Scudo Sports

B.Ü. Ayvalık Meslek Y. Okulunda bisiklet yasak!

Okan Örs

DALGACI DENİZ AYVALIK
Tepki
828
Bisiklet
Focus
Durum bu.30 yıl sonra tekrar okuyalım bakalım dedik.
Bölüm mimari restorasyon.48'lik delikanlı olarak,okulun ilk gün heyecanıyla hemen güvenliğe yanaşıp soruverdim.
''Birader bisikleti Okul bahçesinde park edebileceğim yer var mı?''
Gülerek ''ne park yeri ,içeri bisiklet sokamazsınız!''
''Şaka di mi???''
''Hocam,okul sekreteri ile görüşün isterseniz''
Soluğu sekreterin yanında alıp meramımı kısaca anlattım.
Sekreter''Okul içine bir tek öğretim üyelerinin araçları girebilir ve park edebilir.Başka hiç bir aracı almıyoruz.Bisiklet de bir taşıt sonuçta.Bu sayede bakın,etraf ne kadar düzenli!Şimdi bu kuralı sizin için delersek ne düzen kalır ne intizam!Hakkınızı helal edin...''
''Ama hocam,konumuz bis.''
''Lütfen ısrar etmeyin,hakkınızı helal edin,lütfen!''
Tabi ben hakkımı helal eden bir söz kullanmadan(o kadar basit değil helal işleri)konuşturulmadan çıkmak zorunda kaldım.
Balıkesir Üniversitesi SKS mi diyorlar şimdi unuttum oraya ilgili şikayet mailimi attım.
Genelde Türkiye de çok fazla şeye şaşırmam ama buna gerçekten şaşırdım.
Okulun dış duvarına bile kiitleyemezsin diyo adam,vay anam vay!

Scudo
"Hakkınızı helal edin" diyene "haram olsun"" diyemedikçe işin ehemmiyetini kavramazlar.

Bu insanlar bisiklet kadar masum bir araca neden bu kadar dusman? Dusunuyorum tasiniyorum bir yanit bulamiyorum.

@Kuzey Ege Hocam basit aslında bakış açısı, hayatı boyunca dar kalıpların içinde sıkışık kalmış bu insanlar sadece bisiklet değil herşeye düşman!!

@Birhan K.
Bir de okul müdürü ile görüşeceğim.Duruma göre önerinizi değerlendireceğim,teşekkürler.
Konuyu açma nedenim de zaten bu.Nasıl bir yol izlenmeli...

@miyamoto musashi
Eğitimin verildiği yerde bunlarla karşılaşmak gerçekten zoruma gidiyor...

@Kuzey Ege
Aynen zıvaynen :)

@Serrchi
Hocam acık yavaş,ilk günden fişlenmeyelim.Konu bisiklet belki ama altından neler çıkar kim bilir! :)

@Okan Örs hocam bence bisikleti alın sınıfa sokun. Soran olursa "Bu benim şahsi eşyam, yanımda kalmak zorunda" diyin. Gerekirse ön tekeri sökün. Tekeri sökünce artık taşıt olmaz.

@Enes YIKILMAZ
Hocam az yavaş ya! :) önce ürkütmeden yaklaşma niyetindeyim. :)
İnanın empati yaparak yaklaşma niyetindeyim.
Bisikletin düzeni bozan görüntüsü,ortamı bozması,oluşabilecek kargaşanın eğitim gören arkadaşlar üzerine etkisi vs. :) her şeyi değerlendirmeliyiz...

Aynı zamanda,yüksekokul bahçesi o kadar geniş ve bisiklet park yeri için o kada uygun ki anlatamam!Pazartesi bir kaç foto çekip atarım buraya.
Öğretim görevlileri park yerleri falan.
Bana yapılan açıklama!!! anlaşılır gibi değil yani...

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Yönetmelikte öyle bir madde var mıymış ? Araştırdınız mı acaba ?

Bu arada...
20046380_1069439046524145_1297583191635148586_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
@Yusuf !!WOW!!
Dedim ya ilk gün izlenimleriydi bunlar.Yönetmelik kısmına bakmak??? Hiç aklıma gelmedi.Gelmeli mi?
Hem nasıl olacak?Yönetmeliği görmek istiyorum falan mı yapmalıyım...
Durumu,bir de müdür ile görüşüp yol almak niyetindeyim.
Bu dahabaşlangıç hocam. :)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
"Helalleşme" falan belliki arkadaş bu dünyanın ötesinde ilahi bir adalet olduğuna inanıyor, dünyayı buna göre değerlendiriyor, buna göre yaşıyor, buna göre karar alıyor. Madem öyle ona istediğini verelim :

Sizin ilginizi çekecek olan 2. madde 2:28'e denk geliyor.

Aslında, bilinçli veya bilinçaltı, yedikleri haltın farkında olmasalar "helalleşelim" olayına hiç girmezlerdi.

Okan kardeşim duruma hiç üzülme...Senin Focus çalınmasın diye önlem almışlar:naslyany:Yakın zamanda bizim burda tıp okuyan bir öğrencinin bisikletini kampüsten çaldılardı..

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
@Okan Örs tamamen o üniversitenin bahçesiyle sorumlu kişinin işgüzarlığı bu. ben uşak üniversitesine girerken güvenlikçi uyardı bisikleti buraya üniversitenin girişine kilitleyebilirsiniz diye. bende yok dedim fakültenin bahçesine kilitleyeceğimi söyledim o da tamam dedi kapandı konu. aynı şekilde eskişehir de bile herkes üniversiteye istediği gibi bisikletle girip çıkıyor, kimse de bisiklet bahçenin düzenini bozuyor demiyor. bisiklet yasaksa araba da yasak olsun o zaman. resmen akıl tutulması

Aslında bence burada takılmamız gereken nokta, öğretim görevlisine tanınan hakkın öğrenciye tanınmaması. Şimdi bakın şu öğretim görevlisi denen tipler oradaki öğrencilere hiçbir şey öğretemezler. Çünkü bu duruma en başta onların karşı çıkması gerekirdi. Öğretse öğretseler yobazlık ve barbarlık öğretebilirler ancak.
Sırf bu rezillerle aynı ortamda bulunmamak için, çok önemli üniversitelere yetecek puanım varken gidip de ikinci üniversitemi okumuyorum ben. Hadi 19-20 yaşındayken neyse de, 30 yaşından sonra da bu rezil tipler çekilmez.

@cazci
Selam hocam,
Bisikleti soktuk diyelim,kilitleyecek yer bulmadan bu iş daha uzar zaten :)

@kuladı
Aşıcaz umarım...

@07yusuf
Sanıyorum bundan önce bisiklet için bir talep olmamış olabilir.O nedenle, önce öğretim görevlilerini haberdar ederek bile sorun çözülebilir.
Enseyi karartmıyorum açıkçası.Sorun varsa çözüm de vardır mantığındayım.
Baktım olmuyor,bu saatten sonra mutsuz olacağım hiç bir yerde olmuyorum zaten.:harika:

@Okan Örs Hayır hocam benim meselem bisiklet değil, ben sadece öğretim görevlisinin orada farklı bir muamele görmesini eleştiriyorum. Deseler ki, kampüs içine hiçbir şekilde araç girişi yok, tamam anlarım. Ama öğretim görevlisi girer, öğrenci giremez demek çok çirkin. Öğretim görevlisi kim oluyor yani? Öğrenciden ne fazlası var da orada ayrıcalık tanınıyor?

Öğretim görevlilerin tabii ki haberi vardır bu uygulamadan. Hatta bu duruma seviniyorlardır bile. Neyse boş verin hocam, kimlerin nerelere nasıl ve hangi torpillerle geldiğini hepimiz biliyoruz. Türkiye dışında herhangi bir ülkenin herhangi üniversitesinde çaycılık bile yaptırmazlar bunlara.

Bir adet katlanır bisiklet alıp girişte katlayıp bavul taşır gibi girersiniz. Yanınızda olacağı için çalınma riski de olmaz. Hatta bir tane bisiklet taşıma torbası olursa daha da güzel olur. Gerisini onlar düşünsün :D

Evimin az ilerisindeki ilkokula bisikletleriyle giden onlarca öğrenci var. Havanın güzel olduğu günlerde park için ayrılan alan yetmiyor bile. Üniversitede böylesi bir uygulama ilginç! Bizim üniversitede (KTÜ) pek bisiklet kullanan yoktu. 16-17 sene öncesi tabi. Bir arkadaşım hergün bisiklet ile gider gelirdi. Bisikleti fakülte kapısı önünde ağaca vs. kilitlerdi. Kantin saihibi birgün "bisiklete yazık olur böyle, ben personele söylerim sen bisikleti içeri bırak" demiş. İleri gideceğimize geriye gitmek sinir bozucu.

Ayvalık M.Y.O.,Ayvalık'ın kuzey girişinde ve yüksekte.Merkeze 3 bana ise 6 km. civarı.Tatlı bir rampayla ulaşılıyor.
Bende de araba var şimdi paso da çıkacak :) ama benimde amacım,bir iki gencin dikkatini çekebilmek.Yan tarafta iki koca Anadolu lisesi var.
Oradan da iki -üç liseli okula bisiklet kullanarak gitmeye başlarsa daha ne olsun.
İnanın iki durak için dakikalarca otobüs bekleyen tembel ve çoğu tombul gençleri görünce,çok üzülüyorum.
Kendim için bir şey istiyorsam namertim :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Yanlış hatırlamıyorsam başbakanlığın bir genelgesi var bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve kamu kurumlarının kolaylık sağlaması hakkında..
Pazartesi işe gidince bulur bilgi veririm..
Olay BİMER'e intikal ettiyse en azından kanuna kurala uygun mantıklı cevap alırsınız..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Geri