Scudo Sports

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

@necmeddin abi bilgilendirme için teşekkürler ayrıca
ya o kadar uç noktaya geldiki envai çeşit yem, makina, stil, kamış, misina, yemleme ekipmanı, akıllı ziller ve sehpalar. Hatta otomatik
Bisiklette de aynı değil mi üst sınırı yok aksesuarlar aydınlatmalar yedek parçalar envai çeşit ve bir dünya para yapana saygım var ama ben saçma buluyorum balıkta da bisiklette de yeteri kadar malzeme yeteri kadar para daha fazlası sanki israfmis gibi geliyor

Scudo

Ben de bilmiyorum. Ama biraz araştırmış sormuştum . Şöyle ki ; hatırlarsın belki , Rahmetli Erkan Yolaç, hani evet-hayır yarışmasında bastan kuralları anlatırken başınızı emme basma tulumba gibi sallamiyacaksiniz derdi ya. Hah, işte o yemi surekli bir yukarı çekip bir aşağı bırakıyorlar. Derinlik fazla ve ağır kursun oluyor diye biliyorum.
@abidin3714 amerikalilar kiyidan 200 300 km açılıyorlar. Altlarında tripleks Viking tekneler yada 300 hplik 4 kiçtan takma motorlu tekneler falan...... yem diye kullandıkları balıkları biz burada trofe diye foto çekip face e koyarız. 🤣😂😁😁Aldıkları balıklar da 200 -300 kg tabi..
Biz de de biraz moda oldu. Ekimde falan Çeşme de yarışması oluyor. 10 kişi 20 kg luk orkinos basında foto çekiyor.🤣😂😁

@Çağdaş78 tatlı suda yapılan jig türleri de var. Suyun derinliği önemli fakat yemden yemede değişiyor. Bende 3 gr olan jig dahi var.

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Tepkiler: Çağdaş78
Çocukluğumun çoğu yazı Büyükkumla' da geçti..Benim için bisiklet ve balık avı orada işbirliğini öğrenmiştir..
Gerek sandal gerek iskeleden denizin bereketli avlar vaadettiği zamanlardı...
İşteee bir sabaaah uyandığımdaaaa...
Saat 05:00 gibi siteden bir komşu ve oğlu ile babam ve oğlum (ben) ahşap sandalı suya indirip asıldık küreklere..
Kıyıdan 700-800 m açıldıktan sonra attık oltaları..Misina, fırfır, kurşun, sinek oltada yem de midye.. Balık yoksa kürekleri daldırıp çıkarıyor, arada gene durup yokluyoruz balığı...
Derken bir noktada bolca balığa denk geldik..
İzmarit, ispari, kıraça...
Hiç boş çekmiyoruz, keyifler gıcır...Hava harika, daha güneş yeni doğmuş, çocuk gözüyle unutulmaz anlar...
Ama o da ne...
Kıyıdan bir ses : - Hemen karaya çıkın-...
Uzaktan asker oldukları anlaşılan üç kişi seçiliyor..
Küreklere asılıp kıyıya geldik.Nöbetçi subay:- İhtilal oldu, evlerinize gidin televizyonu açıp gelişmeleri takip edin- dedi....
12 Eylül 1980 di tarih...

Son düzenleme:
konu birleştirilmiş sanırım,denizi olan bir şehirde doğup büyüyorsanız denizle balıkçılıkla bir şekilde bir yerlerde buluşuyorsunuz.3 yıldır yapamıyorum ama bende zıpkınla serbest dalış yaparak balık avlamayı seviyordum,idolüm müjdat turandı,artık balığı sadece yemek için seviyorum :ckkmk: ekipmanı sattım şuan ne zıpkın var ne kurşun kemer nede dalma kıyafeti.öyle bir hastalıktı ki,kışın soğuğunda sabahın köründe karaburunun buz gibi sularında avlandığımız günler geldi aklıma.

Çocukluğumun çoğu yazı Büyükkumla' da geçti..Benim için bisiklet ve balık avı orada işbirliğini öğrenmiştir..
Gerek sandal gerek iskeleden denizin bereketli avlar vaadettiği zamanlardı...
İşteee bir sabaaah uyandığımdaaaa...
Saat 05:00 gibi siteden bir komşu ve oğlu ile babam ve oğlum (ben) ahşap sandalı suya indirip asıldık küreklere..
Kıyıdan 700-800 m açıldıktan sonra attık oltaları..Misina, fırfır, kurşun, sinek oltada yem de midye.. Balık yoksa kürekleri daldırıp çıkarıyor, arada gene durup yokluyoruz balığı...
Derken bir noktada bolca balığa denk geldik..
İzmarit, ispari, kıraça...
Hiç boş çekmiyoruz, keyifler gıcır...Hava harika, daha güneş yeni doğmuş, çocuk gözüyle unutulmaz anlar...
Ama o da ne...
Kıyıdan bir ses : - Hemen karaya çıkın-...
Uzaktan asker oldukları anlaşılan üç kişi seçiliyor..
Küreklere asılıp kıyıya geldik.Nöbetçi subay:- İhtilal oldu, evlerimize gidin televizyonu açıp gelişmeleri takip edin- dedi....
12 Eylül 1980 di tarih...
Abi yaş itibarı ile siz yaşadınız birebir o zor zamanları. Benim anım 6-7 yaşındaydık kaçardık asker görünce niye kaçtığımızıda bilmezdik. Malum Çorum sıkıntılıydı o dönemlerde tabi ben 1982 lerden bahsediyorum.
@seko35.50 hocam balıkçılık gerçekten çetrefilli bir uğraş. Zıpkınla ben serbest dalış yaptım. Sizin gibi profosyonelce değil. Fakat ne ben balığı bırakabildim nede balıklar beni.
Şöyle ufak bir balık tutup sen git büyüklerin gelsin deyip, balığın yanağına birde bırakırken öpücük kondurmak kadar güzel bir duygu yok. :harika:

@cazci tebrik etmediler değil mi ? 😁😁😁
@seko35.50 deniz suyu bir kere girdi mi zor yani.
Not: Millet akya aliyor haberin olsun ( bir dost) 🤣😂😁

• Muhteşem
Tepkiler: seko35.50
Çağdaş78
hocam 3 değil 5 dakika agaşona yatsamda akyayı vuramam ben,hadi diyelim hasbelkader vurdum akyayı,onu yukarı çıkarana kadar boğulurum ben:koptum: sırası gelmişken bir anı,levrek vurdum derinlik 8 10metre yok bile,6 kere yukarı çıkıp daldım :komik: zıpkın aşşağıda kaldı hayvan kendini soktu kayaların arasına,mahvolmuştum 2 gün kulaklarım çın çın çınladı

Hemen dukkanda rezervasyonumuzu alalim. Ve hayirli olsun diyelim :)

@mariokaldato başkan konuyu bulduk, yazın bol bol paylaşım yaparız. Tabi deniz kenarında yaşayan arkadaşlar kışında devam ederler. Arada bir gözümüz bayram eder.
@seko35.50 akya hiç nasip olmadı. Gerçi tutacak ve vuracak kadar dahi çok denk gelmedi. Bir defa karşılaştım. Duvara sıkar gibi zıpkını attım banamısın demedi. 3 lü çataldı. Arkadaşlar Neco sen farkında değildin, küçük balıklar suyun üzerinde kuyrukları üzerine zıplıyordu demişlerdi kıyıya vardığımda. Diğer türlü denizde olta ile avlanan bir çok balık tutmuştum.

@necmeddin kardeşim, "üniforma korkusu" o zamanlardan kalma mı dır bilmiyorum ama cunta dönemi çok acılar yaşattı..
@Çağdaş78 ne tebrik ne de takdir...Korku imparatorluğu başlamıştı..Evimizdeki Bülent Ecevit portresini bile saklamıştık..
40 yıllık bu süreç kimleri ödüllendirdi, hangi kesimleri palazlandırdı bugün çok net görebiliyoruz...:mad::snzdglsn::acpsnr:
Ahhh ahhh nerde o eski balık çeşitleri...:)

Benim balık avlama ile yakından uzaktan alakam yoktur. Zamanında denemisligim oldu ama sanırım bana hitap etmedi 😀 Fakat konuya şöyle bir hikaye bırakayım. Gözyaşlarımız sel olsun.😢 yazarı kim bilmiyorum bilenler varsa ekleyelim.

KÜÇÜK İSTAVRİTİN HİKÂYESİ

Küçük istavrit yiyecek bir şey sanıp
Hızla atıldı çapariye
Önce müthiş bir acı duydu dudağında
Gümbür gümbür oldu yüreği
Sonra hızla çekildi yukarıya
Aslında hep merak etmişti
Denizlerin üstünü
Neye benzerdi acep gökyüzü
Bir yanda büyük bir merak
Bir yanda ölüm korkusu
"Dudağı yarıklar" denir, şanslıdır onlar
Hani görüp de gökyüzünü, insanı
Oltadan son anda kurtulanlar
Ne çare balıkçının parmakları hoyratça kavradı onu
Küçük istavrit anladı yolun sonu
Koca denizlere sığmazdı yüreği
Oysa şimdi yüzerken
Küçücük yeşil leğende
Cansız uzanıvermiş dostlarına
Değiyordu minik yüzgeci
İnsanlar gelip geçtiler önünden
Bir kedi yalanarak baktı gözünün içine
Yavaşça karardı dünya
Başı da dönüyordu
Son bir kez düşündü derin maviyi
Beyaz mercanı bir de yeşil yosunu
İşte tam o anda eğilip aldım onu
Yürüdüm deniz kenarına
Bir öpücük kondurdum başına
İki damla gözyaşından ibaret
Sade bir törenle saldım denizin sularına
Bir an öylece baka-kaldı
Sonra sevinçle dibe daldı
Gitti, tüm kederimi söküp atarak
Teşekkürü de ihmal etmemişti
Birkaç değerli pulunu elime avuçlarıma bırakarak
Balıkçı ve kedi şaşkın baktılar yüzüme
Sorar gibiydiler neden yaptın bunu niye
"Bir gün dedim bulursam kendimi
Yeşil leğendeki küçük istavrit kadar çaresiz
Son ana kadar hep bir umudum olsun diye"

Son düzenleme:
@Türko balığın yanağına bir öpücük kondurup sen git büyüde gel demek kadar güzel bir şey yok. Tutması zevkte hele kamış yatınca zil ötünce yok böyle bir his abi :) Anlattığın hikaye çok güzel ve manidardı.
:harika:

Balık avı ile ilgili haberi olanlar paylaşsın. Bisiklet sürmekten almadığım cezayı balık tutmaktan alacağım herhalde. :D

@𝕥𝓪lℍค tatlı suda bir onu tutamadım , İnşallah birgün sırf onu avlamak için ya Karadeniz vadileri yada Erzurum taraflarına gideceğim.

Geri