Scudo Sports

Babam için bisiklet tercihi

Scudo
Sağolun. Bu modelin sanırım yüksek. Bir de yukarı açı verilebiliyor.

@kadir karakaya Ben de Büyükçekmece de ikamet ediyorum. Babanız hangi bisikletçiye gitmiş acaba bildiğim kadarıyla elinde fazla sayıda bisiklet olan 2 bisikletçi mevcut birisi Sena diğeri Mehmet bisiklet. Ben yardımcı olmaya çalışırım babanıza.

O boyla sakin 52 kadro almasın. Büyük olur. Olması gereken 48 galiba hatta 46. Ben legarda öneririm. Ama düz masa alsın.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@trainspotting35 Bisikletciye dikkat etmemis. Yillardir orada olan buyuk bir bisikletciymis.
@mergin Babam gusto yu bayagi benimsedi, sevdi. Legarde da olabilir. Birkac yerde daha bakacak gusto ya olmazsa baska modellere baacak. Legarda mtb tarzi bildigim kadariyla. Duz masa modeli yok. Mtb alip duz masa takmak vs masraf yapmak istemiyor. Olmasa sedona 410 alacagiz gib. Tabi giant escape ve legarde yine secenekte.

Sedona Gusto birkaç bayiye daha baktık. Uygun olan boyu yoktu. Ana bayi arandı. Orada da 48 boyu yokmuş. Üzüldü babam biraz Gusto'dan vazgeçtik. Aslında internette var ama babam internetten almak istemiyor. Tereddütü var. 2018 modelleri ne zaman çıkacak acaba. Süspansiyonlu model ve mtb de istemiyor. Btwin fiyatı bizi aştı. Bir bisikletçi 1400 liraya salcano City Wind 30 u ve sedona 410 u göstermiş. İkisi de boy olarak uymuş. Şimdi hangisi daha iyi, hangisini alayım diye bana sordu. İkisini de beğenmiş. Ben Salcano kullandığımdan boyasından ve servisinden memnun kalmadım hiç. Sedonayı önerdim. Peki sizce hangisi daha mantıklı? Özellik olarak ve kadro olarak hangisi daha kaliteli?

Bir dönem retro kullanmıştım. Bunlara da bir göz atın isterseniz, temiz 2. el denk gelebilir :harika:
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@isosel @Groims Tesekkur ederim oncelikle. Simdi soyle bir durum var. Onlara da bakmis babam. Renklerini begenmemis. Bir kere alip 10 yil kullanacagim diyor ve biraz daha yuksek birsey olsun diyor. Bir de renk sekil olayi var. Fiyat olarak 1300-1500 araligina bakiyor. Gusto icin iste zorlayip 1700 e belki cikabiliriz. Bu hafta sonu buyuk ihtimal city wind 30 sedona 410 ve sedona gusto arasindan birini alacak. Kararsiz biraz.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@kadir karakaya

Babanız en uygun 3 modele indirmiş zaten. Hangisi içine siniyorsa ve boyuna uygunu varsa onu alsın.

Gustoyu aldınız mı,ben de bianci retro ile gusto arasında kaldım,boyum 1.76 kadro boyu ne olması gerekiyor,hanımın boyu 165 civari o da kullanmak istiyor,onun ve benim kullanacağım bir kadro alabilir miyiz

@Mutoberk Evet yeni aldik Gustoyu. Kararsizlik evresi uzun surdu ben de yazmayi unuttum.
Babam 173. 48 kadro aldi. Bacak ic boyu onemli. 80 cm'di ve kendi olcup soyledigine gore 3 cm varmis bacak icine degmesine. Yaninda olmadigim icin ne kadar dogru olctu bilmiyorum. Size rahat olur ama esinize olmaz sanirim. Yuksek gelebilir. 44-46 bakmaniz lazim. Bu sefer size kucuk gelir. Aslinda 48 aranizdaki bir boy. Yine de bir iki kisiye daha sorup baskasinin yorumunu da alsaniz daha iyi olur. Eger gusto ile retro arasindaysaniz gustoyu siddetle tavsiye ederim. Gusto biraz daha yuksek fiyat ama vites sistemi vs bir tik daha iyi. Babam binerken cekilmis videosuna baktim. 50 yasindaki adam nasil genclesmis nasil şevklenmis. Yuzune mutluluk gelmis anlatamam. Elini direksiyondan ayirmayam adam ben bunla istanbuldan edirneye sahil boyu sure sure gidecem diyor. Aldigi gibi 15km yol katetmis. Annem kiskanmis vallahi. Surekli bisikletten konusuyor diye bana sikayet ediyor:koptum:( Keske bize de ogreten olsaydi ama yas gecti iste diyor arada o da sevmis bisikleti de belli etmiyor.:))
Gelelim bisiklete. Bisiklet pedaliyla birlikte 16 kg. 2017 model olani bizim aldigimiz. Sekli rengi zaten bahsetmiyorum mukemmel:asik: Akiciligi guzelmis. Benim salcano city fun 50 den kat kat daha iyiymis. Rahat ve konforluymus. Yalniz selesinin rahatligini pek begenmemis. Onun disinda elcikleri deriymis ve sekli ele oturdugundan rahat ve guzelmis. Telefonun gps ini acip denemis. 30 km hizla duz yolda rahat rahat gidiyorum dedi. Babam mi 50 yasinda ben miyim dusunmeye basladim.:kötü::( Uzun sure o hizda surmemis ama 5-6 dk surmus yine sonra sekerinden dolayi korkup yavaslamis. Ben kullanmadigim icin bisikletle ilgili aktarabilecegim bu kadar. Elimden geldigi kadar sorusu olana yardimci olmaya calisirim. Eve gittigim zaman ayrintili fotograf atacagim.

Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim,birileri "bu paraya değmez üzerine bindiğim gibi indim ve almaktan vazgeçtim "gibi yorumlar okuyunca kararsız kalmıştım,Adana bayisinde bayan modeli vardı çok hoşuma gitti,istiyorsanız diğer modeli getirelim dediler yani görme fırsatım olması,ikinci elde bulamadım,
fotoları sabırsızlıkla bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
@kadir karakaya
hayırlı olsun hocam
ben bizimkilere 2015 de carraro 702 almıştım çok memnunlar bakımlarını da yaptırıyorlar tabiki
o bisikletleri önercektim ama geç kalmışız. :)

@Anıl Erdoğan Teşekkür ederim, sağolun. Sizin aldırdığınız bisiklet de çok güzel. Önemli olan mutlu olmaları ve hevesle sürmeye devam etmeleri.
@Mutoberk Ben de o şekilde yorumlara denk geldim. O yorumlara çok dikkat etmedim çünkü duyduğum yorumların çoğu iyiydi ve bisikleti kız kardeşim de babam da kullanmış, çok rahat bulmuşlar. Umarım size en uygun olanı seçersiniz. İnşallah en yakın zamanda atacağım resimlerini.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Gustonun ikinci ellerine bakıyorum bulabilirsem hemen alacam,burda 1750 fiyat çekiyorlar,
Dediginiz gibi bacak boyu önemliymiş ,netten nasıl ölculdugune baktim,bacak boyum 75,boyum 176
hanimki 71, boyu 164
benim bacak boyum gövdeme gore kısaymış,
48 alsak ikimizde binebilir miyiz acaba

Arkadaşlar 2 . el bir tane sedona gusto düşünüyorum,satan var mı

@Mutoberk Babadan dün ölçmesini istedim. Bugün geldi cevap. 48 beden yerden üst boruya yüksekliği 75 cm. Sizin bacak iç boyunuzla eşit. Tam sınırda hatta uzun turlarda daha güzel olur ama eşinize büyük. Eşinizle beraber kullanacaksanız 44 beden size daha uygun olur. Sanırım sizin üst bedeniniz bacağınıza göre daha uzun. Uzanma konusunda sorun olabilir. Bel boyun ağrısı olabilir. Gidon boğazı ayarlanabilir parça takmışlar. Yükseltip uygun hale getirilebilir. Böylece 44 bedeni eşiniz de sizde binebilirsiniz diye düşünüyorum. Umarım uyguna bulursunuz ve mutlu mesut binersiniz. Aşağıya da ölçtürdüğüm boyu koyayım daha iyi
anlaşılsın:

sedona.jpg

Babama direk bu resmi attım doğru ölçsün diye. Eminim doğru ölçtüğüne. C yi istemedim ama isterseniz onu da ölçtürüp güncelleyebilirim. Umarım faydalı olur.

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
Geri