Selamlar,
Geçen hafta Metin Bisiklette, bisikletime genel bir bakım yaptırmıştım. Zincirden gelen ses ve ön küçük dişliden bir üst vitese geçerken zincir atma problemlerinden dolayı bugün bisikletimi tekrar göstermek için Bakırköy'e doğru küçük bir tur yaptım. Aksilikler düzeltildi, birde fren pabuçlarımı değiştirmek istedim, Bike & Outdoor'un listesinde 5 ytl gözüken pabuçları bana 15 ytl'ye satmak istemeleri beni çok rahatsız etti. Serbest piyasa ekonomisi var, bu yapılan doğrudur yanlıştır tartışmicam ama bundan sonra Metin Bisiklete pek uğrayacağımı zannetmiyorum.
Dönüşte, Cennetten geçerken gözüme Cağ Kebabı tabelası takıldı ve içeri girip bir tadına bakmak istedim. Siparişimi verdikten sonra, restaurant'ın sahibinin akrabaları olan Dr.Murat ve Matematikçi İbrahim Beylerle (kardeşler) tanıştım ve yaklaşık 1-1,5 saatlik bir koyu muhabbete daldık. Bilimden, siyasetten, ekonomiden, bisikletten, dalgıçlıktan herşeyden biraz konuştuk. Telefonlarımızı aldık. Birde benden hesap almamaları, Anadolu insanının o misafir perverliği ve samimiyetinin hala yaşadığını bana hatırlattı.
Bu arada Cağ Kebabı inanılmaz lezzetliydi. Balıkesirden gelen kuzu etiyle yapıldığını söylediler. İnsanın ağzında pamuk gibi eriyor. Grubun muhakkak uğrayacağını söyledim, onlarda beklediklerini söylediler.
Sohbetten sonra yola koyuldum, ülkemizde bisiklet yolunun olmaması çok kötü, E-5 insanı tedirgin ediyor. Ama akşam dönerken ki manzara harikaydı. Belki dönüşte Zuhaller'i görebilirim diye umut ettim ama onlar çok daha önce dönmüş olmalıydılar....