Özhan Akgöğ
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.033
- Bisiklet
- Diğer
Genel olarak size katılıyorum fakat 5mm daha kısa kol seleyi de 5 mm yukarı getiriyor artı pedal en yukarı konumda 5 mm fazla yukarı hareketle dizi biraz daha fazla kırılmaya zorluyor işte bu noktada diz ağrısı yapıyor eğer 175 mm bacak boyunuza göre büyükse. Bende tam bu sorunu yaşıyorum. 50-34 175 mm var bende 52-36 170 mm yapmak istiyorum bende. Bu değişimi 2 sebepten istiyorum 1.si pedal çemberi 175x2 yani 35 cm bacak boyuma fazla geliyor (173 cm boyum bacak 80 cm altı 77 cm falandır ancak) ve diz gereğinden fazla katlanıyor sanırım ve ağrı yapıyor. 2.si 50x11 artı 175 mm krank düzde hiç sprint gücü yok.Sele yükseklik ayarı genelde pedalın en alt pozisyonuna göre yapılır. Dolayısıyla 5mm daha uzun aynakol kullanmanız pedalın en yüksek noktasını 10mm yukarı getirir. Pedalın en yüksek noktasının olması gerekenden daha yüksekte olması ise dizinizi sakatlamanıza sebep olabilir...
Yol ve MTB farketmezmi peki? yol bisikletlerinde genellikle S için 170mm, M için 172,5mm ve L için 175mm görüyorum teknik bilgilerde.
Bu konu ile ilgili google da bir çok tablo var.İlla değişkenlik gösteriyordur diye düşünüyorum. Çok içine girip bir inceleme yapamadım. Ama vaktiniz var iseYol ve MTB farketmezmi peki? yol bisikletlerinde genellikle S için 170mm, M için 172,5mm ve L için 175mm görüyorum teknik bilgilerde.