Scudo Sports

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

merhaba herkese.. ben de kedim için ekmekle kıbrıs olta atıp bol bol sarpa, kefal; kendim için de iyi bir yem bulabildiysem levrek , çipura , lidaki falan yakalıyorum. ama namussuz levrekler çok zeki yaaa!

Scudo
@evrimsel

ooo anlatımınıza bakılırsa sitemizde ne cevherler olduğu ortaya çıkıyor ,valla bravo.Levrek konusuna gelince biz burada genellikle canlı yem kullanıyoruz (özellikle karides harika oluyor) levrek için dip oltasında kurşunu dibe yatırmak usulü ile avlanıyoruz ama tabiki avlanılan yer ile bulunan konum çok önemli.en kısa zamanda balık avı resimlerinizide bekleriz..rast gele

evet Hızlı, ben de Levrek, çipura için canlı mamun alıyorum ve dip oltası kullanıyorum tabii ki. Ama kimi günler balıkları besleyip besleyip eve boş dönüyorum.. ya da gelin balığı gibi garip garip balıklar yiyiyor zokayı ve onlardan balık çorbası yapıyorum.. bak şimdi karnım acıktı..:) Sevgiler..

@evrimsel

İsterseniz bir de mamun yerine yengeç deneyin, küçük balıklar yiyemesin

haklısınız, işi fazla şansa da bırakmamak lazım. Ben Gümüşlük'te yaşamaya başladıktan sonra balık tutma meraklılarını izleye izleye, sora sora az çok birşeyler öğrendim işte. Bir süre sonra da sabahın 6'sında falan kalkıp sahile inmeler başladı. 0,30 luk misina yerine 0,25 lik kullanırsam ne olur diye düşünüp çeşit çeşit avlanma malzemeleri satın almalar,önceleri mamunlara hafif bir tiksintiyle bakarken sonra sonra bir gazete kağıdını kıvırıp külah yaparak avuçlarımla canlı mamun kasasına dalıp sanki mamunları açlıktan mideme indirecekmiş gibi açgözlülükle külahı ağzına kadar doldurmalar, ve dönüp sahile........................ aaaa! bir bakmışım öğlen olmuş... ! hele istediğiniz gibi balık(lar) tutabildiyseniz varmayın keyfinize ,deme? mangal mı olsun buğulama mı? Rakı da hiç fena gitmez yanında hani:)

daha konuyu yeni görüyorum harika bende hep istemişimdir balik tutumak fakat hiç kısmet olmadı inşallah bende bir gün bu zevkki tatıcam fotolar için ve paylaşımlar için teşekkürler

Taze balık aldığınızdan eminseniz, hazırlarken şunlara dikkat etmelisiniz:)
Taze balıkları suyun dışında bir ya da iki saatten fazla oda sıcaklığında tutmamalısınız. Eve gelir gelmez de pullarını ve içini hemen temizlemeli, yıkamalı ve iyice kurulamalısınız. Sonra da plastik bir kutuya yerleştirip buzdolabına koymalı ve hemen yiyemiyorsanız, 48 saat içinde tüketmelisiniz.

IZGARA

İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır, çıkartması zor olur. Izgara yapmadan yaklaşık 2-3 saat soğan suyu ve zeytinyağı sürülüp bekletilirse daha lezzetli olur. Daha çabuk pişirilmesi için balığı parçalara bölüp şişe de geçirebilirsiniz. Pişirirken çatlamaması için iki yanını bıçakla çizin.

KIZARTMA

Kızartma yaparken büyük balıkları dilim halinde, küçük balıkları bütünüyle kızartın. Kızartmalık balığın daha lezzetli olması için önce biraya batırın, sonra unlayın. Unlamadan tavaya atarsanız, balık anında yapışacaktır.

HAŞLAMA

Haşlama için kırlangıç, kefal, levrek gibi beyaz etli balıklar seçilir. Balığı soğuk suya atın ve kaynamaya yakın sıcaklıkta pişirin, yoksa dağılır. Kapalı bir kapta pişirin. Kokusunu alması için suyuna biraz havuç, kereviz, soğan atın. Balığın eti kılçığından ayrılıyorsa pişmiş demektir. Yenileceği zaman suyunu dökün.

Balığın taze ya da bayat olduğu nasıl anlaşılır?

Balık ne kadar taze olursa o kadar makbul, o kadar lezzetli olur. Balığın taze olup olmadığını inceleyerek anlayabilirsiniz. Taze balığın; derisinin parlak ve canlı olması, gözlerinin bombeli, solungaçlarının parlak, karın zarı çevresindeki etin mavimtrak ve parlak olması gerekir. Ayrıca, taze balığın eti sıkı, iç organları parlak kırmızı, solungaçlarında ise deniz yosunu kokusu olur. Eğer balığın derisinin rengi soluk, gözleri çukurlaşmış, rengi sararmış,eti gevşek ve üzerinde ekşi bir koku hakimse aldığınız balık bayat demektir.Rast gele

• Beğen
Tepkiler: akinm
Bir de bu pişirme yöntemlerine ek olarak eklemek istediğim bir konu daha var,salatayı bol bol yapın elinizi korkak alıştırmayın..

Salata olmadan balık yenmez zaten aynen nikolay;) Ayrıca şu kızartma olayını sevmiyorum ben. En güzeli ızgara.. Haşlama da yerim.. Ama kızartma çok ağır kaçıyor..

Valla biz o gordugunuz cipuralari aksaminda tavada yaptik. Abimin arkadasi kime soylediyse bunu hepsi de .. Allah belanizi vermesin sizin demisler, kahrolmuslar :D

• Beğen
Tepkiler: t-genc
Söyle bir kac foto daha ekleyeyim. Bu fotograf ta Eylul ayindan.

aydın dostum valla bravo yanılmıyorsam almışsın baba levreği..ellerine sağlık..:)

Dostum benim canım çipura çekti:( Ya ne sorcam: Çipura oltaya gelir mi?

Hocam sagolasin, uc saat suda deli gibi dolandiktan sonra geldi, 1 kg anca gelirdi. Ama tabi ona da sukur, sanki deniz kurumustu cunku o gun. Bu arada fotografi gorunce 100 kg balikla ciktigimizi dusunmeyin aman, o gunden tek balik iste o levrek :D

Bu arada Valla benim cipuranin dislere hayatta igne migne girmezdi, benim dislerimden buyuktu disleri :D Anca yanagina managina takilirsa igne, yata yutarsa. Ama tabi isin uzmanlarinin bir teknigi vardir illaki bu konuda.

ben bu arada balığı çatalla yiyorum:) küçük balıkları da kılçığınla yerim:)
en sevdiğim balık fener balığıdır, en son birkaç sene önce küçükkuyu'da yemiştim.. bu arada akşam yemeğimi yedim ama balık konusundaki açlığım bastırılmış değil... ya balık olsun da ne olursa olsun yenir.. ama kızartma olmasın ağır oluyor.. ızgara şöylece, yanına da rakısı salatası.. oh..

Hızlı, sen niye açtın böyle bir konu başlığı yaa! gidip gelip konuya benden sonra katılan arkadaşların yeni mesajlarını okuyorum. her seferinde de iştahım kabarıyor. Bak dün patlayana kadar mercan kızarttım yedim kendime. bugün selim Çipura diyince canım onu çekti bu kez de. Selim, ben bir kez çipura yakaladım oltayla. Ama bulunduğun yerin denizleri balık açısından ne durumda pek bilemiyorum. Daha çok Lidaki geliyor bana, bu balık ta Çipura nın yavrusuymuş sanırım.

evrimsel merhabalar, ya ben de bizim yazlıkta çipuranın yavrularından çok tuttum da büyüğüne hiç denk gelmedim, gelenini de görmedim. merak ediyorum acaba tutuluyor mu oltayla?? Afiyet bal şeker olsun bu arada, oh suyu da iç içerde yüzsün:)

@Selim Çam

Evet Selim çipura oltayla tutulur, ege ve akdeniz'de bol miktarda mevcut, yem olarak ben genelde yengec kullanıyordum ama tavuk eti ve ciğer ile tutanlarıda gördüm..
balığın büyüklüğü tuttuğun yerin derinliğine göre değişmekte..

Bendede var bu hastalık hemde ileri derece.1 hafta suya girmezsem dünyam altüst olur benim.anlıycaanız zıpkıncıyım.
bendende 1-2 resim gelsin bakalım daha sonra devamını getiririz. son 1 sene içerisinde yaptığımız levrek avlarından bazıları..darısı hepimize

Geri