bir tur" olması meraklandırdı beni ama okuduğum kadarıyla başarısızlık değil sağlık (ve özellikle de diz) problemi. Benim de turlarda zaman zaman yaşadığım bir sıkıntı. O dize turun devamı için ihtiyacınız var. Lütfen çok zorlamayın. :)
Benim de ilk dikkatimi çeken yükünüzün fazlalığı olmuştu. Size tavsiyem daha az eşya ile çıkmanız. Çünkü ilerleyen etaplarda yokuşlar çok çok daha zorlayıcı olacak. Eğer bütçe açısından özel bir kısıtlamanız yoksa, duraklarınızı önceden belirleyerek, çadırsız da çıkabilirsiniz. En fazla zorlayan yer İnebolu-Cide etabı olacaktır ki onu da Doğanyurt'ta konaklayarak aşmanız münkün. (Yine de Cide-Doğanyurt arasını 70 Km. olduğunu dikkate almak gerekir. Arada konaklama yeri ancak köylde pansiyon olarak bulunabilir. -ki ben görmedim-)

Kazasız, sağlık problemsiz, keyifli turlar

five

@Kerim BEŞER

Seleyi çok yüksek ayarlarsam hemen dizim sakatlanıyor. Seleyi alçaltınca dizden sakatlanmam da ortadan kalkıyor.

Paylaşım için teşekkürler.Anlatım çok başarılı.Umarım ileride daha uzun ve tamamlanmış gezi yazılarınızı da okuruz :)

Çadır kurduğunuz alanda fıskiyelerin otomatik olduğunu sanmıyorum.Sizin orada çadır kurduğunuzu gören görevli o gecelik sulama yapmayabilirdi. Kasıt var o işte. Yazık, ülke bu türden hazımsız, cahil, görgüsüz insanlarla doldu taştı.

Diz problemi pek çoğumuz yaşıyor, geçmiş olsun. Doğrusu budur diye bir iddiam yok ama kendi deneyimimi yazıyorum; çok uzun süre bisiklete binerken kendini hissettirdi.Zorlayıcı tüm turları iptal ettim, 30-60 km arası düz yolda haftada bir bisiklet sürdüm.Ancak 6-7 ay sonra tamamen kurtuldum.Ve şunu söyleyeyim o haftada bir turları da yapmamam gerekirdi aslında, özlediğim dayanamadığım için yaptım.Çünkü her turda ufak ufak yine sızladı.Bana göre dinlenmekten, bir süre bisiklete ara vermekten başka çözümü yok bu işin.Yaşınız genç, bence acele etmeyin tam iyileşmeyi bekleyin.

@Gökhan Ö.

Teşekkürler, sağlığım yerine gelsin yaza kadar ufak turlarla idare edicem, gelecek yazda umarım büyük bir tur yaparım üstadım.

@sedat saraç

Teşekkürler hocam, 4 yıldır Samsundayım bu gidişle baya da bir burada kalıcam gibi :) Samsun günden güne güzelleşiyor, gelin buralara.

@emrahozkan

Emrah hocam teşekkürler, aynakol işine kafa yormaya başladım, 1 ay memleketteyim ondan sonra Samsun'a geldiğimde bir değişiklik yapıcam. Eşyalar biraz fazlaydı gerçekten fakat tur süresi de uzun olunca insan tedirgin oluyor. Onuda alayım bunuda alayım lazım olur derken heybeler şişti :)

@Cüneyt HOCAOĞLU

Vakit ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim Cüneyt Hocam, saygılar...

@afidanci66

Üstadım tek tekerli sepet dediğiniz olay arkaya bağlanan römork tarzı bagajlar mı? Performansı arttıracağını bende düşünüyorum fakat inişlerde manevra kabiliyetini ne derece sınırlar veya sınırlar mı bu kafama takılıyor. Bu şekilde idare ediyoruz artık :)

@Tolga Günsezer

Tolga abicim teşekkür ederim iyi dileklerin için. Aynakol oranlarını bilmiyorum fakat üzerinde shimano fc m151-48 aynakol bulunuyor internetten baktığım kadarıyla. Yokuşlarda geçen sene zorlasa da bu kadar zorlamamıştı sanırım aşırı yüklü olmamın payı var bunda. Biraz küçültmekte fayda var gibi duruyor.

@five

Sevgili five, selamlar...
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, dediğiniz gibi bu diz bana lazım. Eğer ki Sinop'tan geri dönmeyip kendimi zorlasaydım ileriki kasabalardan geri dönmem çok daha zor olacaktı (ulaşım problemi yüzünden) ayrıca dizimde kalıcı bir sakatlıkta meydana gelebilirdi. Bu yüzden mecburen Sinop'a az bir yol kala dönmek zorunda kaldım. Eşyaların çokluğuna önceki mesajımda değindim, tur süresi uzun olunca insan tedirginliğe kapılıyor o yetmez bu yetmez derken yük iyice artıyor. Öğrencide olunca en fazla yolu ne kadar az maliyetle kapatırsam bana o kadar iyi yani çadır konaklaması benim için en uygun olanı :) Ayrıca turculuğun ruhunda birazda çadır,mat ve uyku tulumu var gibi geliyor bana, otelde kalırsam bu tadı alır mıyım bilemiyorum :) Sağlığa kavuştuktan sonra da bu şekilde devam yani :) Görüşmek üzere...

@mustafa genç

Sevgili Mustafa, bırakta buna ben karar vereyim. Buradaki bir çok insan yetişkin ve kendi kararlarını kendi verebilecek yaşta. Tur akşamında içtiğim 2 bira yüzünden sakatlanmış değilim. Böyle bir mesajı yazmak bile aslında gayet kötü birşey fakat konuya 4 sayfa yorum yapılmış herkes iyi dileklerini sunarken sizden böyle bir mesaj gelmesi üzücü. Sağlıklı bir yaşam diliyorum, saygılar.

@volkert

Hocam teşekkür ediyorum, anlatım konusunda fotoğraflarla elimden geldiğince süslemeye ve okunabilir bir hale getirmeye çalışıyorum. Fıskiyeler ise otomatik yada değil bir bilgim yok açıkçası yere gömmeli, sulama yapılacağı zaman bir miktar havaya kalkan ve o şekilde sulayan modellerden. Benim uykum ağır olduğu için duymadım bile fakat Emre abi baya bir cebelleşmiş fıskiyelerle, kapatmaya veya yönlerini değiştirmeye çalışsa da başarılı olamamış. Yapacak birşey yok, garip bir ülkede yaşıyoruz. Bizi turist sanıp yanımıza gelen, Türk olduğumuzu anlayınca yüzümüze bakmayan insanlar oldu, gerisini siz hesap edin artık :)

Diz problemi için ise ağrılarım geçmezse memlekete döndüğümde bir doktora görünmeyi düşünüyorum. Şuan buz tedavisi ve merhemlerle idare ediyorum, biraz daha iyi gibiyim. 1 ay kadar memlekette kaldığım süre içinde bisiklete ara vermiş olucam ondan sonrada ufak ufak kendimi denerim artık :)

Görüşmek üzere...

ben alkol yüzünden sakatlandiniz demedimki. alkol tuketmenizede müdehale de bulunmadım Özgürsünüz tabiki ama sizin yetişkin olmanız ve alkol tuketmenizede birşey demedim yetişkin olmanız ve kendi kararlarinizi kendiniz vermeniz alkolün sağlığa zararlı olmadığını da göstermez kötü yine kötüdür. alkol kötülüklerin aynasıdır diye boşuna dememiş yetişkinler. neyin sağlığa zararlı olup neyin olmadığına bizler karar veremeyiz bu işin uzmanları bilen kişileri doktorlar var alkol ve sigaranın sağlığa zararlı olduğunu herkes biliyor uzmanlar bunu diyor ben sadece tekrar ettim. Hem bisiklet sporu yapıp hemde sağlığa zararlı birsey tüketmek çok anlamsız zıt birşey tabi beden sizin istediğinizi yapın banane aynı mezara da girecek değiliz sonuçta değilmi.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Remzi YOL
@sedat saraç

Umarım gelirsiniz hocam, geldiğinizde yüz yüze tanışmak ve görüşmek üzere...

@mustafa genç

Bende diyorum ki iyidir veya kötüdür. Sizle kalkıpta alkol iyi veya kötü tartışması yapmayacağım ki böyle güzel ve seviyeli giden bir konuyu tartışma ortamına çevirmek istemiyorum. Hee kalkıp alkol kesinlikle zararlıdır derseniz bunda da yanılmış olursunuz, böbrek taşı için bol su tüketimi ve dozunda bira önerilir, günde bir kadeh şarabında damar sertliğine neden olan maddelerin sentezini durdurduğu ve kalp sağlığına yararlı olduğu bilimsel bir gerçektir. Uzmanlar bu konularda da çalışıyorlar yani. Fakat bizim halkımız tadımlık ve doyumluk arasındaki farkı bilemediğinden ayrıca çeşitli dini sebeplerden alkol her zaman "tü kaka" olarak görülüyor. Yani yararlı veya zararlı buna içen kendisi karar verir, içiyorsa da bazı şeyleri bilerek içiyordur zaten. Kalkıpta burada alkol sağlığa zararlıdır diye tekrar etmeniz ve herkes iyi dileklerini sunarken geçmiş olsun bile demeden böyle provakasyon içerikli bir mesaj yazmanız beni üzdü. Eğer ki bu konuya devam edecekseniz lütfen özel mesajla devam edin, konu amacından sapmasın.

Üstadım tek tekerli sepet dediğiniz olay arkaya bağlanan römork tarzı bagajlar mı? Performansı arttıracağını bende düşünüyorum fakat inişlerde manevra kabiliyetini ne derece sınırlar veya sınırlar mı bu kafama takılıyor. Bu şekilde idare ediyoruz artık

Aslında ben daha önce çok basit bir şekilde kendim yapıp kullanmıştım. Sarhoş menteşe kullanırsan yolda manevra kabiliyetini engellemez. Alüminyum boru ve üzerine sıkacağım bir kaç akıllı vida yeterli olur. Sağlı sollu askı gibi kullanır, heybenizi takarsınız. Yük tekerlerin her birine daha az düşeceği için rahatlama sağlar. Tek yokuş aşağı giderken ani duruşlardan kaçınmanız. Sizi devirmez ama sıkıntıya sokar.

Ayrıca Tamer bisikletin çok güzel. Çok aradım ama 2. el dahi bulamadım. 2010 model Sedona 311.

Merhaba, ben de kendi tecrübelerimi aktarayım.

Diz sakatlanmalarının büyük çoğunluğu kıkırdak yumuşaması veya zedelenmesi. Kıkırdak dokusunun kendi kendini tamir etmesinden başka bir tedavi yok. Bir de, bacak kasları ne kadar zayıf ise, kıkırdak dokuya o kadar fazla yük biniyor. Kuvvetli kaslar, ekleme binen yükü hafifletiyor. O yüzden, kasları zayıflatacak kadar uzun süre hareketsiz kaldıktan sonra birden yüklenince kıkırdak zedelenmesi olabiliyor.

Verilen ilaçların hepsi semptomları (ağrıyı) hafifletmekten başka bir şey yapmıyor. Tedavi açısından o ilaçları alsanız da bir, almasanız da bir. (Köpekbalığı kıkırdağından falan yapılan bazı doku destekleyici "fantazi" ithal ilaçlar var ama, hem kesin faydası olup olmadığı belirsiz, hem de TR'deki doktorlar vermiyor onları. Bizim doktorlar standart ödem indirici, ağrı kesici analjezik ilaçlar veriyorlar.)

Yapılacak şey:
1. Dinlenmek
2. Ağrı yok iken bol hareket, fakat zorlama yok. (Eklemleri zorlamadan kasları kuvvetlendirmek için)
3. Tamamen iyileştikten sonra da, zorlamasız pedal çevirmek (genelde kadensi yüksek tutmak)

(3) maddesini sağlamak için de, kısa aynakol / yüksek kadens iyi bir yöntem olabilir bence. Uzun aynakol ile yüksek kadens yorucu olur zira.

Not: Doktor / ortopedist vs değilim. Aşil tendon zedelenmesi ve diz eklemi kıkırdak yumuşaması farklı zamanlarda başıma geldi de, araştırmalarımın özetini verdim.

Geri