Scudo Sports

Bakışlardan rahatsız olmak

Bisikletinizin arkasına bir kamera bağlayın. Turun sonunda görüntüleri izleyin. Arkanızdan bakanlar acaba kaskınıza veya bisikletinize mi yoksa poponuzamı bakıyor. Görüceksiniz bizim necip milletimiz hiçde erkek kadın ayırt etmiyor. Tecrübe edilmiştir.

Scudo
Her yerin arabalarla dolup taştığı günümüzde bisiklet fark edilebilir ölçüde insanların dikkatini çeker. Her yerde böyledir. 1 sn bile olsa bakarsınız. Ayrıca çoğu insanın çocukluğu ile ilgili bilinçaltından mesajlar geldiğinden bisikletli dikkat çeker.

@Burak byrm
Beni sokakta yatırıp tecavüz edecekmiş gibi,bacaklarıma/kalçama bakan insanlar gördüm..''Bacakları iyi geliştirmişsin'' diye laf atanları duydum..Üzerime araba süren,beni düşürmeye çalışanları gördüm..
Türkiye'de neokorteksi gelişmemiş o kadar çok insan(?) var ki..

Bir city bike aldım, yol bisikleti artık kullanmıyorum. Haliyle tayt ve forma da giymiyorum. Bakışlar azaldı, neredeyse bitti.
Sosyal gibilerin yok ama böylesi gerçekten çok rahatmış. Tayt zaten beni rahatsız eden bir şeydi, şortla, pantolonla falan sürebilmek oldukça keyifli bu arada.

@Kuzey Ege
Aynısını ben de yaptım. Fitness bisiklete geçiş yaptım. Kilitli pedal, yol bilgisayarı vs. söküp attım. Şortun pantolonun rahatlığı gibisi yok.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Yol bisikleti kullanırken de bu kıyafetleri giyebilirsiniz. Ben market alışverişlerine sadece kilitli ayakkabımı giyerek yol bisikletim ile gidiyorum. Kask, eldiven zaten ne kullanırsak kullanalım takılması gereken şeyler.

@umutcelik

Şimdi bu tarz mı? Bu amcamıza Allah akıl fikir versin donu da çıkarsaymış tarzın alası olurmuş...

@OmerKa
Evet "tarz" abinin kendi kisisel gorusunun disa yansimasi. Tarzin alasini yapan da var sitesi burada (link)
Yotube'da "wnbr" diye aratirsaniz videolari da var.

@umutcelik

Bu bence tarz değil akılsızlık ve ahlaksızlık.Ama çok şükür ki tarihi asaletler le dolu güzide ülkemin örf, adet, geleneklerini hiç e sayan görmezden gelen yada görmek istemeyen sizin gibi kişiler oldukça az sayıda bu çok güzel bir şey.

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@OmerKa

Sizin icin akilsizlik ya da ahlaksizlik ise donup bakmazsiniz, bu kadar basit.
Tarihi aseletlerle dolu lafina soylenecek cok sey var ama uzatip da gereksiz diyaloga girmenin hic anlami yok. Ayrica amcanin yasadigi yer Amsterdam. Ben neden Hollanda'da Turkiye'nin orf, adet ve geleneklerini goz onune alayim? Bu adama "Turk orf, adet, gelenek ve goreneklerine gore sizin yaptiginiz ahlaksizliktir" diyip engel mi olayim? Turkiye'de yasayan yabancilar ya da turistler kendi orf, adet ve geleneklerine gore Turk insanina mudahale mi etsin?
Akilcilik ve ahlak ile giris yapip boyle bir son getirmek muazzam bir ironi olmus.

Bunu diyen adama hollanda vizesi verseler arkasına bakmadan kaçar gider bu örf adet ahlak gelenek görenek dolu ülkeden :D Mayoyla dolaşmak belki adamın dini inancı, kutsalı. Sana ne oluyor. Tek kutsal senin kutsalın mı? Ülke aslına dönüyor dedin. Evet dönüyor. Bekle pazar gününe kadar gör.

Son düzenleme:
Hollanda da olduğunu dikkat etmemişim orada istediğini yapabilir tabiki ve buna takılmam zaten hollanda dan bahsediyoruz sizde zaten görünen o ki bayağı bir benimsemişsiniz orayı keşke sizin gibi düşünen herkes orada yaşasa hem kendi adıma hemde onlar adına bunu çok isterdim.

hgercek bekleyip göreceğiz ;)

@OmerKa
Bu mantıkla Turkiye'de yaşayan arkadaşların bu başlık altında şikayetçi olduğu insanların garip bakışları da gayet normal.
Tayt giyip bisiklete mi bineceksiniz, yapamazsınız eğer birisinin ahlak kodlarına, örf, adet göreneklerine aykırı ise giymeyeceksiniz.
Bu durumda siz de başka insanların ahlak kodlarına göre yaşamayı kabul ediyor musunuz? Pastafaryan vatandaşlarımızın hassasiyetini kabul edip makarna yemekten vazgeçecek misiniz mesela?
Umarım herkes mutlu olduğu yerde yaşar.

@hgercek
Bunu biz bilemeyiz. @OmerKa ya göre bunlar da ahlaksızlık olabilir, olmadığını varsaymak niyet okumak olur, bence yanlış.
Mesele, insanların yaşamında birbirlerine müdahale edebilecekleri context ( alan, içerik, platform bulamadım tam karşılık benim hatam özür dilerim ) hukuk olmalıdır.
Ahlak, örf, adet elbette toplumları birbirine bağlar ama aynı değerleri paylaşmıyorsanız döner arkanızı gidersiniz bu kadar basit.

@umutcelik

Benim anlatmak istediğim sizde yoksa siz zaten beni anlayamazsınız ki neden çaba sarfediyorsunuz siz taytınızla mutluysanız sorun var mı? Bana bir takım şeyleri ima ediyorsunuz fakat bu ülkede tayt giyen mini eteğini giyen hiç bir zaman eleştrilmedi (hani imanız o ya) bir sakalı olan, bir namaz kılan kadar.Siz bu demagojiyi başka kişiye yapın çünkü beni bunlarla sindiremessiniz.Söyleyecek yazacak o kadar şey var ki ama parmaklarımı yormaktan öteye gitmez o yüzden bundan sonra ki yazacaklarınıza cevap yazmaya tenezzül etmeyeceğim.

Size hayırlı işler beyefendi.

@hgercek

Sen bence daha fazla yorum yapma dediğin üzere pazar günü akşamını bekle ;) O söylediklerinin hepsi belli olan bir kitle de var evet.Yalan, çalmak çırpmak, milletin sırtından senelerce geçinmek, taş üstüne taş koyamamak, put yapmak (kimileri yaptığına tapmak), sağdan soldan para dilenmek genlerine işlemiş bu kesimin ben bu kesime ne anlatabilirim? Hiç bir şey.

Mini etek giyip sultanbeylide bagcilarda biraz dolas bakalim tecavuze ugramadan cikabiliyor musun ordan. Ben bu ulkede oruc tutmayanlarin agzina zorla yemek sokuldugunu hic gormedim ama oruc tutmuyor diye dayak yiyen cok kisi oldu. Arapperest degiller diye otele doldurulup yakilan insanlar da oldu. Ama yine magdursunuz hep magdursunuz.

Geri