40 tl yerine bir defa alacağınız 15tl würth balata spreyi, 25 tl'ye zefal yağ, 20tl alacağınız bir alyan takımı, 20 tl'ye pompa,25 tl'ye akort anahtarı ve 30tl'ye alacağınız bisiklet bakım sehpası ile toplamda 140 tl ya onlarca defa bisikletçiye gitmeden bisikletinizin bakımını kendini yapabilirsiniz. burada en sık size masraf çıkartacak şey balata spreyidir, sık biter, alternatifi mazot, wd40 olabilir, onlarca kullanım sonrası da diğer masraf yağ olacaktır, geriye kalan tüm malzemeler hep elinizin altında demirbaş olarak kalacaktır.
internetten araştırdığınızda, akort yapmanın, vites ayarının ya da frenleri ayarlayıp değiştirmenin ne kadar basit bir şey olduğunu anlıyorsunuz, pratik yapıp ustalaştıktan sonra bisikletinizin sık sık düzeltmelerini yaparak zaten ciddi problemlerden uzak kalmış oluyorsunuz, ancak tabi ki bisiklette anlamadığınız sorunlar da olabilir ben o zaman bisikletçiyi tercih ederim, en azından öyle bir sorunu çözdüğünde verdiğim paraya değdiğini hissediyorum, yoksa standart bir bakım para vermem gerekse, benim için 5-10 tl bir iş, asla 40 tl etmez.