Scudo Sports

Aynakol ve dişli sistemi hakkında

Scudo
Merhaba
Dün itibari ile aynakolun büyük dişlileri sivrildiği için vites geçişlerinde problem yaşadığımdan değiştirdim. Fakat aynakolun dişlileri birleştirirken bir noktada tereddütte kaldım.
Küçük dişli aynakola monte edilirken 34 T yazısı aynakola mı bakıcak kadroya mı bakıcak yoksa bir önemi yok mu?

Not: Aynakol Tiagra 4700 2x10
Önemi olmaz olurmu 34t yazan kisim ön tarafa bakacak yani aynakola bakarken yaziyi gormemiz gerekiyor. Ters takarsan 2 disli arasindaki boşluk artacak ve vites düzgün çalişmaz. Shimanonun en büyük sikintisi bu zincirler,pulleyler,disliler hep bir yönü var. Yapbunu simetrik ugrastirma bizi be arkadas.

• Beğen
Tepkiler: ali önder
Önemi olmaz olurmu 34t yazan kisim ön tarafa bakacak yani aynakola bakarken yaziyi gormemiz gerekiyor. Ters takarsan 2 disli arasindaki boşluk artacak ve vites düzgün çalişmaz.
Mantık yürüterek bende montajı dediğiniz gibi yaptım fakat görsele dikkat ederseniz yazı içe bakıyor.
1755758673032.png

• Beğen
Tepkiler: Emre-SEZER
Zaten arkadaşlar güzelce açıklanmış, evet içe bakacak.

Bir de şu şekilde bir doğrulaması olur zaten; ters taktığınızda, zincir hizası bozulacağı için yüksek olasılıkla arka viteslerde zincir rubleye sürtmeye başlayacaktır.
Zincir vites yükselmek veya düşmek isteyecektir.

• Beğen
Tepkiler: Emre-SEZER
Geri