Scudo Sports

Aynakoldaki vites sistemi ne ifade ediyor

benim sikintim rs200 aynakol 8 li galiba 10 lu kullanmam . capraza dusersem aynakolun iki dişlisi arasinda kaliyor zincir.
sebep claris sistemi tiagra ya cevirdim aynakol ve ön aktarici claris kaldi.

Scudo
@okaancetin Bende 9'lu 10'lu karışık set var. Aynakol 10'lu olduğu için 10'lu zincir tercih ettim. Hiçbir sorun yok. 8'li zincir duruyor mu, onu taksanız geri? 9'lu zincir de olur.

@Aybek Cihan tesekkurler
zincir duruyor , powerlinkle takip denerim . bende aynakol mu baksam diyordum
peki 8 li zincirin uzunlugu yeter mi 11- 34 arka ruble

@okaancetin

Rica ederim. Zinciri takıp vites geçişlerine bakın. Kısaysa fark edersiniz zaten. Aynakol değiştirmek daha iyi bir çözüm tabii ki. Eski zincir yeni parçaları daha hızlı aşındırır.

Screenshot_20231206_151506_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Bu aynakolun benzeri ikinci el buldum. 21 vitesli tourney bisikletime takmak istiyorum. 9lu vites uyumlu diyor ama.Hiç mi Oluru yok sizce? denemiş olan var mı? (şuan ki aynakolum shimano ty 510)

312362 dosyayı görüntüle
Bu aynakolun benzeri ikinci el buldum. 21 vitesli tourney bisikletime takmak istiyorum. 9lu vites uyumlu diyor ama.Hiç mi Oluru yok sizce? denemiş olan var mı? (şuan ki aynakolum shimano ty 510)

Bu uyum konusundaki mesele bu sistemi daha kalın bir zincirle çalıştırabiliyor olmak. Aynakolun tasarımı 9'luk sistemin zinciri kadar kalın, 10'lu sistemin zinciri kadar ince zincirle çalışacak şekilde yapılmıştır, 9/10 vitese uygun yazmalarının sebebi o. 6-7-8 vites zinciri kalın gelir ama bazen sınırları fazla sıkı tutuyorlar, deneyince çalışabilir de. Ben fazla takıntılı biri olarak verilen sınırların dışına çıkmayarak sorunsuzluğu baştan garantiliyorum. Bende en küçük bir ayar sorunu, tıkırtı, sürtmede o ürün boşa gider. Kimi ise hiç sorun etmeden kullanır. Kron'un 3x7 bisiklette kullandığı 6'lı arka attırıcıyı, Peugeot ve Kron'un 3x8 sistemde kullandığı ön attırıcıyı ayarlar bir türlü tam yapılamamasına rağmen kullanan binlerce insan var.
Bence mümkün olduğu sürece 3x7/3x8 uyumlu aynakol kullanılmalı, bulunamıyorsa yakın bir ürün denenebilir ama bu devirde "deneme" dediğimiz şey belki 1000 lira.

Bu uyum konusundaki mesele bu sistemi daha kalın bir zincirle çalıştırabiliyor olmak. Aynakolun tasarımı 9'luk sistemin zinciri kadar kalın, 10'lu sistemin zinciri kadar ince zincirle çalışacak şekilde yapılmıştır, 9/10 vitese uygun yazmalarının sebebi o. 6-7-8 vites zinciri kalın gelir ama bazen sınırları fazla sıkı tutuyorlar, deneyince çalışabilir de. Ben fazla takıntılı biri olarak verilen sınırların dışına çıkmayarak sorunsuzluğu baştan garantiliyorum. Bende en küçük bir ayar sorunu, tıkırtı, sürtmede o ürün boşa gider. Kimi ise hiç sorun etmeden kullanır. Kron'un 3x7 bisiklette kullandığı 6'lı arka attırıcıyı, Peugeot ve Kron'un 3x8 sistemde kullandığı ön attırıcıyı ayarlar bir türlü tam yapılamamasına rağmen kullanan binlerce insan var.
Bence mümkün olduğu sürece 3x7/3x8 uyumlu aynakol kullanılmalı, bulunamıyorsa yakın bir ürün denenebilir ama bu devirde "deneme" dediğimiz şey belki 1000 lira.
Denemek bile büyük masraf hakikaten. Screenshot_20231129_142044_com.android.chrome.jpg
Görseldeki aynakolu alayım dedim. 21 vitese garanti uyuyor. Bisikletimi genelde ulaşım, gezi, iş için kullandığımdan dişli pantolon paçama zarar vermemesi lazım. Ama Mtb için üretildiği için Plastik koruma takılma yeri yok. Nasıl yapabilirim hocam?

Denemek bile büyük masraf hakikaten. 312383 dosyayı görüntüle
Görseldeki aynakolu alayım dedim. 21 vitese garanti uyuyor. Bisikletimi genelde ulaşım, gezi, iş için kullandığımdan dişli pantolon paçama zarar vermemesi lazım. Ama Mtb için üretildiği için Plastik koruma takılma yeri yok. Nasıl yapabilirim hocam?

Küçük aynakolların genelde kapakları yok. Bir önceki gibi 42-32-22 iş görüyorsa ona yakın (link) ve (link) kapaklı üçlü 42-34-24'ler var. FC-TY501'in kapaklı (link)46-30'u da var. Başka kapaklı bilmiyorum.

Zihni Sinir projesi olarak üçlü aynakol alıp en büyük dişliyi düzleştirip kapak olarak kullananlar var ((link)) ama bence fazla uğraş ve gereksiz ağırlık.

Aşkı ve sevgiyi ifade ediyor.

• Muhteşem
Tepkiler: Sinyor
Küçük aynakolların genelde kapakları yok. Bir önceki gibi 42-32-22 iş görüyorsa ona yakın (link) ve (link) kapaklı üçlü 42-34-24'ler var. FC-TY501'in kapaklı (link)46-30'u da var. Başka kapaklı bilmiyorum.

Zihni Sinir projesi olarak üçlü aynakol alıp en büyük dişliyi düzleştirip kapak olarak kullananlar var ((link)) ama bence fazla uğraş ve gereksiz ağırlık.
Yokuşlarda 1 elime ekmek arası dönerimi alıp diğer elimle de şalgamı tutup gömerken, güle oynaya bisikletle yol almak gibi bir hayalim var. Bunun içinde aynakolda en az dişli sayısına sahip şimdilik piyasada bulabildiğim en az olan 22 dişe sahip fc-m315 modeli alıp kapak konusuna uygun bir fikir üretmeliyim sanki.

Orijinal Shimano kapağa neredeyse Aynakol parası istiyorlar.

Mecbur kaliniyor bazen ve malesef ki aliniyor. Bizde aldik zamaninda

Yine konuşmayım diyorum ama dayanamiyorum, plastik enjeksiyon makinesinde seri basılan, basit plastik bir çerceve. Kilosu o parayı etmez.
Aynen çelik bilyelerin 22 tanesine istedikleri para ile, kiloyla alinabileceği gibi acitiyor insanin icini.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri