Scudo Sports

Bacak kaslarını nasıl geliştirebilirim?

@Berke Kazankaya

paylaşımın için sağ ol bu kadans olayını uygulayacağım şuan Kütahya dayım ve antreman için uygun yol da var burada sıkıntı çekmeden yapabilirim.

@c. kırmızı

Komando dansını çok iyi biliyorum abi zamanında ayaklarım yanarcasına yaptığım olmuştu adamı bitiriyor cidden :D

Scudo
Selam yüksek kadans da süreceksin ilk önce yukarıda çok güzel açıklanmış. Daha da ilerletmek isterim dersen aşağıdaki temsili fotoğrafı olan ayak yayını alıyorsun. Yere yatıyorsun eller sabit göğüste ayaklar karnına çekik bir şekilde bacaklarını öne itme hareketini günde 20 kere 5 set halinde ve yayların kuvvetine oranla yapıyorsun. Üst bacak ve arka bacak kaslarını geliştirecek ve rampa da etkisini göreceksin.(2 günde fark etmez en az 1-2 ay devamlı yapacaksın.) Söylediğim hareketi bacaklarını ısıtmadan yapma tabiki...
Edit : Karın bölgesindeki yağları yakmanı ve kilo vermeni de sağlar.
http://mcdn01.gittigidiyor.net/9061/Spor-Aleti-Buyuk-Yay__90615430_0.jpg

Arkadaşlar öncelikle hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Hepinizin ortak olarak dediğiniz kilo konusunda çok haklısınız Üniversiteye başladığım ilk zaman 73 kiloydum sonra spordan koptum ardından düzensiz beslenme devreye girince ne yazık ki 85 kiloya çıktım. Dediğiniz ve üstünde ısrarla durduğunuz yüksek kadans konusunu dikkate alacağım ve ilk fırsatta antremanlara başlayacağım bunun dışında beslenmeye dikkat edeceğim ve ev de çeşitli hareketleri yaparak da kaslarımı güçlendirmeye çalışacağım. Tekrar sağ olun.

Kendini geliştirmek isteyen her bisikletçi gibi, ben de yıllar içinde bir çok şeyi denedim. Denediğim şeyleri bir süre sonra sürdüremememin tek nedeni, yaptığım şey her neyse sıkıcı gelmeye başlaması oldu.

Çözüm araştırırken, kışın Nintendo'nun Wii konsolunu farkettim. Fiyatları da epey düşmüş olduğundan, bu konsolu Wii Fit Plus denilen paketle birlikte satın aldım. Wii Fit Plus'la gelen egzersizler başlangıç için iyi geldi. Kas çalıştırma, yoga-denge çalışmaları, aerobik, kardiyovasküler çalışmalar derken bir süre sonra uygulamalar bana basit gelmeye başladı. Yurtdışından eşim için Your Shape'i sipariş verdim. Bir kamerayla birlikte gelen kadınlara yönelik bir egzersiz paketi (pilates, step ve dumble destekliyor). Your Shape televizyonun üstüne monte ettiğiniz kameradan sizi takip ediyor ve hareketlerinizdeki başarıya göre puan veriyor. Ekrandaki bir hoca vasıtasıyla bir kaç haftalık veya bir kaç aylık çalışma programları uygulayabiliyorsunuz. Ben kendime yurtdışından EA Sports'un Training Camp ve Sports Active 2 paketlerini sipariş verdim. Bu paketler kola ve bacağa takılan kablosuz algılayıcılar ile hareketlerinizi takip ediyor, nabız ölçerle nabız durumunuzu takip ediyor. Ayrıca paketle birlikte kuvvet bantları geliyor ki bu bantlar gerçekten faydalı. Kış dönemi boyunca bu iki programdaki egzersiz programlarını uyguladım. Örneğin Training Camp, seçeceğiniz ünlü bir amerikan futbol takımının haftalık antrenmanlarını yaptırıyor size. Haftanın 4 günü her gün 30-40 dk.'lık çalışma yapıyorsunuz. Dört ay bu programları kullandım ve bende bazı değişiklikler oldu. Bu paketler vücudunuzun sadece bir kısmını değil tüm bölgelerini çalıştırıyor, hafta boyunca hangi bölgelerin hangi oranda çalıştırılacağı önceden belirlenmiş vaziyette.

Özetle yoga ve denge çalışması, bende eksik olan ağırlık noktasını merkezleyen dengeli duruş, yürüyüş, koşu ve bisiklet sürmeyi geliştirdi. Training Camp ve Sports Active 2 ise direncimi ve gücümü arttırmamı sağladı. Bu bisiklete de yansıdı. Ayrıca ben önceden gün içinde bir veya iki yorucu aktivite yaptığımda pilim biterdi. Bu program sayesinde gün içindeki aktivite sayımı arttırmaya başladım, yorgunluk azaldı. Yazın eve kapanıp bu cihazı kullanmak akıl karı değil ama kış döneminde çok faydasını gördüm. Haziran başından beri düzenli koşulara başladım. Derecem iyileştikçe Vodafone yarışına katılma fikri oluştu.

Şurayı bir inceleyin, www.gencvefit.com

Videolarla destekli çalışma planları ve beslenme listeleri var.
Belirli bir programa uyarsanız hem kilo verirsiniz hem de istediğiniz bölgenizi güçlendirebilirsiniz.

Kadansınızı 90 ın aşağısında tutmayınız, sporcu diyeti yaparak zayıflamaya çalışın, yokuşları çıkmanız da ki en büyük engel kilonuz.

Hocam zamanla alışırsınız. Fakat SPD kullanırsanız pedalı iterken kullandığınız kasların yanında bacakta bulunan ve bisiklette çalışmayan kas grubunu da çalıştırırsınız. Sizin yararınıza olur.

Linkini verdiğim site de kas gruplarını aletli ya da aletsiz hangi hareketlerle geliştirebileceğini gösteren örnekler var.

(link)

merhabalar, benim bacak için antrenmanım

ısınmadan sonra 40 set, sonra 5'er adet tek ayak

İhsangencer Videonun başındaki hareket çok yanlış yapılıyor. 2. yapılan harekette düzeliyor normalde çömelme hareketinde diz kapakları ayak parmak ucunu geçmiyecek şekilde yapılmalıdır.

Geri