Scudo Sports

Bacakların traş edilmesinin etkileri üzerine bir test

@Barış Onur

Plasebo olsa ne farkeder, sonuç alınıp alınmadığı önemli. Sonuç alınmış. Sonuç alındığına ben de inanıyorum çünkü bacaktaki kıllar elbette bir direç oluşturacaktır. Pürüzsüs yüzey ile pürüzlü yüzey elbette farkedecektir. Ama ben traşlar mıyım? Yarışmadığım için elbette gerek yok. Yarışıyor olsam illa traşlarım.

Ayrıca "niye inanayım" demişsin. Sen inanma, çok da umurlarında olacağını sanmam. :)

Scudo
@Ferhat Köse

Abi sonuç böyle çıksın diye basacak bir şey yok ortada işte. Onu anlatmaya çalışıyorum.
Burada sistemdeki tek değişken adamın bacak kılları. Onun dışında her şey aynı.

Sistemi anlatayım biraz;
Bisiklet sabit, trainer gibi bir alette duruyor. Bu sistem komple rüzgar tüneli içinde.
Bisikletin takılı olduğu alet, toplamda gelen rüzgar direncini ölçüyor. Sonuç olarak rüzgar karşıdan ittirdiği zaman, komple sistemi geri itiyor.

Kişinin pedal çevirmesinin sisteme bir etkisi yok. O sadece orada olmak için var. Hatta pedal çevirmiyor bile olabilir. Sonuç değişmeyecek sonuçta.
O olmadan, atıyorum kadroya taktığımız su şişesinin ne kadar direnç yaptığını ölçebilirlerdi.
Ama burada konu kıllı bacaklar olduğu için, bi adam koymaları gerekiyordu üstüne.

Neyse, önce test edip rüzgar direncini ölçüyorlar kıllı bacakla. Sonra bacakları traş edip tekrar ölçüyorlar.
Sonra aradaki farktan yola çıkıp, 1 saatte ne kadar fark olacağını hesaplıyorlar.
Orada bi saatlik bir test falan yok yani. Kimse bi saat çıkıp basmıyor o kadar.

@Erdem KONYALI

Hemde hiç hazır değil. Bir bacak kılı alma konusu nerelere gidiyor :)

Konu dışı yapayım biraz :D

Arkadaşın mesajından sonra "günah mı?" diye aratıp çıkan konulara baktım.

* Yatakta eşe hayır demek günah mı?
* Acaba istimna (mastürbasyon) günah mıdır?
* Sevmek günah mı?
* Dövme günah mıdır?
* Ramazanda cinsellik günah mı?
* Yüzüstü Yatmak Günah mıdır?
* Kardeşimi öldürdüm günah mı?

Bunlarla uğraşacağımıza biraz bilimle uğraşsak, rüzgar tünelinde sürtünme testi yapıyor olurduk...

koltuk altı kılı almakta günah mı? traş olmakta haramdı cübbeli hocaya göre! birtane ayet yok sakal traşı ile ilgili, gel gelelim uydurulmuş hadislere inanıp haram ediyorlar herşeyi..

güzel konu nerelere geldi :)

Bence yöneticiler konu bazlı bazı kişilerin yazma yorum yapmalarını engelleyebilmeli , forumda sık rastlanan bir durum yine olmuş. Bisiklete dair bir konu nerde sonlanmış garip. Buna güzel bir yorum yapmak geliyor içimden ve aklımdan ama yeri olmaz cidden.

@yucel gulesenoglu

Kollar bonus mu bilemem ama sakallı sürebilirsiniz,fark yok neredeyse :D

Ağda yaptıracagina (yada farkli bir yontem) gider vucuda yapisan plastik bir tayt alir kullanirim daha iyi.

Bacaktaki kılların kas gelişimini engellediğini duymuştum arkadaşlar gerçekten öyle mi ?

@suphanakca

Tamamen atıyorum, değil.

Neden derseniz, vücudu incelediğiniz zaman kaslar ile kıl kökleri arasında mesafe var.
Bu durumda kıl kökleri kasları etkileyecek durumda değil.

Şöyle bir durumdan bahsediliyor;
Eğer kas çok gelişirse, kıl köklerini dışarı iterek kılların dökülmesine neden oluyormuş.
Sanırım buradan yola çıkarak, biz kasın kılları itmesini beklemeyelim, kendimiz alalım gibi bir düşünce çıkmış olabilir.
Fakat sorun şu ki, ağda ve epilatör dışında hiç bir yöntem kıl köklerini almıyor.

Karışık işler açıkçası.

Kılsız bacaklarla daha rahat hissediyorum ve estetik açıdan da alınmalı bence. Özellikle terledikten sonra kıllı bacaklar çok kötü oluyor.

Ben bi ara ağda da yapıyordum bacaklarıma ama çok sıkıntılı ve acı verici oluyor.Özellikle üst-yan-iç kısımlar. :D

Artık sadece saç traşı makinelerinin küçük boyutlu olanları var, onunla alıyorum. Saç traşı makinesi de iş görüyor tabi. Ama jiletle almadım hiç. Sivilce,yara vs. oluşturabilir.

Bunlar mı rüzgar tünelinde sürtünme testi yapmanıza engel? Buyrun siz yapın, biz de takdir edelim.

@Ugur Basdag

Siz derken? Biz kimmişiz?

Ön yargı ile yaklaşmadan önce keşke insanların ne demek istediğini gerçekten anlamış olsanız (çoğul değil saygı kipi) , gerçekten müthiş bir toplum olurduk,

Alan arkadaşlar acaba ne ile alıyor kılları? Hazır konu varken sormak istedim bende düşünüyorum da .

diğer testleri bilimsel olsa da bu pek değil. aynı adamı bizim (en azından benim :p ) gibi kıllı ve daha sonra traşlı şekilde test ediyorlar ama karşılaştırmalı bir olay pek yok bence. daha doğrusu, aynı efor olduğunu onaylayacak bir şey yok. 70i hafiften sallamışlar. ben de etkisi olacağını düşünüyorum ama 40km'de 70 sn yaratacak kadar değil.

Geri