Scudo Sports

Babadağ yollarında 0 dan 1950 metreye

S.Koca

Forum Demirbaşı
Tepki
359
Bisiklet
Fuji
Izin bitmek üzereydi, Fethiye - Antalya turundan yeni dönmüştüm ve bacaklarımı dinlendiriyordum. Her ne kadar 2 gündür oğlumla yaptığım 10 km dışında pedal çevirmemiş olsam da bir kere ara verince bütün ağrılarınızı hissediyorsunuz. Özetle evde yatıp televizyon seyredecektim. Cuma akşamı çalan telefona dek...

-Babadağı'na gideceğiz gelir misin?
-Evet

Herhalde başka hiçbir teklifi kabul etmezdim o an. Hani Kartepe neyse(yüksekliğini, eğimini falan bilmiyorum açıkcası) bu da buralarda o. 0 dan 1950 rakıma, 25 km sadece tırmanış. Bunu yapabilirsem artık birşeyden korkmama gerek yoktu.

1.JPG

Geçelim olay gününe;

Sabah 8 de olmam gereken buluşma noktasına geç kaldım. Heyecandan uyuyamayıp geç saatte yatınca sabah telefonu falan duymamışım. Arkadaş aramış 15 dk önce. Muhtemelen devam etmiştir yola. Kimseyi bekletmek istemediğim için hep "yoksam devam edin beklemeyin" derim. Neyse hızlı bir karar alıp çıktım evden. Su dışında bir şey yok yanımda ve kahvaltı yapamadım. Bunun acısının çıkacağını biliyorum. Geçmişte yaşadım çok fena. Yol düz deniz seviyesi 26 km ortalama ile gidiyorum. Yetişmem lazım tek başına gidilecek yer değil çünkü. 5 km sonra yokuş Taşyaka'da başlıyor ben henüz buluşma noktasına bile varamadım. 2. hatamı burada yapıyorum. Pedallara yüklendim iyice oldukça iyi çıkıyorum çok güzel herşey, aynakol 2. dişlide henüz. sonra eğim 8-9 lara çıkınca zorlanıyorum epey ama vitesleri düşürecek biryer kalmadı derken aynakolun hala 2 de olduğunu farkediyorum ama o arada çok yüklenmişim kendime(acısı çıkacak bunun da ) Sonra biraz yavaşlayıp devam ediyorum ve Ovacık'a gelmek üzereyken telefon açıyorum arkadaşlara. Tam alışveriş yapmışlar Babadağ tırmanışına başlamak üzerelermiş. 10 dakika içinde varıyorum yanlarına. Bisküvi ve gazoz alıp başlıyoruz.

Buraya kadar ben konuştum sonrasını fotoğraflı anlatayım buraya yetişmek için fotoğraf falan çekememiştim. Yolun ilk taşlı toprak beni zorluyor. Enerjinin çoğu boşa gidiyor.

2.JPG

Tekerler ince ve amortisör yok. Yine de nispeten düşük eğim sayesinde bu kısmı geçiyorum. Ama eninde sonunda acı gerçeklerle yüzleşeceğim.

Eksilerden kalma bir sarnıç şehir merkezinde de gördüğümüzden geçip gidiyoruz yanından ama sonra tepeden bir fotoğrafını çekiyorum. Maksat dinlenmek tabi.

3.JPG

Yine ara ara çektiğim kareler.

4.JPG

8.JPG

Yol düzeliyor ancak eğim artıyor iyice. 28 teker ve 28 aynakol beni zorluyor kadans düştükçe daha çok mola vermek zorunda kalıyorum. Arkadaşlar dağ bisikleti ile nispeten daha rahat görüldüğü üzere.

5.JPG

Kar da vardı ama arkadaşlardan izinsiz fotoğraflarını yüklemek istemediğimden eklemedim. Ama ağaç var bol bol, seviyorum ağaçları fotoğraflamayı. Yol artarak zorlamaya devam ediyor bu arada nefeslenme molalarım sıklaşıyor.

6.JPG 7.JPG

1700 rakıma yaklaştığımızı tepemde dönen akbabalardan anlayabiliyorum:) Ben iyiyim bu arada...

9.JPG

veeee geldik sonunda. Ama arada biraz yürüdüm bu birazlar günün sonunda 2-2,5 km yi bulacak...

10.JPG
Acayip sis var atlayışlar sekteye uğramış. Burada bekleyenlerle muhabbet edip birşeyler atıştırıyoruz. Allah razı olsun üzüm, elma falan Vedat Abi iyi bakıyor bana. Muhabbet esnasında gaza gelen ekip tüm çabalarıma rağmen 1950 ye çıkalım diyor ki bunu duymak bile gözümden yaş getirdi. Ama uyduk büyüklerimize. Bu arada tam emin olmamakla birlikte 37-47-57 diye gidiyordur yaşlarımız
11.JPG

12.JPG

Yollar daralıyor ve paraşütçüleri taşıyan minibüslerin geçişleri tehlike yaratıyor. Ama yine de dikkatli olduklarını söyleyebilirim. Uçurumda yanlamasına uzayan ağaç ama benim fotoğraf çekecek halim kalmadığından pek anlaşılmıyor durumu.
13.JPG

Artık bitmek üzereyim ve çok deli eğimler söz konusu. %28 lik yerler var doğa haşadımı çıkarmış artık resmen fanteziye kaçıyor. Evet yürüdüm. Zirveye az birşey kala ki bu deli yokuş sonrası iyice yıkıldım. Bisküviler ıslanmış. Arkadaşların azıklarını tükettim ve son bir gazla arkadaşları geride bırakıp kısa ama insanlık dışı yokuşu ayakta pedallayarak izleyicilerin alkışları ve haykırışları altında bu seneki ilk zirve finişimi etap zaferiyle gerçekleştirdim. Aslında yemeği yiyince sattım arkadaşları ama böyle söyleyince kulağa pek epik gelmiyor.

Zirveden fotoğraflar ve bir kaç kısa notla sizlere veda ediyorum.

14.JPG 15.JPG 16.JPG 17.JPG 18.JPG 19.JPG 20.JPG 21.JPG 22.JPG

1-) Vedat Abi ve Korhan'a teşekkürler. Korhan'a saati yükseklik gösterdiği için sonlara doğru "kaç metre daha tırmancaz" sorularıma katlandığı, Vedat Abi ye ise her gezimizde olduğu gibi bugün de üzümler ve diğer gıdalarla hayatta kalmamı sağladığı için.

2-) Yolda su kuyusu var hayrat olarak yapılmış. Allah Razı olsun onlardan da. Çıkmak isteyen olursa su için fazla endişelenmelerine gerek yok aklınızda olsun.

3-) Mataralarda bulunan su yal gibi olmaya başladığı sıralarda rrüzgardan korunmuş noktalarda rastlayacağınız kar yığınlarından ilave yapıp zirveye kadar suyunuzu serin bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

4-) Sis güzel birşey ama açık renkli bir gözlükle daha güzel.

5-) Yamaç paraşütü yapmayın, en azından sezonda yapmayın fiyatlar uçuk.

6-) Stravayı zirvede kapattım toplam 60 km yol yaptık. Bu da strava linki.

(link)

Ilk kez böyle birşey paylaşıyorum çenem fazla düştü biraz sabredip okuyanlara teşekkürler

Scudo
Çok güzel bir yazı, Haziran ortalarında başlamak üzere Antalya- İstanbul turu düşünüyorum buraları görünce biraz gözüm korktu ama detaylara bakınca Babadağ olduğunu anlayıp biraz sevindim sonrasında sırf paraşüt için bile olsa belki bende çıkarım düşüncesine kapıldım. Yani yazınız beni hayallere götürdü teşekkür ediyorum :)

Ayrıca bölge hakkında tecrübelerinizi dinlemek isterim, dilerseniz Muğla'ya ulaştığımda iletişim kurup çay molası verebiliriz. :)

Selametle..

@Safa Arslaner Ben teşekkür ederim, yorumunuzdan dolayı. Antalya-Fethiye arası sahil yolu ile ilgili olarak istediğiniz zaman yardımcı olabilirim. Normalde siz buralara uğramak zorunda değilsiniz. Fethiye ilçe merkezinde ise yokuş namına bir şey yok. Fethiye'ye geldiğinizde iletişime geçiniz lütfen. Müsait olursam ağırlayabilirim. Bazı zamanlar il dışında oluyorum vs. :)

o bölgeye tatile gittiğimizde arabaları bile oldukça zorlayan eğimler görmüştük.
Helal olsun....

Çok güzel olmuş valla. Bizde inşallah pazar günü Antalya da iyi bir doğa turuna çıkacağız.

@caner1405 Beni de çok zorladı. Hatta aynakolu değiştirmeyi düşünüyorum. Uzun zaman sonra ilk kez bir yokuşta yürüdüm ama Antalya gezisinin yorgunluğu olmasa nasıl olurdu bilmiyorum. Bir de sonlara doğru çok mola verdim. O kadar da büyütmüyorum o yüzden. Ama çıkılmayacak yokuş yok diyebiliyorum rahatlıkla.

@caesar Teşekkürler. Aç kalmayın özellikle yokuş bolsa. İyi eğlenceler şimdiden.

Çok güzel olmuş be abi. Vallahi daha okumadım ama fotoğraflardan belli nasıl bir macera geçirdiğiniz. Nice turlara,keyifli pedallar :)

Not ; Okuyunca farkettim de bulutlara çıkmışsınız :)

@Tolga Çelebi Sis vardı oldukça ama bulutlara da çıktık evet. Güzel bir duygu zirveye varmak. Çadır olsa yanımda kalırdım zaten. :)

Resimleri görünce yazın yapacağım turda tırmanasım geldi :)

ben kaza geçirmemiş olsaydım büyük ihtimal 4. kişi ben olurdum siz çıkarken içim gitti de işte sakatlık olmasaydı iyi olacaktı inşallah başka sefere

@ümit KOCABAŞ Vedat Abi senden bahsediyordu o zaman .büyük geçmiş olsun. Ayrıca sana yetişemezdik biz.

@Melih AÇIK Manzara güzel ama şehirlerarası bir tur düşünüyorsan gerek yok bence. Hem yıpratıcı hem de yolu ters. Ama zamanın bolsa olur. Çadır da kurarsın diycem de su falan yok.

• Beğen
Tepkiler: Ümit Kocabaş
Öğretmenim. Zamanım bol :) Konaklama işi de aklımdan geçmedi değilde bakalım, araştırmalara devam :)

• Beğen
Tepkiler: S.Koca
Zirve tırmanışlarını gördükçe neden erciyes olmasın diyorum :)

• Beğen
Bu da Benim fotolar çalıştan 3 saat 24 dakika sürdü zirve kafe
Gitmişken nöbetçi olan arkadaşlarımı görmek iyi oldu...

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    91,5 KB · Okunma: 26
  • image.jpg
    image.jpg
    102,8 KB · Okunma: 24
  • image.jpg
    image.jpg
    51,1 KB · Okunma: 23
  • image.jpg
    image.jpg
    40,4 KB · Okunma: 22
  • image.jpg
    image.jpg
    81,5 KB · Okunma: 22
  • Beğen
@ümit KOCABAŞ Iyi çıkmışsınız tebrikler. Strava vb. uygulamalarda kayıt tuttunuz mu? Ben aynakolu değiştirince bir daha düşünüyorum. Tekrar tebrikler.

• Beğen
Tepkiler: Ümit Kocabaş
Forumda babadağa bisikletle pedallayan ilk yazı sizin sanırım. Cesaretiniz için tebrik ederim. Babadağ mutlak yükselti bakımından diğerleri yanında everest tepesi gibidir.

Hocam yazınızı büyük bir zevkle okudum, bizimle paylaştığınız ve bize de ilham verdiğiniz teşekkürler :)

Geri