hidrolik fren ile çok fazla bir bilgim olmadığı için belki soru size saçma gelebilir Acaba hidrolik disk fren balata değişiminde kablolardaki yağ boşaltılıyor mu ?
Gerçi forumun iki "as"ı cevap vermişler ama bende dicem işte...
Gerek yok
Sinan; Senin daha büyük sorunun Grimeca'nın "pad"leri meselesi...
Eğer bulabiliyorsan, iki fren yaklaşık max 10 dak. sürer değiştirmesi...
Oda en zor kaliperde geçerli
Bir kere bir bilenden izle, gerisini evdede yaparsın
@Alican
Sinan'ın balataları büyük bir olasılıkla Deore ile aynı.. 3 ayrı markayla satıyoruz.. Yazmıştım ama atlandı herhalde..Gerçi freni sökmüşken balataları da eliyle çıkartıp fotosunu çekseydi %100 emin olacaktık..
Gürsel abi ben bu yağ konusunda tedirgin olduğum için balataları çıkarmadım. zaten kendim değiştirmem eğer vakit bulursam en kısa zamanda misafirin olucam gelmişken bisikletforum t-shirt ümü de alıım
adamım diskin üzerinde ince uzun saç tokası şeklinde metal bir parça var, onun bir ucu hafiften bükülmüştür çıkmasını engellemek içim.O parça diskin içindeki balataları tutar.O parçanın yamuk ucunu ince uçlu bi pense ile düseltip çektiğinde balatalar boşa gelir, ascık itince alttan yayıyla birlikte 2 balata da iner.Yeni balataları yayın üzerine karşılıklı kyup diskin içine tekrar yerleştirip o toka şeklindeki parçayı da çıkardığın yere takıcaksın ve ucunu tekrar ascık büktükten soora bu iş bitmiş olcak