Scudo Sports

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

koray havalar ısındı,kısmetse bir ara boğaza balığa gideriz.
şööle boğaza karşı atarız oltalarımızı birde kahvaltı masası kurdukmu kendimize değmeyin keyfimize işte o zaman.

• Beğen
Tepkiler: Koray Karaman
Scudo
http://img206.imageshack.us/img206/4448/fft17mf7814fo1ti8.jpg

Oltaya 250 kiloluk köpekbalığı takıldı
Muzaffer ÖZÇELİK/ MELBOURNE, (DHA)
AVUSTRALYA'nın Victoria eyaletinde iskeledeki balıkçının oltasına 250 kiloluk köpek balığı takıldı.

Victoria’nın Melbourne kentinden Geelong bölgesindeki popüler bir yüzme plajı yakınına sabahın ilk saatlerinde balık tutmaya giden Bill Anthanasslies oltasının birden gerildiğini hissetti.Yakaladığı balığı heyecanla kıyıya çekmeye başlayan Bill Anthanasslies, 250 kilogram ağırlığında ve 3 metre boyundaki köpek balığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Asıl mesleği balıkçılık olan Bill Anthanasslies'in 3 metrelik Bronz köpek balığını karaya çekmesi 1 saatini alırken köpek balığını tek başına kıyıya almayı başaramadı. Yoldan geçen 3 kişiden daha yardım isteyen Bill Anthanasslies çevredekilerin de yardımı ile toplam 8 kişi ile 250 kiloluk dev köpek balığını iskeleye çıkarmayı başardı.

Dev köpek balığının karaya çekilmesinin ayrı bir mücadele olduğunu söyleyen Bill Anthanasslies, “Bronz köpek balıkları çok ağır olur. Bu nedenle karaya alması da çok zordur” dedi.

Milliyet.com alıntıdır...

İskeleye çıkarana kadar nasıl bir heyecan yaşamıştır acaba???

• Beğen
Tepkiler: Koray Karaman
@hızlı

Eywallah abi..Şu havalar bi düzelsin herşey yaparız :)

hocam ben pek anlamam ama gelir size eşlik ederim acemi şansı bol olur:D:D

@parmakizi

dostum sen yeterki gel
seni mangalın başına oturttummu hiç bir problem kalmaz. :D :D

MİLFÖYDE MANTARLI KARİDES

Malzemeler
4 Adet 10x10 cm ölçülerinde Milföy Hamuru
10-12 Mantar
1 Yumurta Sarısı
2 Domates
300 gr Karides
1 Çay Kaşığı Tereyağı
1 Kesme Şeker
1 Çay Kaşığı Acı Sos
Biber , Tuz

Yemeğin Tarifi
Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün.Orta ısılı fırında 15 dk kızartın.Soğuyunca ortasından ,enlemisne kesip iki parçaya ayırın.
Diğer tarafta domatesleri soyup doğrayın.Mantarları akar su altında yıkayıp doğrayın.Karidesleri 2 dakika haşlayıp kabuklarını çıkarın.
Tavada kızdıracağınız tereyağında domatesleri kavurun.Şeker,tuz ,biber ekleyin.Yumuşayınca mantar ve karidesleri ilave edip kısık ateşte 4-5 dk pişirin.
Domatesler tamamen suyunu çekince hazırladığınız milföylere paylaştırın.Üzerine kesip ayırdığınız parçaları kapatıp sıcak servis yapın.

nıkocum enson tuttuğun balık yukarda resmi olan mı,:))abii onu tavamı yapıcan yoksa fırın mı:)dılersen bızım taşfırınımz var mahallede rıza abimizin:::=:::)hanı ona sözümüz gecer ehehehehheehheeehheeh harkasın bee yyawwwwwwwww

sen geç dalganı okanım :D
turna sezonu başladı,yakında yine balığa douacağız beyawww ;)

Ah şu öğrenci evinin hali insanı nasıl vuruyor midesinden. Şu balık resimlerinden bol bol koyunda hayran hayran izlemeye ve takip etmeye devam edeyim. İnanın bu sayfayı sık sık inceliyorum. İŞtahım artıyor. Ama yiyemiyorum :(

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

@MaNiaC_oF_BiKe

Zonguldak & Samsun'da balık mı kalmadı yahu? :) Konya ya yolun düşerse ugra, benım evde neredeyse her akşam balık oldugu için denk getirme şansın yüksek, anlarız öğrencinin halinden ;)

Balık yok değilde. Öğrencinin imkanlarıda sınırlıdır. Mesela bisikletçi sporcu adamsın 3 öğün yemek gerek. biz 2 öğünü buluyoruz bunada şükredip mücadelemizi veriyoruz. İlginiz ve teklifiniz için teşekkür ederim. Nasip kısmet diyelim. Allah razı olsun. Samsun - Ereğli yolculuk 10 saat sürüyor. Ben bile tatil için olsun memleketime tatillerde gidebiliyorum. Kendimi zor götürüom :D Ereğli tabi sizde bileceğiniz gibi Konya Ereğli ve Kdz. Ereğli olmak üzere 2 tane şehir var. Kdz. Ereğli' nin hamsi festivalleri ve çilek festivalleri çok meşhurdur. Burada çok güzel palamut oluyorda. O da genelde yaz tatili itimi okulların yeni açılacağı vakitlerde sezonu başlıyor. Oltasını alan sahile koşuor. Çok güzel şeyler varda. Şu upuzun oltalar oluyor ya. Öyle oltalardan lazım. Misine ile buralarda balık tutmak zor :D Ben dedemin evinin altında ordu da karadeniz sahilinde misine ile çok balık tutmuştum. Bizim tabirimizle söylim. Normalde gerçek adlarını bilmiyorum. Elektrik veren gorçil balığı ,gomikli balık :D , pancarcı sonra sümüklü balık var ama bu balık yenmez. Bu kadar çeşit vardı. Ama gomikli balık baya boldu. Aslında küçücükken balık tutmayı öğrendik kendimizi yetiştirdik fakat bizim yetiştiğimiz balık tutma misine ile ve sanki eski antik çağda balık tutma gibi bişeydi :) tahtanın etrafınıa misineyi dolardık. Dolamadan önce diyelimki sıfır misine yapacaksanız önce o aldığımız misineyi yolun kenarına uzunca sonuna kadar tamamıyla açardık. Gam vurulurmuş. Belki bilenleriniz vardır. Sanki saz çalar gibi onu parmağınla titretiosun gerdiriyosun feln hey gidi günler. Çocukluğum gözlerimin önüne geldi

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

@MaNiaC_oF_BiKe

mustafa kardeşim şu haziran ayı gelsin;okul tatil olsun o zaman kendim avladığım alabalıkları yiyecem.iistersen sende gel:D ama bütün karadeniz şeridini geçip kaçkarı aşman gerekecek:eek: herkese bol muhabbetler

@buyukbulut25

Allah razı olsun. Nasp diyelim. Tekrar teşekkür ederim.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

ohh maşallah,sofra kurulmuş,salatalar hazırlanmış (bol soğanlı)
balıklar'ın nerde ve ne zaman kiminle yenecegide belirlenmiş :eek:
eee bizi davet eden yok :D
sizler istanbula geldinizde davet etmedikmi balık yemeyeeee ;)

Her zaman belirtiyorum kışın Konya'ya, yazın Antalya'ya yolu düşene kapım açıktır, harika balık yemekleri bilirim, söyeleyeyim de :) salatayı da siz yaparsınız artık :) biri de çayı demler (ben çaysız yiyemem nedense) oohh keyif bu işte :)

:D Ateze abla antalya ile nasıl bir bağlantın var. Akdeniz üniversitesi ile herhangi bi bağlantın varmı?

Hızlı abi hep beraber yeriz ya. Aslında bilmiyorum ama. Nasıl olur. Kalacak yeri ayarladıktan sonra güzel bi kamp tarzında veya tatil tarzında bi grup buluşması ayarlanabilir. Çok güzel ve eğlenceli olur. Ama gerçi herşey imkana bakıyor.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

@MaNiaC_oF_BiKe

:boese157:Neee abla mı? :) Şaka tabi, Antalya memleketım, ama ben Konya'da çalışıyorum, tüm sülalem Antalya'da, yedi göbek oralıyız yani, hatta daha da fazla :)

@ateze

Özür dilerim . Ben resminizden dolayı sizi bayan sanmıştım. :S Çok özür dilerim. Antalya Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Meryem ATİK Halam olur. Geçen sene 15 nisan 2007 deki uluslararası 2. manavgat dağ bisikleti maraton yarışı için gelmiştim. Antalyayada geçmiştim. Çok güzeldi. 3 gün antalyada kalmıştım.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Ahaha, bayanım zaten yahu, abla olacak kadar yaslı degılım ama :) konuyu da dagıttık, Hızlı kızacak bize, bir buğulama yapsam affeder mi dersin?

Geri