Bacakları Geliştirmek

Kayıt
6 Haziran 2011
Mesaj
6
Tepki
4
Şehir
EDİRNE/Keşan
Öncelikle herksese iyi forumlar diliyorum. Boyum uzun olduğu için (1.90) zayıf görünüyorum, haliyle bacaklarım da çırpı gibi duruyor. Bacaklarımı kalınlaştırmak, güçlendirmek için yokuş yukarı bisiklet sürmek doğru bir hareket olacak sanırım. Sormak istediğimse vites-zorlama nasıl olmalı? Kısa ve dik - uzun ve dik yokuşlar var burada kaçıncı vitesle gitmeliyim? Bunun dışındaki önerilerinizi de bekliyorum. İyi pedallamalar :)
 
Scudo

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
2.017
Tepki
3.078
Yaş
42
Şehir
Ankara - Eskişehir
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
sadece yokuş çıkmakla olmaz, beslenme de önemli, bunu da araştırmalısın. Hatta yokuş çıkmaktan da ziyade önceliğin beslenme olsun. Bir spor hocasına danışabilirsin. Sadece bisiklet değil, koşu ve ağırlıklı koşu da çok etkili bu konuda.
Yokuş çıkarken de ayakta bedalı boşa çevirmeden çokta zorlamadan çıkmalısın ki bacaklarına faydası olsun. Vitesi sürerken kendin bulmalısın, ayakta sürerken vites değiştirme, çekiş sistemine zarar verebilirsin. Bu arada kilo kaçtı ?
 
Kayıt
6 Haziran 2011
Mesaj
6
Tepki
4
Şehir
EDİRNE/Keşan
Bu konuyu bisikletimi almadan önce araştırmıştım zaten. Bir takım şeyleri biliyorum ama yeterli değil diye düşünüyorum. Yavaş yavaş oturturum inşallah. Bu arada kilom 72 şu anda. Düşük vites yüksek kadans derken düşük viteste seri pedal çevirmeyi kastediyorsunuz sanırım ?
 

serkan hilal

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Haziran 2010
Mesaj
900
Tepki
669
Şehir
İZMİR/Bornova
KADANS= yüksek tempo pedal çevirmek...!
AĞırlık altında gelişen kas sadece ŞİŞER, sana daimi bir güç kazandırmaz!

Tek çözümü var, yokuş veya düz yol... farketmez, Hızına göre kadans bulmalısın ve hiç bir zaman 100 kadansın altına düşmemeye çalış!!! bacakların zaten kendi gelişecektir... GÜÇ kazandıkça zaten vitesleri yükseltip daha seri basmak isteyeceksin pedala buda geliştiğinin en büyük göstergesidir.

CADEL EVANSIN sana yokuş açıklamasını söyleyim...
" en dik yokuşta bile en kötü ihtimal 75 kadansla çıkmak lazım. 75 kadansın altına düşmemeye çalış, yokuş çıkarken bacak kaslarının önemi kadar, üst kaslarında önemi çok büyüktür." BUNU CADEL EVANS söylüyor!!!

DÜz yolda çalıştığın kadans sana kardiyo olarak dönecektir, kazandığın kardiyo belli bir süre sonra güce dönüşmeye başlayacaktır. bu GÜÇ en sonunda senin elde etmek istediğin şey olacaktır.

EN önemlisi, " FORUMDA FIRAT DİZMAN gibi bir üstad var istersen sana tel. numarasını verebilirim özelden, Beni yoktan var etti! ben sana o kadar söyleyim..."
Şu anda 8 kişilik bir yol bisikleti gurubumuz var ve hizmetçilik yapıp gurubu çekiyorum!!! 35-40 tempo

Yolda hızlıyım, Aşkta yavaş, Çankırılıyım arkadaş !!!
 
Kayıt
6 Haziran 2011
Mesaj
6
Tepki
4
Şehir
EDİRNE/Keşan
Hocam yarımlarınız için çok teşekkürler. İnşallah bu antrenman türünün ne kadar iyi olduğunu, beni nasıl geliştirdiğini de yazacağım yakında :) Bu yazıyı forumumuzda buldum ve altındaki yorumları okumaya başladım şuan. Bundan sonra düşük vites yüksek kadansçıyım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: serkan hilal

serkan hilal

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Haziran 2010
Mesaj
900
Tepki
669
Şehir
İZMİR/Bornova
düşük vites diye bir şey yok, zaten sana bacakların neyi istediğini söyleyecektir, yapman gereken tek şey onları dinlemek... ve Bacaklarına göre hareket etmek...
 
  • Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman

Kadir.Celik

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Ağustos 2008
Mesaj
408
Tepki
75
Şehir
İstanbul-Konya
Ben de aynı durumdayım yazıyı dikkatle okuyup uygulamaya çalışacağım.
 

Ahmet Turan BABACAN

Daimi Üye
Kayıt
8 Ocak 2008
Mesaj
324
Tepki
245
Şehir
Denizli
Bisiklet
Colnago
Derdin bacaklarını kalınlaştırmak mı, güçlendirmek mi?
Bacak kası yaparak bacaklarını kalınlaştırmayı düşünüyorsan vücut geliştirmecilere bir danış derim. Çünkü bacak kasları özellikle kalfler onların da baş belasıdır.
Yüksek kadans sana çok şey katacaktır, Güçlenmeni, nefesini çok en verimli şekilde kullanmanı, en küçük kas elementlerinin bile çalışmasını yüksek kadans sağlar. Ama bacağı kalınlaştırıp kalınlaştırmadığı tartışılır.
Bisikletçilerin fotoğraflarına bakabilirsin onların da çoğunun bacakları çırpı gibidir. Demek istediğim ince bacak güçsüz bacak değildir, aynı şekilde kalın kaslı bacakda güçlü bacak anlamına gelmez. Hasan çağrının yüksek kadansa ilişkin bir yazısı vardı forumda bulursanız okuyun derim.
 
  • Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Kayıt
6 Haziran 2011
Mesaj
6
Tepki
4
Şehir
EDİRNE/Keşan
Aslında tam olarak istediğim tabiri caizse soba borusu gibi bir bacak değil. Güçlü ve kasların belirgin olduğu bir bacak. Eğer dediğiniz uzun ve içinde bir sürü yararlı bilgi olan konuysa onu okudum. Gerçekten güzel noktalara değinmiş.
 

hikmetmlt

Üye
Kayıt
13 Temmuz 2011
Mesaj
2
Tepki
0
Şehir
malatya
Ben 39 yaşındayım ve ön çapraz bağlarımda yırtık olduğundan ameliyat olmam gerekiyor ama öncesinde bacaklarımı güçlendirmemi söylediler. İş yerimle evimin arası gidiş dönüş 18 km ve ben bu alanı bisikletle gidip gelmeye başladım bacaklarım güçlensin diye bacağımda önemli bir rahatlama oldu ancak sormak istediğim bisiklet sürmem yeterli olurmu bu konuda bana yardımcı olurmusunuz
 

sonEr´´

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Ağustos 2009
Mesaj
2.299
Tepki
1.421
Şehir
İstanbul/Esenler
Bisiklet
Salcano
(link) (Hasan Çağrı değilde Hakan Yazman olucaktı sanırım) Düz yolda uzun mesafe yapın kadansınız yüksek vitesiniz hafif olsun zorlamayın zamanla performansınız kondusyonunuz artar..Bacaklar illaki şekle girer ama kütle olarak gelişirmi bilemicem..Herkesin yapısı farklı sonuçta..Zorlama yapmak vucuda yıkım getirir yarar yerine zarar görürsünüz. İyi forumlar
 

Mücahit Kıvrak

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Eylül 2010
Mesaj
403
Tepki
132
Şehir
İstanbul - Aydın(Çine)
inanır mısınız.. :) boy ve kilom sizle aynı. Bende sizin gibi düşünüyorum. Inşallah amacımıza ulaşırız... :)
 
Kayıt
11 Ağustos 2017
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
31
Şehir
İstanbul
İsim
Nil bakırcı
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar ben geçen yıl tam tamına 20 kilo aldım herhangi bir sorundan ötürü diil tamamen zevkine alınmış bir kilo şimdi ben aldığım 20 kiloyu verdim ama hala 7 kilom var ve spor olarak bisiklete biniyorum ve yüzüyorum benim sorum şu bisiklet bacakları kalınlaştırırmı ? Zayıflatmak istiyorum hangi tempoda kullanmalıyım yardımcı olursanız çok memnun olurum :)))