Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ederim. Burası olmasa nasıl teselli olurdum bilemiyorum. Umarım hiç birimiz böyle birşeyi yaşamayız ve sürücülerimiz de yolun tek sahibi oldukları fikrinden bir gün sıyrılırlar, tabi geç olmadan.
Aslında bulunduğum yerde, toplu taşıma araçları dışındaki sürücüler daha dikkatli. Hatta bir çoğu yol ayrımlarında yol verip, dar yollarda sıkıştırmamak için gayret ediyorlar. Ama dolmuş, minibüs ve otobüs şoförlerinin ne sinyal kullanmak, ne geçiş üstünlüğü ne de şerit kullanımı gibi kavramlardan haberleri yok. Bir o kadar da dikkatsiz ve sorumsuzlar. Bu durumdan diğer sürücüler de şikayetçi. Şehir içinde yaşanan kazaların büyük kısmında bir ticari araç görmek de rastlantı olmasa gerek. Kaza olduktan sonra birşeyin var mı sorusunu yöneltmek insanlık belirtisi olabilir, ama bu soruya cevap verebilecek bir can kalmadığı zaman bu insanlığın hiç bir önemi kalmaz.
Ayrıca bugün bir karar aldım ve plakasını bilmesem de büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon merkezine ve trafik müdürlüğüne konuyu ileticem. Zaten kazanın olduğu yolun en sağ kısmındaki 1 metre genişliğindeki şerit (pek riayet edilmese de) bisikletlere ayrılmış durumda. Hem zeminde hem de tabelalarda bu uyarı var.