Scudo Sports

Bacak kıllarını ne yapmalı?

@07yusuf
Hiçbi zaman kalıcı olarak alıyo demedimki, sadece 4 haftadır hala tık yok uzamadı hiçbi kıl

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN o diken diken olmuş tüylerin acımasının nedeni vücudun nemsiz olması hocam, vazelin, arko vs ile düzenli nemlendirin, bi de epilatörden, tıraştan vs sonra yine bi kolonya dökün, ağda ile alırsanız bebek yağı dökün. hem nemlenir bebek yağı ile hem de o yapış yapış ağdayı çıkartan tek madde bebek yağı.

Makineyle kesmistim..galiba daha gur geldi..yakinda kurt adam olacam..

alttaki videoda bacakları türkiye ortalamasından az kıllı olan biri ile test yapmışlar. 40km mesafede 1 dakika 20 saniye civarı kazanmış. aynı deneyi kollar için çok az tüylü biriyle yaptılar o da 40km'de 20 saniye kazandı. test güvenilebilir, çünkü adamların gücüne değil rüzgar tünelindeki sürtünmeye bakıyorlar.

bize uyarlarsak ortalama 40km'de 2 dakika, en kıllımız da 3 dakika falan kazanır. kollarını da traşlasa 4 dakika. bence değer mi? profesyonelseniz kesinlikle değer, değilseniz bence değmez.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
@efeozata
iyi de kılları alanların çoğu bunu hızlanayım diye değil de görüntü kirliliğini gidermek amacıyla yapıyor. bacaklarım kılsızken duşta suyu tamamıyla hissetmek de ayrı bi zevk :kptmya:
masaj vs. için de iyi oluyor. kol kıllarımı da alırım genelde, bence böyle daha güzel.

Tam da bunu diyecektim. Çoğu insan sürtünme için değil estetik açıdan düşünerek başvurduğunu söylemiş ağda vs gibi yöntemlere :) ben de karşı değilim. Ağdayı denemedim henüz ama yapacağım:)

Eğer sürekli almak yorucu geliyorsa,limon-tuz karışımını düzenli uygulayarak,tüyleri seyeltmeyi deneyebilirsiniz.Bioder diye bir marka var,tüy seyrelten ürünleri var onları da kullanmayı düşünebilirsiniz.

Benim vücut fazla kıllı,pedere çekmişim bu konuda.Bir recep ivedik değilim ama olsn.Kılları tamamen almam söz konusu bile değil,kan çıkar.Ama göze kötü gelmeyecek şekilde seyreltmek istiyorum.Kimse fark etmez nasıl olsa :D

@07yusuf

o açıdan hiç düşünmedim bile :D çünkü o tüyleri kestikçe daha da güçlenirler ve renkleri siyahlaşır daha çirkin bir görüntü olur. örneğin bacaktaki veya koldaki kıllar kesilmediğinde güneşin ve ortamın etkisiyle sararıp inceliyor sonuçta çok da kötü durmuyor. güneşe rağmen simsiyah ve kalın çıkıyorsa cidden traş şart. şu bence normal bir erkek ayağı ve bana görüntü kirliliği gibi gelmiyor. bendekinin aynısı olduğu için olabilir :)

human-body-hair-158919064.jpg

@efeozata tüyleri kestikçe güçlenmez hocam yanlışınız var, hele ki epilatörden sonra seyrelme ve incelme oluyor. epilatörün tek sıkıntısı da batık yapması.

Ben daha aero hissediyorum arkadaslar

@efeozata
Hocam surekli kesmek lazim o yuzden. Kilsiz oldugum andan beri , yani yaklasik 1 gündür, killi bacaklar itici olmaya basladi. Irkcilik yaparken buldum kendimi

@DurgunDeniz
Tuyleri sarartan bi ürün vardi, onu da deneyebilirsiniz :)

Oksijenli su kullanarak renk açabilirsiniz...
İsterseniz röfle filan yaptırın yada ne bileyim boyayın filan :)
Ne kıldan muhabbet oldu bu :)
Kesiverin gitsin kökü sizde çıkar yine :D

@efeozata

Cyclist dergisinde de bi yazıda kıllı bacakların tenis topu etkisi yaparak aeorodinamiğe fayda sağlıyacağı yazıyordu :asik:

En iyisi yarısına kadar falan kesmek heralde :)

Bu işlerin uzmanı olan bir abiden öğrendiğim Hamam Otu Tozunu tavsiye edeyim size.
Fiyatı çok uygun olan bu arkadaş toz şeklinde tüm aktarlarda bulunabiliyor. Kokulusu var, kokusuzu var falan.. Ben kokulu olanı tercih ediyorum çünkü diğerinin ördek pisliği gibi koktuğunu düşünüyorum :D

Tozun içine az miktarda su koyarak hamur/çamur kıvamına getirip istediğin noktaya sürüyorsun ve 3-4dk bekledikten sonra yıkamak gerekiyor. Sonra bir bakmışsın tertemiz. Ne acı var, ne zaman kaybı.
Eğer kullanacak arkadaşlar olursa, vücutta uzun süre bekletmesinler (5dk'dan fazla) yanık izi gibi geçici iz bırakabiliyormuş.

Asıl mesele ise kılların alınması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle denize girerken ve spor yaparken pek hoş durmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
Arkadaşlar yanlış anlamayın samimiyetle soruyorum.
Bu bacak kıllarını nereye kadar alıyorsunuz? Hani estetik açısından formayla evet düzgün görünebilir hızdı, yaralanma sırasında müdahaleye kolaylıktı bunları geçtim işin görüntü kısmındayım. Aramızda evli olan, nişanlı yada sevgilisi olanlar var, ayaktan başlayıp totoya kadar alınca aşağısı süt liman yukarısı komple makilik, çalı çırpı. Bu görüntü kirliliğini nasıl aşıyorsunuz?

Bununla uğraşmak yerine, yazlık,kışlık bacak koruyucular kullanmak daha mantıklı olmaz mı. Yazın güneşten de korunmuş olursunuz. Keza olay bacak yaralanmaların da müdahaleyi kolaylaştırmak ise başka seçenek de yok gibi.

@anzolot tüm vücut makine ile girince tertemiz oluyor :)
Göğüs, toto, kollar dahil :)
Duş sonrası kurulanmak bile inanilmaz kolay ve hızlı oluyor

Not:evliyim :)

Killari kesmenin bir faydasi da, killar vucuttaki teri felaket tutuyor. Hele gogustekiler, formanin gorevini zorlastiriyordu.

Kill the kıl :D

Valla kim ne derse desin, kesince acayip havaya giriyor insan :D

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Geri