Scudo Sports

bakım masrafı

GoMMeS

Daimi Üye
Tepki
141
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar selamlar,
bisiklet bakımı konusunda tecrübesizim
bizim burdaki bir bisikletçiden tüm göbeklerin sökümü, temizlenmesi, yağlanması vs. bakımı + gidonun bakımının yapılması + zincir vs. bakımı konularında 40 tl fiyat aldım. ne dersiniz?

Scudo
alyan takımın ve wd-40'ın varsa,hepsini kendinde yapabilirsin hem bisikletinle aranda bir bağ kurulmuş olur :)

Eğer kendiniz yapmak istiyorsanız kendiniz yapmaya uğraşın. Tek tek sorun ve öğrenin. Ama yok ben bu işlerden anlamam istemiyorum diyorsanız bisikletçiye yaptırmanız daha iyi olacaktır. :)

wd40'ım var sadece onunla hallolacak mı ki??? gres yağı vs.. başka şeyler de lazım değil mi? ben en çok dağıtırım da toplayamam diye korkuyorum. bisiklet püflrei başlığı altında bakımla ilgili güzel anlatımlar var aslında ancak tırsıyorum yine de :)

Masraftan kaçmak için değil, zevk alıyorsanız ve istiyorsanız merağınız varsa vs uğraşabilirsiniz. Aksi halde bozmakta toplamakta işkence olabilir. :)

@Ozan Dönmez

gözden çıkarabileceğin bir bisiklet üzerinde biraz alıştırma yapmadan bence elleme bisikletine. dediğin gibi toplamak daha zor olabiliyor. wd 40 yetmez bu arada . hatta kullanmayın diyeni de çok. Ben zincire kolayıma geldiği için sıkıyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum

Ben yaklaşık 2-3 gün öncede dediğiniz tarzda bir bakım yaptırdım. Bisiklet komple temizlendi ve gerekli bakımlar yapıldı, göbek milleri ve birkaç parça daha değiştirildi. Bana 59 TL maliyet çıkarttı, açıkçası beklediğimden fazla bir maliyet oldu fakat işçilik gayet güzeldi. En azından bisikletime herhangi bir zarar gelmedi.

(link) bu seti aldım.Bisiklet için hemen herşey var.Buna ek akort sehpasıda alıcam.Tavsiye ederim.Kendi atölyeni kendin kur:D 40+40...larla uğraşmazsın.Gres yağ için en iyi markalardan waterproof var.Bilya,rulmanların yağlanması. (link) . Temizlik,bakım için güzel anlatım videolar var.Yalnız verdiğim linkteki gibi alet takımı olsa çok iyi olur.Göbeklerin sökülüp temizlik,yağlanması yapılır fakat ayarının yapılması biraz incelik istiyor sanırım.Meraklıysan benim gibi böyle bir kendine ufak çapta atölye kur derim.Herşeyde boza boza yapmayı öğrenirsin.Tabiki bilgili olmak gerekir.Mesela elektrik işlerinde az bilgi sahibi olsamda hiç uğraşmam.Elektriğin şakası yok.40 tl fiyatı belki 35-30 indirebilirsin.Biraz uğraştırıcı olduğu için normal.Yaptıracaksan bisikletçinin yanında ayrılmadan yaptıkları ve ne tür alet kullandğına bakarak bazı sorular sorarak muhabbet şeklinde işi öğren derim.Bazıları 1-2 saat sonra gel gibi laflar söylerler.Bu çoğu işlerde oluyor.Bazen işi öğretmemek için.Sen yinede yola çıkmam lazım gibi sözlerle işin yapıldığı yerde bekle.Daha önceden parça alımı veya yerine eski parça koyma gibi,cep telefonu,bilgisayarda çok duydum.Dikkat lazım.

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, mesaiye dönmem gerektiği için mecburen öğle arası bisikletçiye bıraktım mesai çıkışı aldım. baya bi çamurluydu bisikletim iyice yıkamış temizlemiş sağolsun güzelce de bakımını yapmış. en azından bir kaç 40 TL verip izledikten sonra denesem iyi olacak sanırım. Bu arada wd40'ın üzerinde sadece fren ve vites tellerini yağlamak konusunda bilgi var zincire hiç kullanılmıyor mu??

WD40 Amacı daha çok pas çözmek ve bir süre uygulandığı bölgede pası önlemek. Yağlama özelliği çok kısa sürdüğü için zincirde kullanılmamalı. Mümkün olduğunca boyalı yüzeyle temas ettirmemek lazım boyaya belli bir süre sonra zarar verebiliyor. Temizlik ve yağlama için Würth'ün ürünlerini tavsiye ederim.

Arka lastik, fren vites telleri, bilyalain degisimi yaglanacak yerlerin sokulup yaglanmasi ve ruble degisim fiyati kaba taslak ne kadar olur acaba gittigimde fazladan fiyat soylerse asagiya cekmeye yuzum olsun

@GoMMeS 40 TL normal bir fiyat. Bakım yaptırırken
vites ve fren sistemini de gözden geçirin kafanız rahat olur

Bakım için İstanbulda güvenilir yer yada usta önerebileceğiniz biri varmı

pekdikte oturdugum icin pendik merkezde efor bisiklet varmis oraya bi gidicem bakicam bakim yapmiyosa bakim yapan birini taniyodur illaki

40 tl yerine bir defa alacağınız 15tl würth balata spreyi, 25 tl'ye zefal yağ, 20tl alacağınız bir alyan takımı, 20 tl'ye pompa,25 tl'ye akort anahtarı ve 30tl'ye alacağınız bisiklet bakım sehpası ile toplamda 140 tl ya onlarca defa bisikletçiye gitmeden bisikletinizin bakımını kendini yapabilirsiniz. burada en sık size masraf çıkartacak şey balata spreyidir, sık biter, alternatifi mazot, wd40 olabilir, onlarca kullanım sonrası da diğer masraf yağ olacaktır, geriye kalan tüm malzemeler hep elinizin altında demirbaş olarak kalacaktır.

internetten araştırdığınızda, akort yapmanın, vites ayarının ya da frenleri ayarlayıp değiştirmenin ne kadar basit bir şey olduğunu anlıyorsunuz, pratik yapıp ustalaştıktan sonra bisikletinizin sık sık düzeltmelerini yaparak zaten ciddi problemlerden uzak kalmış oluyorsunuz, ancak tabi ki bisiklette anlamadığınız sorunlar da olabilir ben o zaman bisikletçiyi tercih ederim, en azından öyle bir sorunu çözdüğünde verdiğim paraya değdiğini hissediyorum, yoksa standart bir bakım para vermem gerekse, benim için 5-10 tl bir iş, asla 40 tl etmez.

İnsanın kendi işini kendi görmesi kadar güzel bir şey yok. Üstelik zor bir iş de değil elinizde anahtar takımı varsa o kadar para da tutmaz sadece yağ ve spesifik anahtarları alırsınız. Ben bu sene Temmuz gibi bisikleti aldığımda fren ayarının nasıl olacağını bile bilmezken şimdi neredeyse yapamayacağım onarım kalmadı sıfırdan akort haricinde. Onda da sonradan öğrendim tel uzunlukları önemliymiş ki ben de sıraya koymadan karışık örmüştüm ama bu sefer dikey yamukluk olmuştu. Bir süre sonra kendinizin tamir ettiği bisikleti başka bisikletçiye teslim ettiğinizde emin olun yaptığı işi beğenmeyeceksiniz çok çok tecrübeli bir usta değilse eğer.

Tamam siz kendi bakiminizi kendiniz yapabilirsiniz ben bakimi ustasina yaptirmayi tercih ediyorum

Geri