Scudo Sports

Bakışlardan rahatsız olmak

Halen utanıyor musunuz? Yoksa geçti gitti mi?
En son 31 ağustos 2019da foruma girmiş,büyük ihtimalle bisikleti bırakmıştır,ama korkularını yenip bisikleti bırakmadıysa granfondo yarışlarında kürsü kovalıyordur:komik: büyük ihtimal bırakmış.
Herkesin sizi olduğunuz gibi kabul etmesinin gereksiz olduğunu düşünün ve kimin ne gördüğünü bir kenara bırakın. Herkes aynı kültür eğitim ve birikim ile büyümüyor malesef. Ekonomik ,eğitim , sağlık ve beslenme vs eşit dağılmadığı için malesef herkese aynı seviyede değil. Hoşgörün ama takmayın
%100 katılıyorum.Yaşadığım sokağa 10sene önce taşındığımızda evler tek katlı müstakildi ve teyzeler kapılarının önünde pirinç ayıklayıp geçenlerin dedikodusunu yaparlardı,bizi ailecek hep merak ederlerdi,akşamları yürüyüşe çıkmak bisiklete binmek pek sofistike bir hareketti onlar için,birde ben akşamüzeri taytı kaskı giyip bisiklete çıkınca,kulaklarım çınçın çınlardı:komik: normal iş kıyafetiyle görünce selam alıp verir ama bisiklet üzerinde görünce elleriyle gözlerini kapatırlardı:acpsnr: sonra hepsini mum ettim alıştılar tabi,takılmalar bile başlamıştı ''hani velespid pinmiyonmu''biniyom biniyom siz sabah uyurken piniyom derdim:komik: tek katlı evlerin hepsi yıkıldı oldu apartman,öyle modeller geldi ki benim taytı kaskı mumla arar oldu garipler.

Scudo
Kask gözlük takınca tanınmıyoruz neyse ki, bilseler altımızda don bile yok :D
Arkadaşlarımdan biri bu taytları nasıl giyiyorsunuz , don ter içinde kalıyordur dedi . Ne donu kardeşim dedim bu taytlar donsuz giyilir 😁
Ne diyorsun sen dedi , yiğidin malı dedim taytın içinde gizli dedim :koptum:.Lan dedi düşseniz yırtılsa ne olacak dedi; valla dedim yiğidin malı
meydan ile buluşacak o vakit dedim.😁😎 Nasıl iyi demiş miyim?:D

Tam aksine görünmez oluyorum, bisiklet üstündeyken babam görse tanımaz :ssrtcbya:

Son düzenleme:
Trabzon'da usta seviyesinde zıpkıncı bir arkadaşım var, hergün zıpkına çıkar o derece yani.Şimdi bisiklet alacağız ona, ben tayt giymem utanırım diyor; bende ona giydiğin dalış kıyafetiyle aynı diyorum ama ikna edemiyorum.O başka, tayt başka diyor :komik:

Bugün katlanır bisiklet ile işe giderken annesinin elinden tutmuş yürüyen bir çocuk gördüm. 3-4 yaşlarında vardı sanırım. Beni görünce bir heyecanlandı. Annesine döndü.
- "Anneeeee bak dinazor" dedi.

Özetle kimse bisiklet üstünde sizi tanımaz. Boşverin tadını çıkarın.
Anonim dinazor olmak iyidir :))

Kask gözlük takınca tanınmıyoruz neyse ki, bilseler altımızda don bile yok :D

İrfan hocam bu mesajınızı okuyunca aşağıdaki fıkra geldi aklıma;

Temel bir gün denize girmiş ama çırılçıplak.
Köyün çocukları şaka olsun diye Temel’in bütün elbiselerini alıp kaçmışlar. Zavallı Temel de denizde öylece kalakalmış.
Beklemiş; gelen yok, giden yok. Yardım edecek kimse de yok. Hava biraz kararınca ne yapsın; bizim Temel çıkmış denizden.
Hemen az ilerdeki otların arasından usulcacık köyüne doğru gitmeye çalışmış.
Otlak bitince, az bir mesafe de kaldığı için ön tarafını eliyle kapatarak evine doğru koşmaya başlamış.
Kendisini o sırada böyle gören babası bağırmış:

– “Ula salak uşağum, oranı kapayacağuna yüzünü kapasana, kim taniycak orani?”

Ben de Temel in babasının tavsiyesine her daim uyarım.
WhatsApp Image 2024-03-07 at 15.03.48.jpeg

Yüksek rakımlı köyün birinde pedallarken rampanın ortasında mola vermiştik. Evinin bahçesinde inşaat işiyle uğraşan dayı "sizin işiniz mi yok, buraya bisikletle gelinir mi, elinize kürek versem çalışmazsınız" demişti. Diyeceğim bazıları tarafından da angarya görünüyor.

kimseyi umursamıyorum şahsen o bakmış o sözle taciz etmiş pek umrumda değil. Başıma bu iki olayda geldi.. fiziksel müdahale olmadıkça sorun yok. Milyonlarca insan var illa ki bu durumlarla karşılaşacaksınızdır

düzenlendi

Son düzenleme:
Farklı bir örnekte koşu hayatımdan vereyim, kışları uzun taytla koşarım. Antrenman bittikten sonra Migrosa girerdim, üzerimde tayt, yarım metre molla sakalından uzun sakallar,alışveriş sepetinde biralar, insanların o anlamsız beni çözmeye çalışan bakışları acayip olurdu.Trabzon'da da bugüne kadar çok büyütülecek kötü bir davranışla (çok ufak tefek arızalar hariç) karşılaşmadım.

Hatırlayan vardır. Eskiden bir dönem kargo şortlar çok modaydı.

2004 Mayıs ya da Haziran olması lazım. İstanbul'da öğrenciydim. Gedikpaşa'da bir yurtta kalıyordum. Kapalıçarşı'ya yakın turistik bir muhit olmasına rağmen bir gün "Adama bak looğ. Herif şort giymiş!" deyip gülmüşlerdi bana.

O zaman üzülmüştüm. Şimdi yapsalar onu da çıkarırım.

Bir kaç ay önce, evin oradaki kargo şubesinin önünden geçerken işittiklerim
- "... aynası da var, mustaağ abey aynası da var!"
- "şşşşşt. Sus lan duyacak."

Sene 1990 - İstanbul, takım arkadaşımı "ibne lan bunlar" diye bağırarak arabayla yanımızdan geçerken camdan dışarı sarkan biri bıçak sallayıp yaralamıştı :(

Sene 1990 - İstanbul, takım arkadaşımı "ibne lan bunlar" diye bağırarak arabayla yanımızdan geçerken camdan dışarı sarkan biri bıçak sallayıp yaralamıştı :(

Sosyal medyadaki şu videoyu aklıma getirdi hocam anınız.

Trabzon'da usta seviyesinde zıpkıncı bir arkadaşım var, hergün zıpkına çıkar o derece yani.Şimdi bisiklet alacağız ona, ben tayt giymem utanırım diyor; bende ona giydiğin dalış kıyafetiyle aynı diyorum ama ikna edemiyorum.O başka, tayt başka diyor :komik:
O olay bendede var bisjklet icin tayt kullaniyorum soeun yok ama koşuda kullanamiyorum çok da insanlari sikmamak lazim herkezin tarzi farkli :)

• Beğen
Tepkiler: benbeni

İbnelik, bu toplumun yumuşak karnıdır.

Yatak-yorganın üstüste istiflendiği, her odası çek-yat ve karyolalarla dolu, duvarları tezek kokan köy evinde büyüyen, şehre göçüp belli bir tahsil gördükten sonra sınıf atladığını zanneden, köklerinden, köylülüğünden nefret ettiği ve çok eşyalı baba evini anımsatacağı için kendi evini minimalist döşeyen insanımızın benliğinden bir türlü söküp atamadığı bu ibnefobinin kaynağı da, Osmanlı payitahtında hemen her ecdadın evinde bir ibne metres bulunması ve oğlancılığın toplumda kanıksanmış olmasıdır.

Oğlanları rahatça koynuna alan ecdada duyulan nefret, günümüzde ibnefobi olarak tezahür etmeke..

oglunuzu-ibne-olmaktan-nasil-kurtarirsiniz_1089896.jpg

İbnelik, bu toplumun yumuşak karnıdır.

Yatak-yorganın üstüste istiflendiği, her odası çek-yat ve karyolalarla dolu, duvarları tezek kokan köy evinde büyüyen, şehre göçüp belli bir tahsil gördükten sonra sınıf atladığını zanneden, köklerinden, köylülüğünden nefret ettiği ve çok eşyalı baba evini anımsatacağı için kendi evini minimalist döşeyen insanımızın benliğinden bir türlü söküp atamadığı bu ibnefobinin kaynağı da, Osmanlı payitahtında hemen her ecdadın evinde bir ibne metres bulunması ve oğlancılığın toplumda kanıksanmış olmasıdır.

Oğlanları rahatça koynuna alan ecdada duyulan nefret, günümüzde ibnefobi olarak tezahür etmeke..

315418 dosyayı görüntüle

Bu söylediklerinizin doğru olduğuna gerçekten inanıyor musunuz hocam?

Geri