Scudo Sports

Babam için bisiklet tercihi

@Fırat Ç. 48 boy dedigi A uzunluğu olmuyor mu? Ben 48 beden için bu ölçülerde olduğunu yazdım. Sınırda bir bacak boyu belirtilmiş. Doğru beden için bisiklet üstüne çıkınca üst boruya göre kaba taslak arada 3-4 parmak olması gerekiyor diye bildiğimden o ölçüleri yazdım. Bir yerde hata mı yaptım? Gözümden kaçmış olabilir.

Scudo
Ne yani gustonun 46 kadrosu uretilmemis mi
Öyle ise carraro 804 elite mi alayim acaba
Simdi iç bacak boyumu bir kez daha ölçeyim dedim,ölçülmesi gerektiği gibi ölçtüm 73 -74 arasi çıktı,daha önce yanlış ölçmüşüm,
Burdaki bayiden 48 kadro carraro 804 elite denemistim,kadroyu ayakta durup bacak arama aldığım zaman sıfır boşluk gibi birşey kaliyordu,bu yüzden hanımı da düşünerek 46 alayım dedim,ama 44 te küçük olmaz mı bana ,olmadı 46 beden carraro 804 elite mi alayim acaba

Sekil üstünde anlatım çok guzel ve aciklayici olmuş elinize saglik,simdi bu kadro boylari degistiginde A,B,C uzunluklarindan hangileri değişiyor

@Fırat Ç. Olabilir haklısınız baktım ve eksik anlattığım yerler var. İnsanlık hali:)

@Mutoberk Hangi açılar değişir o kadar bilgim yok ama mantık yürüteyim biraz. A ile C' nin birbirine açısı değişmez ise A kısalıp uzayacağı için B ile A arasındaki açı daralacak ya da genişleyecektir. Aynakolun yere daha fala yaklaşmayacağını düşünerek A ile C' nin açısını sabit tuttum. Yanlış da olabilir. Bu mantıkla A' nın yükselip kısalması demek D uzunluğunu da etkileyecek.

Carraro da güzel ama onun 48 bedeni ile Sedona arasında fark var mıdır bilmiyorum. Eğer fark var ise Carraro' ya bakarak yanılmış olursunuz. Bacak iç boyunuz 72-73 ise Sedona' da 48 beden size büyük gelir. 46 yok. 44 varmış. Eşiniz için uygun olur. Sizin üst bedeniniz uzun bu sefer uzanma konusunda sıkıntı olur mu acaba? Kafam karıştı:confused: Şuan konu beni aştı.:kötü:

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
48 'in büyük olduğu kesinleşti
Ya anlamadığım 46 beden üretilmemesi neden,48 ile 44 arasında olanlar için ne düşünmüşler,lady modelin 46 si vardı,gustoyuda çok beğenmiştim

@Mutoberk lise yillarimda ayakkabi fabrikasinda calismistim. Oradaki mantik suydu ayakkabilarda erkeklerde %80 i 42-44 numara %10 u 38-42 %5 i 45 %5 i de 37 numara uretilirdi. Gunde iki bin ayakkabi cikardi bu sekildeydi. Kadinlarda da %90 38 numara diyebilirim. Ortalamaya gore yogunluk verip geri kalani az cikartiyorlar ve satamama durumunu en aza indiriyorlar yani zarari en aza indiriyorlar. Bisiklet uretimi de boyle olabilir. Mesela salcano ya beyaz esya satilan yerlerde bakin 18-20" var iki secenek. Geneli boyle. Halbuki 16-18-20" uc secenek uretiliyor cogu modeli. Hem anlamadiklarindan hem de zarar etmek istemediklerinden en orta boyu secip onu aliyorlar. Keske 46 olsaydi.

Arkadaşlar 48 kadro sedona gusto aldım ama küçük mu büyük mu tam anlıyamadım,bisikleti sürerken bir sıkıntı yok ama durur vaziyetteyken selenin üzerinde iki ayağım yerde duramıyorum sele en alttayken bile,yana doğru eğiliyorum,ama sele en alttaki pozisyonda ise sürerken zorlanıyorum bacaklarımı tam acamadigimdan

Kadroyu iki bacak arama aldığımda ise kadro bacak arama değer gibi oluyor sınırda yani

Biraz geç oldu ama yeni fotoğraf çekme fırsatım oldu. Bisikleti kendimce denedim. Çok güzel ve akıcı bir bisiklet. Açıkçası şimdi kızacaklar olabilir ama Salcano daki markasız göbek ile bundaki Shimano göbek arasındaki fark direk belli oluyor. Belki %1 dir fark ama ben ciddi ciddi hissettim o farkı. Gusto nun üstündeki Vites kolu sanki 7 li Shimano SL-M310 a göre daha çabuk kırılacak bozulacak gibi duruyor. Sağlamlık hissi vermiyor. Selesi bana rahat geldi. Uzun mesafede rahatsızlık verebilir mi bilmiyorum. 3-4 km deneyebildim gayet rahat. Gidona pek alışamadım. Bisiklet üzerinde gayet dik duruyorsun ve gidonu el arabasını tutar gibi tutuyorsun. Düşünüce aslında kola vs hiç yük binmiyor. Gayet rahat bir sürüş sağlanıyor. Önceden yazayım. O çekirdekler bana ait değil. Açıkçası epey üzücü bu görüntü. Koskocaman yeşil alanın çekirdek atılmamış 1 metre toprağı yok.:(

IMG_20180524_160942.jpg IMG_20180524_160932.jpg IMG_20180524_160921.jpg IMG_20180524_160911.jpg IMG_20180524_160901.jpg

IMG_20180524_152436.jpg IMG_20180524_152410.jpg IMG_20180524_144859.jpg

Geri